Brezalkoholni gin vodni kefir

Brezalkoholni gin vodni kefir

Še tretji recept v seriji receptov z brezalkoholnim ginom Ceder’s, ki mi je ukradel srce. Tokrat v rožnati preobleki. Če si že skočila na moja recepta za brezalkoholni gin tonic in brezalkoholno gin kombucho potem veš, da je gin tonic ena od mojih najljubših pijač. In odkar je na voljo tudi v brezalkoholni obliki, je to del moje vsakodnevne rutine za razvajanje. Ceder’s brezalkoholni gin prihaja iz Južne Afrike. Odlikujejo ga aromatične južnoafriške sestavine, kot je rooibus in vrtnica rose geranium. Danes pa se bova poigrali z nekoliko novejšo različico klasičnega gin tonica. Tonic bova zamenjali z vodnim kefirjem in tako poskrbeli, da ta koktejl ne bo le brezalkoholen, temveč resnično zdrav in oh … najlepše barve na svetu.

Vodni kefir je fermentiran napitek na osnovi vode. Vsebuje dobre bakterije in probiotike, s katerimi spodbujamo prebavo, krepimo imunski sistem in poskrbimo za boljše vsesplošno počutje. Danes bova izbrali AYATANA vodni kefir malina, timijan in solni cvet, ki je ob enem tudi izotonic. To pomeni, da je odličen za vse, ki rade športate. Odlično se poda po vadbi, z brezalkoholnim ginom pa boste poskrbele tudi za sledenje svojim športnim nameram.

Bubbles, bubbles!

Za ta recept bova uporabili Ceder’s Classic brezalkoholni gin in AYATANA vodni kefir malina, timijan in solni cvet. Ceder’s Classi poleg osnove brina, vsebuje še koriander in vrtnico rose geranium, ki je značilna za severni del Južne Afrike.

Brezalkoholni gin vodni kefir

En, dva, tri … tvoj najbolj barvit  in zdrav koktejl

Najboljše pri tem receptu je, da je resnično zdrav in primeren za vse. Tudi in predvsem za vse športnice, saj boste z vodnim kefirjem, ki vsebuje tudi solni cvet iz Sečoveljskih solin, v svoje telo po športnih aktivnostnih, vnesle tudi potrebno sol, ki jo skozi potenje izgubljamo. Ceder’s Classic brezalkoholni gin najdeš na svoji trgovski polici, AYATANA vodni kefir malina, timijan in solni cvet, pa na tej spletni strani. Vodni kefir nastaja v omejenih količinah, zato ga lahko zamenjaš tudi za enega od kombuchinih okusov.

Brezalkoholni gin vodni kefir je: 
  • bogatega okusa
  • poln dobrih bakterij, probiotikov in antioksidantov  
  • enostaven, hitro pripravljen in zdrav
  • oh, najlepše barve na svetu! 

Sestavine

 

  • 1 merica ali 60 ml gina Ceder’s Classic
  • 120 ml AYATANA vodnega kefirja malina, timijan in solni cvet
  • 3 kocke ledu
  • brinove jagode

 

Kaj še lahko dodaš

 

  • posušene cvetove vrtnice
Brezalkoholni gin vodni kefir

Postopek

V tvoj najljubši kozarec natoči gin in dodaj kocke ledu. Dodaj vodni kefir in na koncu še brinove jagode in sušene cvetove vrtnice.

Na zdravje in na tvoje krasne športne podvige.

PREV

Brezalkoholna gin kombucha

LEAVE A COMMENT

0