Miha Mazzini – o delu, življenju, odnosih in kaj Slovenke in Slovence dela posebne

V 112. in ob enem zadnji letošnji epizodi podcasta Lovim ravnotežje gostim pisatelja, scenarista, režiserja, antropologa in kolumnista Miho Mazzinija. Govoriva o številnih temah, od našega odnosa do dela in kaj je smiselno delo, o odnosih, življenju, kaj Slovenke in Slovence dela posebne, kaj je Miho negativno in pozitivno presenetilo v času epidemije, česa si želi v letu 2022 in katere knjige priporoča vsem nam, da jih preberemo.

Miho lahko spremljaš tudi na Facebooku in Twitterju, prek njegove spletne strani, vsako drugo soboto pa lahko prebereš svežo kolumno na spletni strani siol.net. Arhiv njegovih kolumn najdeš tukaj.

V letu 2021 je Miha izdal dve knjigi: Skrivna zgodovina Slovenije, ki jo je napisal z ameriškim pisateljem Noahom Charneyem, ilustracije pa je narisal Ivan Mitrevski, je na voljo tukaj. Roman “Kraj, kjer se izpolnijo vse vaše želje”, ki je izšel pred dobrim mesecem, pa lahko prek spleta naročiš tukaj.

V podcast pogovoru sem omenila 49. epizodo tega podcasta, v kateri govorim o mentalnem zdravju. Poslušaš jo lahko tukaj.

Miha je v epizodi omenil tudi nekaj knjig.

Roman Funny o spolnem turizmu, ki ga lahko kupiš tukaj in roman Izbrisana, o izbrisu 2-odstotkov slovenskega prebivalstva, ki se je zgodil tik po naši osamosvojitvi, ki ga lahko kupiš tukaj.

Humankind lahko kupiš tukaj.

Sapiens lahko kupiš tukaj.

Biografijo ameriške pisateljice Susan Sontag lahko kupiš tukaj.

Knjige francoskega pisatelja, ki je bil rojen v Libanonu, Amina Maaloufa, lahko kupiš tukaj. Miha je tega avtorja odkril prek njegovega nečaka Ibrahima Maaloufa, ki je trobentač. Njegovo delo lahko slišiš tukaj.

Knjige avtorja Davida Greaberja, ki veliko piše o delu, odnosu do sela, smiselnem delu in razumevanju dolgov lahko kupiš tukaj.

Miha je v epizodi omenil še ploščo, ki mu je bila letos najbolj všeč. Mary Chapin Carpenter – The things That We Are Made Of, ki jo najdeš tukaj. Po najinem pogovoru, mi je Miha poslal še ta posnetek, ki ga lahko vidiš in slišiš prej YouTube.

Še nekaj dni lahko ujameš nov interaktivni vodič in delovni zvezek Postavljanje ciljev 2022, ki ga lahko TUKAJ kupiš do 31. 12. 2021. Vodič in delovni zvezek na 74 straneh vključuje sistem vprašanj, iztočnic, vaj in orodij, s katerimi boš uspešno zaključila iztekajoče se leto in postavila cilje in načrte za prihodnje leto.
Vsako novo leto prinaša nepopisan list možnosti, priložnosti, izzivov, zmag, uspehov in avantur. Če se na novo leto pripraviš tudi z zapisom ciljev in namer, pa je možnost, da jih boš ob koncu 2022 dosegel_a, še toliko večja. Zato si vzemi čas, prostor in mir. Pomisli na stvari, ki jih želiš doseči in jih zapiši. Pri spremljanju uspešnosti doseganja ciljev, ki si jih boš postavil_a, ti bodo v pomoč tudi predloge, ki so vključene v novi vodič: sledilnik navad, četrtletni, mesečni, tedenski in dnevni cilji ter mesečna revizija.
Novi vodič in delovni zvezek je na voljo samo do 31. 12. 2021, kupiš pa ga lahko TUKAJ.

Kadarkoli mi lahko svoj predlog prihodnjih sogovornic in sogovornikov, ideje ali vprašanja pošlješ na hello@ninagaspari.com ali na zasebno sporočilo prek Instagrama. Ko boš poslušala podcast Lovim ravnotežje, lahko narediš tudi print screen in ga deliš s svojimi sledilci na Instagramu. Ob tem me nujno označi, da te vidim in delim tvojo objavo naprej. Vesela bom tudi, če se boš prijavila na podcast (to enostavno narediš s klikom na SUBSCRIBE na tvoji aplikaciji, prek katere poslušaš podcaste), oddaš lahko tudi oceno in mnenje, s tem pa boš pomagala, da ta podcast sliši še več žensk.

Zate pripravljam tudi krasen e-novičnik, v katerega vpletam podjetniške in lifestyle vsebine, ki so na voljo le naročnicam novičk. V vsako sporočilo vključim res fine, zanimive, uporabne in navdihujoče vsebine, sem in tja tudi kakšno brezplačno e-knjižico. Spodaj ob prijavi lahko izbereš, katera tema (podjetništvo ali lifestyle) te najbolj zanima in od mene boš dobila vsebine, ki so z izbrano temo povezane. Seveda se lahko odločiš tudi za obe temi. 

Takoj po potrditvi prijave na e-novičke bo v tvoj e-nabiralnik priletela pozdravna e-knjižica, nekaj dni kasneje pa sledi še nekaj finih knjižic, ki ti bodo gotovo prišle prav. Fino, kajne? Vesela sem tvoje družbe in zaupanja.

PREV

Marta Kos - o vlogi in položaju žensk, združenju ONA VE in prihodnjih izzivih naše družbe

NEXT

Klara Leben - medgeneracijski pogovor o odnosu do dela, denarja, podjetništva in pomenu sledenja svojim strastem

LEAVE A COMMENT

0