Matcha latte

Bullet proof recept za krasen matcha latte

Oh, hello, matcha latte! Vsakič, ko objavim nov post ali story na instagramu, prejmem tisoč in eno vprašanje na to temo. Zakaj pijem matcho, kako jo pripravim, kje jo kupim … Vse ključne informacije o matchi sem zbrala v Vodič, ki bo odgovoril na vsa tvoja vprašanja.

Let’s matcha!

Ko sem pred dvema letoma nehala piti kavo, sem iskala možne nadomestke za jutranje rituale finega prebujanja. Matcho sem odkrila po naključju in bila je ljubezen na drugi pogled. Prvič sem matcho naročila v enem ljubljanskih hip lokalov, a me ni navdušila. Kasneje mi jo je pripravila moja krasna prijateljica Gruša in takrat se je začelo pravo spoznavanje te krasne japonske sestavine.

Do danes v naših barih (žal) nisem odkrila dobre matche, ki bi se lahko postavila ob bok moji, doma pripravljeni skodelici. Zato se mi zdi nujno, da ta bullet proof recept delim tudi s teboj.

Recept za matcha latte Nina Gaspari

Štiri sestavine in pet minut

Pred teboj je enostaven, prilagodljiv in super okusen recept, ki bo tudi s tvojo pomočjo matcho postavil na zasluženo prvo mesto med najbolj krasnimi jutranjimi rituali. Najpomembnejša in prva sestavina je kakovostna, organska in 100% matcha. Če še ne veš, kje vse lahko pri nas kupiš matcho, skoči na link v spodnjem delu tega zapisa in si preberi moj Vodič o matchi. 

Preden se lotim recepta, pojasnim še dve zadevi. Za svojo matcho latte ne uporabljam sladkorja in ostalih sladil, ti pa lahko v svojo zamešaš agavin ali javorjev sirup, stevio, sladkor (če res ne moreš brez) ali datelj. Moj matcha latte je vedno pripravljen z rastlinskim mlekom, saj sem kravjega nehala piti pred dobrim desetletjem. Trenutno sem navdušena nad kokosovim mlekom znamke Koko, ki ne vsebuje sladkorja, kupim pa ga v trgovini Zakladi narave na Koseški tržnici. Izbira je seveda tvoja. 

Upam, da ti bo ta matcha latte všeč, ker je: 
 • hkrati kremast in svilnat  
 • najlepše zelene barve na svetu  
 • brez sladkorja  
 • poln antioksidantov 
 • oh, tako okusen! 
Okusen matcha latte recept
Matcha Latte, recept by Nina Gaspari

Sestavine

 

 • 1 čajna žlička matcha prahu 
 • 1 čajna žlička kokosovega olja 
 • 1,5 skodelice tople vode 
 • 50ml kokosovega mleka 

 

Kaj še lahko dodaš

 

 • 1 merico kolagena 
 • 1/4 čajne žličke maca prahu 
 • 1/4 čajne žličke spiruline v prahu 

Postopek

Vse sestavine v blenderju mešaj dve minuti na visokih obratih . S tem bo tvoj matcha latte dobil krasno in čvrsto peno, ki ji ni para. Če želiš slediti tradicionalni pripravi, pa je postopek tak: 

 

 1. Matcha prah pretresi v večjo skodelico, dodaj kokosovo olje in malo tople vode. Če uporabljaš dodatke v prahu, jih lahko dodaš že v tem koraku.  
 2. Z bambusovo metlico nežno pregneti vse sestavine v skodelici. V tem koraku se mora matchaprah povsem povezati z vodo in na dnu ne sme ostati usedlina. 
 3. Ko je tvoja osnova pripravljena, dodaj preostanek vode, mleko in sladilo.
 4. Izberi svojo najljubšo skodelico in si postrezi najboljšim matcha latte-jem v mestu.  

 

Pa še to

Poleti bomo matcho latte postregli z ledom in si jo natočili v krasen velik kozarec, kajne?  

PREV

Slastni veganski mehiški prigrizki

NEXT

Domača čokoladna granola

 • Mala
  REPLY

  Rada spremljam tvojo stran in IG 🙂 Imam zelo nizek pritisk in zato zjutraj ne morem piti zeleni čaj. Ker pa vem kako koristi zdravju in ker imam težave z želodčno kislino bi rada opustila jutranjo kavo. Verjetno tale napitek z matcho tudi ne bo ok?

  16/03/2019

LEAVE A COMMENT