Dobrodošla na podcastu Lovim ravnotežje!

Sploh ti ne znam povedati, kako dolgo sem si želela napisati, posneti in objaviti besede: “Dobrodošla na podcastu Lovim ravnotežje!” Če me vsaj malo poznaš, potem veš, da sem velika ljubiteljica podcastov. V moji podcast knjižnici najdeš veliko ameriških, angleških, sem in tja kakšnega avstralskega in nekaj finih slovenskih podcastarjev. Dolgo sem razmišljala o tem, da bi tudi sama ugriznila v ta izziv in ti vsebine začela pošiljati tudi v “govorjeni” obliki. Končna odločitev je padla letos, na prvo septembrsko nedeljo, ko sem sredi (še poletnega) dne na terasi narisala načrt za prihajajoče mesece in podcast postavila med cilje.

Nekaj tednov kasneje sem pospravljala svojo pisarno in med papirji v enem od predalov delovne mize odkrila knjižico letnih ciljev. Nekaj let vanjo zapisujem cilje, navadno jih zapišem na prvi januarski dan. Vsaka stran ima svoj cilj in navadno jih za leto napišem okoli 15. Od tistih, ki se dotikajo zasebnega življenja, pa tistih za podjetje. Ko cilje napišem, knjižico postavim v predal in jo običajno odprem šele prihodnje leto. Takrat se sprehodim skozi zapisane cilje in večinoma ugotavljam, da sem vsako leto obkljukala vsak 75% zapisanih ciljev. Brez enega vpogleda v knjižico med letom. Tako blazno močna je ta oblika manifestacije.

Letos sem med pospravljanjem prelomila rutino in pokukala v knjižico. Na eni od strani je bila zapisana beseda PODCAST. Je to mogoče? Je možno, da sem na prvi januarski dan zapisala, da si želim postaviti podcast, nato pa to pozabila?

Nina vse najboljše

Verjamem, da to ni bilo pozabljeno. Nekje globoko v sebi sem to nosila mesece. Ob vsakem poslušanju podcasta (poslušam vsaj enega na dan) sem razmišljala o njegovi strukturi, spremljala, kako podcasterji pripravljajo vsebine, kako poslušalca vodijo skozi epizode, kakšne goste predstavljajo in še in še. Tako blazno sem padla v svet podcasta, da se mi je zdelo: “Nina, maš to!”

Pa sem šla po poti. Kupila sem si digitalni tečaj, kako se lotiti podcastanja, skočila na Google in poiskala vso opremo, ki jo rabim za začetek, kupila seksi vintage mikrofon in postavila ogrodje.

Priznam, ni enostavno. Predstavljala sem si, da bom z lahkoto ugriznila v pripravo vsebin in snemala epizode kot po tekočem traku. A ne gre čisto po načrtih. Poporodni krči so še prisotni in prav je tako. Govorjenje v mikrofon in razmišljanje o tem, kako oblikovati misel, da bo razumljiva tebi, ki slišiš samo moj glas, je velik izziv. Če z lahkoto posnamem instagram story ali IGTV, je to precej drugače. Ampak bo šlo.

V zadnjih dveh mesecih sem se ogromno naučila. Predvsem o preskakovanju strahov in premagovanju cone udobja. Odločila sem se, da bom poskušala biti na podcastu čim bolj naravna. Z vsemi napakami, množino, ko bi morala biti dvojina, napačno izbiro besede ali naglasa. Želim se izogniti urednikovanju in editiranju. Želim si, da podcast slišiš kot bi sedeli na čaju in se pogovarjali o tem in onem. Zato te že zdaj prosim za potrpežljivost 😉

Podcast v celoti pripravljam sama, snemam ga v moji domači pisarni, ki je nekaj nadstropij nad lokalnim lokalčkom. Zato se zna kdaj zgoditi, da se bo v zvok prikradel kakšen razbit kozarec, ki bo spodaj na trgu pod blokom padel po tleh ali pa zvok kosilnice, s katero naš hišnik kosi tudi na deževne dni.

Predvsem pa si želim, da so teme, ki jih bom pripravljala sama in z izbranimi gosti, ki bodo občasno prišli na obisk, takšne, da bodo zanimive tudi tebi. Kadarkoli mi lahko svoj predlog ali vprašanje pošlješ na hello@ninagaspari.com ali na zasebno sporočilo prek Instagrama. Ko boš poslušala podcast Lovim ravnotežje, lahko narediš tudi print screen in ga deliš s svojimi sledilci na Instagramu. Ob tem me nujno označi, da te vidim in delim tvojo objavo naprej. Vesela bom tudi, če se boš prijavila na podcast (to enostavno narediš s klikom na SUBSCRIBE na tvoji aplikaciji, prek katere poslušaš podcaste), oddaš lahko tudi oceno in mnenje, s tem pa boš pomagala, da ta podcast sliši še več žensk.

Hvala vnaprej, se slišiva!

Post Tags:
NEXT

Vse kar moraš vedeti o podcastu Lovim ravnotežje!

LEAVE A COMMENT

0