Celovita strategija odnosov z mediji

Zakaj je strategija odnosov z mediji pomembna?

Tvoje podjetje bo skozi medijske objave z učinkovito pripravljenimi zgodbami doseglo večje število obstoječih in morebitnih kupcev, strank ali naročnikov, hkrati pa bosta s tem rastla tudi kredibilnost in ugled tvojega podjetja. Če želiš s svojo zgodbo nagovoriti pravega novinarja in na koncu doseči objavo v mediju, potrebuješ dobro pripravljen temelj – strategijo.

Vsaka strategija odnosov z mediji vključuje definiranje ključnih ciljev in sporočil, ki jih v določenem obdobju želiš prek relevantnih medijev posredovati svoji ciljni skupini, vse aktivnosti, orodja in dokumente, ki jih potrebuješ za hitro in učinkovito delo, konkreten načrt umeščanja tvojih zgodb v medije, časovnico in odkljuknico.

Okvir za pripravo tvoje strategije se začne na uvodnem sestanku, na katerem se opredeli ključne vsebinske okvirje, ki so potrebni za pripravo tvoje učinkovite strategije odnosov z mediji.

Ljudje ne kupujejo izdelkov ali storitev.
Ljudje kupujejo odnose, zgodbe in čarovnijo.
SETH GODIN
PROJEKTI

Pripravila sem celovit pregled projektov, na katerih sem imela čast delati v zadnjem desetletju in skupaj z naročniki soustvarjati uspešne medijske zgodbe.

MOJI PROJEKTI
E-VODIČ ZA ODNOSE Z MEDIJI

Če se želiš najprej spoznati z načinom celovitega vodenja in upravljanja odnosov z mediji, sem zate pripravila e-vodič, ki te skozi 8 poglavij vodi do celovitega razumevanja komuniciranja z novinarji, uredniki in mediji.

KUPI ZDAJ

Kaj vključuje storitev celovite strategije odnosov z mediji?

Uvodni spoznavni sestanek, na katerem pregledamo aktivnosti tvojega podjetja in zgodbe, ki jih že gradite. Skupaj postavimo okvirne komunikacijske cilje, sporočila in ciljne skupine, ki jih želimo nagovarjati.

Priprava celovite strategije odnosov z mediji, ki vključuje točno določitev ciljev, ključnih sporočil, razdelavo ciljnih skupin in relevantnih medijev, postavitev sistema govorcev (kdo v podjetju bo medijem na voljo in za katera področja), pregled vseh predvidenih aktivnosti s podrobnim opisom in razdelavo, konkreten predlog z načrtom umeščanja sporočil tvojega podjetja po relevantnih medijih (kje se tvoja sporočila v medijih najlažje realizirajo v medijsko objavo) in postavljen v časovni okvir.

Po potrebi se v strategijo doda tudi upravljanje z dogodki in načini vabljenja novinarjev (če v času, ki ga zajema strategija načrtujemo medijske dogodke).

Pomoč pri pripravi infrastrukture: medijska adrema, sporočila za medije, razlagalno gradivo, pregled foto in video materiala, postavitev novinarskega kotička, priročnik pogostih vprašanj in odgovorov, osebna izkaznica, kratek opis podjetja, scenarij dogodka, sistem vabil, odkljuknica in časovnica.

Zakaj mi pri postavitvi medijske strategije lahko zaupaš?

Imam več kot 15-letne izkušnje dela na področju odnosov z mediji na slovenskem medijskem prostoru.

Odlično poznavanje slovenskega medijskega prostora, njegovega delovanja in zakonitosti mi omogoča, da hitro prepoznam priložnosti, grožnje in načine oblikovanja zgodb, ki bodo pritegnile pozornost pravih novinarjev in urednikov.

Vzpostavljene imam dolgoročne odnose z vsemi ključnimi uredniki in novinarji v slovenskem medijskem prostoru.

Dobro poznavanje okolja mi omogoča sposobnost širšega razumevanja delovanja novinarjev in urednikov. To znanje mi omogoča, da za vsako podjetje pripravim strategijo po meri, ki zajema cilje in aktivnosti podjetja ter priložnosti za realizacijo medijskih objav v relevantnih medijih.

Zaradi dela na številnih projektih, kjer so se križale digitalne, prodajne in marketinške aktivnosti z aktivnostmi odnosov z mediji, vedno skrbim, da strategija vključije preplet vseh aktivnosti podjetjav smiselno celoto in s poudarkom.

Med mojimi naročniki so Odprta kuhna, Slovenia vodka, Perpetuum Jazzile, AYATANA, Equa, Malinca in Goat Story. Celoten portfolio zadnjega desetletja je na voljo tukaj.

Celovita strategija odnosov z mediji je storitev zate, če:

Imaš podjetje ali start-up, ki nima internega oddelka za odnose z javnostmi?

Želiš hitro priti do želenih medijskih objav, pri tem pa večino svojega delovnika namenjati vodenju podjetja in ekipe?

Imaš blagovno znamko, izdelek, storitev ali podjetje in si želiš, da za tvojo podjetniško zgodbo izve več ljudi.

Načrtuješ predstavitev novega izdelka, storitve ali blagovne znamke na slovenskem trgu.

Želiš skozi medijsko pojavljanje graditit svojo kredibilnost strokovnjakinje / strokovnjaka na svojem področju.

Želiš graditi dolgoročno zavedanje o tvoji blagovni znamki, podjetju, izdelku ali storitvi skozi skrbno izbrana sporočila, ki so pripravljena za točno določeno občinstvo.

V svojem podjetju želiš krepiti povezanost med delom različnih oddelkov in s tem prihraniti na času, denarju in osredotočenosti pri komuniciranju navzven?

Se želiš naučiti prepoznavanja medijsko zanimivih zgodb, ki jih vsakodnevno oblikujete v tvojem podjetju, pa ne veš, kako začeti?

 

 

Kako ujeti pozornost novinarja?
Želiš sodelovati z menoj?
Oglasi se mi prek spodnjega obrazca.

SPOZNAJVA SE!

Če te zanima sodelovanje na področju postavljanja tvoje medijske strategije, se mi oglasi prek desnega obrazca.

V vednost: zaradi trenutne zasedenosti se pričetek dela na novih projektih ali naročnikih običajno prične med 1 in 2 mesecema po sklenjenem dogovoru o sodelovanju.

    Dovoljujem uporabo svojega elektronskega naslova z namenom prejema odgovora na zgornje sporočilo.

    Elektronski naslov, ki ga navedete na tem obrazcu, se bo uporabil za povratni stik z vami. Vaši podatki se ne bodo uporabili v nobene druge namene in se ne bodo hranili dolgoročno. S klikom spodaj se strinjate, da bomo vaše podatke obdelali v skladu s temi pogoji.

    0