Brezplačni delovni zvezek
Kako začeti s
pisanjem dnevnika?

Kaj sodi v pisanje dnevnika in zakaj je to odličen način samospoznavanja?

Pisanje dnevnika je način zapisovanja naših misli, občutkov in čustev. Gre za preprosto dejanje neformalnega pisanja, ki ga vključimo med svoje navade in rutine. Razlog, zakaj se odločimo pisati dnevnik, je osebne narave in vsak od nas ima svojega. Dnevniki so torej različnih oblik, piše se jih na različne načine in pri tem se uporablja različne metode, ki ti jih kasneje predstavljam bolj podrobno. Namen pisanja dnevnika je lahko beleženje življenja in trenutkov, ki jih ne želimo pozabiti, ali pa ga uporabljamo za kreativni navdih in osebno izpoved.

Redna praksa pisanja dnevnika nam pomaga, da v svojem življenju oblikujemo, ustvarimo in dosežemo cilje, ki smo si jih postavili, ter spremljamo svojo pot do teh ciljev. S pisanjem dnevnika gradimo smiselno povezavo s seboj in prav tako pomembno povezavo z družino, prijatelji in ljudmi, ki jih imamo radi.

Kaj te čaka v delovnem zvezku?

S tem delovnim zvezkom se boš podala na krasno pot samoodkivanja in samospoznavanja. Če želiš razumeti svet okoli sebe, moraš vedno začeti pri sebi.
Brezplačna knjižica vsebuje ključne iztočnice, ki ti bodo v pomoč pri začetku osvajanja te krasne prakse. Iztočnice lahko enostavno preneseš v svojo jutranjo rutino.
Vaje v tem delovnem zvezku so odlični temelj za nadaljnjo razvijanje tvoje prakse pisanja dnevnika, ki jo lahko nadgradiš z različnimi tehnikami in načini.

Prenosti pisanja dnevnika so … 

Z rednim pisanjeme dnevnika zmanjšujemo nivo stresa. Ko svoje misli, strahove in občutke zapišeš na list papirja, del bremena preneseš na papir. Učinek je zelo podoben tistemu, ko se zaupaš svoji prijateljici, prijatelju, družini ali terapevtu. 

Skozi pisanje dnevnika odpiramo prostor za samorefleksijo. S pisanjem dnevnika dobiš možnost, da (figurativno) ustaviš čas in si vzameš trenutek zase, za svoje občutke in čustva.

Pisanje dnevnika pomaga tudi pri izboljšanju spomina in komunikacijskih sposobnosti. Tvoji možgani najdejo nove povezave in informacije, ki so zapisane v dnevnik, postanejo del glavnega trezorja dolgoročnega spomina.

S pisanjem dnevnika lažje postavljaš in dosegaš cilje. Dnevnik torej ni zgolj prostor, v katerega lahko pišeš občutke, trenutne misli in strahove, izzive.

Bdiš tudi nad svojo kreativnostjo, ki pa z leti začne upadati. Dovoli si, da pišeš stvari, ki ti padejo na pamet. V tem delu se lahko tudi pogovarjaš z otrokom v sebi.

Redna praksa pisanja dnevnika vzpostavlja tudi čuječnost oziroma prakso osredotočanja na trenutek.

Pisanje dnevnika nenazadnje zvišuje tudi čustveno inteligenco, torej sposobnost prepoznavanja in upravljanja s svojimi čustvi in čustvi tistih, ki te obkrožajo. Pisanje dnevnika razkriva tvoja resnična čustva in občutke ter postavlja prostor, v katerem jih lahko analiziraš. S tem dobiš edinstveno priložnost ugotoviti, kje leži vzrok za izbiro določenih besed ali dejanj.

Vodič za pisanje dnevnika

PRENESI IZVOD BREZPLAČNEGA DELOVNEGA ZVEZKA

Izpolni spodnji obrazec in v tvoj e-nabiralnik boš brezplačno prejela e-knjižico iztočnic in vaj, ki ti bodo v pomoč pri spoznavanju s krasno prakso pisanja dnevnika.  V sporočilu boš prejela tudi kodo s popustom, ki jo lahko uporabiš za nakup vsebin v moji spletni trgovini.

Med drugim te tam že čakata dva paketa delovnih zvezkov, in sicer Paket postavljanja temeljev, ki vključuje vaje za iskanje tvojega zakaj-a in namena v svetu ter premagovanja strahov in omejitvenih prepričanje in Paket za postavljanje rutin, ki vključuje vaje za vzpostavitve tvoje edinstvene jutranje rutine in vodič z vajami, ki ti bodo v pomoč pri pisanju dnevnika.

Prepusti se, naj te ta kratek vodič po načinih osvajanja prakse pisanja dnevnika vodi do krasnih spoznanj.

0