BULLET PROOF RECEPT ZA KRASEN MATCHA LATTE

Oh, hello, matcha latte! Vsakič, ko objavim nov post ali story na svojem Instagramu, prejmem tisoč in eno vprašanje na to temo. Zakaj pijem matcho, kako jo pripravim, kje jo kupim … Vse ključne informacije o matchi sem zbrala v tem vodiču po matchi, v katerem najdeš odgovore na vsak vprašanja.

Let’s matcha!

Ko sem pred časom za dobri dve leti nehala piti kavo, sem iskala možne nadomestke za jutranje rituale finega prebujanja. Matcho sem odkrila po naključju in bila je ljubezen na drugi pogled. Prvič sem matcho naročila v enem ljubljanskih hip lokalov, a me ni navdušila. Kasneje mi jo je pripravila moja prijateljica in takrat se je začelo pravo spoznavanje te krasne japonske sestavine.

Ker verjamem, da si tudi doma lahko pripraviš odlično skodelico matcha latte, danes s teboj delim bullet proof recept za najboljši matcha latte v mestu.

Štiri sestavine, pet minut

Pred teboj je enostaven, prilagodljiv in super okusen recept, ki bo tudi s tvojo pomočjo matcho postavil na zasluženo prvo mesto med najbolj krasnimi jutranjimi rituali. Mimogrede, skoči na dno tega zapisa in se, če še nisi, prijavi na mesečne e-novičke. Ob prijavi dobiš mojo počasno jutranjo rutino, ki je polna finih idej za uspešen začetek novega dne.

Vrniva se k matchi. Za ta recept potrebuješ kakovostno, organsko in 100% matcho. Če še ne veš, kje vse lahko pri nas kupiš matcho, skoči na to povezavo.

Preden se lotim recepta, pojasnim še dve zadevi. Za svojo matcho latte ne uporabljam sladkorja in ostalih sladil, ti pa lahko v svojo zamešaš agavin ali javorjev sirup, stevio, sladkor (če res ne moreš brez) ali datelj. Moj matcha latte je vedno pripravljen z rastlinskim mlekom, saj sem kravjega nehala piti pred dobrim desetletjem. Večinoma uporabim mandljevo mleko, ki ga kupim v DM ali pripravim sama.

Upam, da ti bo ta matcha latte všeč, ker je:
  • kremasta in svilnata
  • najlepše zelene barve na svetu
  • brez sladkorja
  • polna antioksidantov
  • oh, tako okusna!

Sestavine

  • 1 čajna žlička matcha prahu
  • 1,5 skodelice tople vode
  • 50ml kokosovega mleka

Kaj še lahko dodaš?

  • 1 merico kolagena
  • 1/4 čajne žličke maca prahu
  • 1/4 čajne žličke spiruline v prahu
  • opcijsko: 1 čajno žličko kokosovega olja (naredi pa hudo peno)

Postopek

Vse sestavine v blenderju mešaj dve minuti na visokih obratih. S tem bo tvoja matcha latte dobila krasno in čvrsto peno, ki jo običajno ne znajo narediti v barih. Če želiš slediti tradicionalni pripravi, pa je postopek tak:

  1. Matcha prah pretresi v večjo skodelico, dodaj kokosovo olje in malo tople vode. Če uporabljaš dodatke v prahu, jih lahko dodaš že v tem koraku.
  2. Z bambusovo metlico nežno pregneti vse sestavine v skodelici. V tem koraku se mora matcha prah povsem povezati z vodo in na dnu ne sme ostati usedlina.
  3. Ko je tvoja osnova pripravljena, dodaj preostanek vode, mleko in sladilo.
  4. Izberi svojo najljubšo skodelico in si postrezi najboljšim matcha latte v mestu.

Poleti lahko matcha latte postrežeš z ledom in si tako pripraviš odličen nadomestek ledeni kavi.

 

Pusti komentar

Vsi komentarji so pred objavo moderirani.

UJEMI SVOJ IZVOD KNJIGE

Pravilno postavljen cilj je že na pol dosežen.

Zig Zaglar, pisatelj