Aerial dinamična joga v Ljubljani

Najbolj zabavne ure joge v mestu letos po novem tudi “leteče”

Pa smo jo dočakali … novo sezono joge. Pred vrati je tretja sezona najbolj zabavnih ur joge v mestu, ki se bo tudi letos odvijala v krasnih prostorih No stress centra v ljubljanski Šiški. Letošnje ure dinamične joge bomo dopolnili tudi z elementi vse bolj priljubljene aerial joge, ki jo izvajamo pomočjo tkanine, obešene s stropa. Tkanina, ki ji po domače rečemo hamaka, ti bo pomagala, da bodo tvoji raztegi še globji in tvoje misli še bolj sproščene. Si pripravljen za polet?

Aerial vinyasa flow joga

Kaj je aerial joga?

Aerial joga je tip jogijske vadbe, pri kateri uporabljaš posebno najlonsko tkanino ali hamaka, ki ti omogoča izvajanje klasičnih jogijskih položajev v nekoliko intenzivnejši obliki kot je to mogoče skozi klasične oblike joge, ki jih izvajamo na tleh. Pri nas aerial jogo pogosto najdemo tudi pod besednimi zvezami leteča ali breztežnostna joga. Vsak obiskovalec ure joge dobi svojo hamako, ki je navadno od tal oddaljena dober meter. Gre za intenziven način jogijske vadbe, ki skozi vadbo prepleta tradicionalne jogijske položaje ali asane z akrobatskimi elementi. Brez skrbi, ta oblika joge primerna je tudi za popolne jogijske začetnike.

Če jogo že obiskuješ, je aerial joga odlična nadgradnja tvoje obstoječe vadbe. Skozi vadbo ob hamaki boš hitro spoznal krasen pripomoček, s katerim si boš lahko pomagal pri izvajanju asan, ki ti pri siceršnji vadbi predstavljajo težave. Zaradi lahkotnejšega gibanja, ki ga omogoča hamaka, boš skozi vadbo svoje telo spoznal v povsem novi luči, vmes pa svoje misli zazibal na popolno osredotočenost vadbi. Tvoje dnevne skrbi te bodo tako pridno počakale pred vrati studia.

Prednosti aerial vinyasa flow vadbe

Od letos naprej bomo naše ure dinamične joge, o kateri si več lahko prebereš tukaj, nadgradili še z elementi aerial joge. Vadba je primerna za popolne jogijske začetnike kot tudi tiste, ki ste se z jogo že srečali in iščete nekoliko intenzivnejše vadbe. Glavne prednosti aerial vinyasa flow joge so:
boljša prožnost telesa: hamaka ti pri vadbi omogoča več prostora za gibanje in tvoje telo boš lahko postavil v položaje, ki so se ti do danes zdeli nemogoči. S tem boš svojemu telesu hitreje povrnil ali dodal prožnost;
izboljšanje osretodočenosti: zaradi načina vadbe, ki bo od tebe vsekakor zahtevala poslušanje natančnih navodil, te aerial vinyasa flow joga enostavno pripravi k temu, da med vadbo ne razmišljaš o drugih stvareh. Skozi vadbo boš postal bolj pozoren nase in na svojo okolico;
odlična krepitev mišic: ob tem tipu jogijske vadbe bo gravitacija na tvoje telo delovala še nekoliko intenzivnejše kot pri jogi na tleh, zato bodo tudi tvoje mišice delale nadure. Aerial vinyasa flow joga je ob enem tudi odlična vadba za krepitev centra telesa;
adijo stres: tudi ta stil joge je odličen za premagovanje stresnih trenutkov in skozi redno vadbo boš nova spoznanja, kako se spopadati s stresom v življenju, hitro prenesel tudi izven studia. Pri tej obliki vadbe boš pogosto obrnjen na glavo, kar večini vadečih predstavlja izziv in dodaten razlog za dobro voljo.

Ali je aerial vinyasa flow vadba varna?

Absolutno. Pri tem je potrebno dodati, da je izredno pomembno natančno poslušanje navodil, ki ti jih ob vadbi preda učitelj. To še posebej velja za vse položaje, pri katerih smo v celotni dvignjeni od tal ali obrnjeni na glavo.

Pri izbiri vadbenih ur bodi pozoren, da izbereš preverjen studio ali učitelja, ki ima na tem področju znanje in izkušnje. Ko sem pred tremi leti iskala prostor za svoje ure joge, sem spoznala Mino iz No stress centra, vodilnega centraza aerial jogo pri nas. Pri njej sem opravila tudi tečaj za mednarodno licenco Unnata Aerial Yoga, ki jo je pred dobrim desetletjem v New Yorku razvila Michelle Dortignac.

Fotografije: Maša Gojić

Zate pripravljam tudi krasen e-novičnik, v katerega vpletam podjetniške in lifestyle vsebine, ki so na voljo le naročnicam novičk. V vsako sporočilo vključim res fine, zanimive, uporabne in navdihujoče vsebine, sem in tja tudi kakšno brezplačno e-knjižico. Spodaj ob prijavi lahko izbereš, katera tema (podjetništvo ali lifestyle) te najbolj zanima in od mene boš dobila vsebine, ki so z izbrano temo povezane. Seveda se lahko odločiš tudi za obe temi. 

Takoj po potrditvi prijave na e-novičke bo v tvoj e-nabiralnik priletela pozdravna e-knjižica, nekaj dni kasneje pa sledi še nekaj finih knjižic, ki ti bodo gotovo prišle prav. Fino, kajne? Vesela sem tvoje družbe in zaupanja.

PREV

Kaj se skriva v moji torbi za na plažo

NEXT

Kaj se je zgodilo z Lorenzom?

LEAVE A COMMENT

0