Tanja Fajon – pogovor z evropsko poslanko o izzivih sodobne družbe

V 48. epizodi podcasta Lovim ravnotežje gostim Tanjo Fajon – diplomirano novinarko, evropsko poslansko in žensko, ki deluje v (še vedno pretežno) moškem svetu. V tej epizodi se pogovarjava o njenem otroštvu in izbiri študija, ki jo je vodila v novinarske vode. O njenih novinarskih začetkih na RGL in kasneje na RTV Slovenija, kjer se je kot dopisnica iz Bruslja od leta 2001 spoznavala z delovanjem evropskih institucij. Danes, ko teče njen tretji mandat evropske poslanke, delovanje Evropske unije pozna od zunaj in znotraj. V najinem pogovoru se ne pogovarjava o politiki, programih in agendi, vsaj neposredno ne. Skozi klepet o različnih temah odkrivava tančico, ki jo krepijo osnovne vrednote moje sogovornice.

Tanja Fajon

V tej epizodi se poleg njene poti pogovarjava tudi o tem, kako potekajo njeni dnevi, kako je biti ženska v še vedno pretežno moških okoljih in kako se to vidi v odzzivih na družbenih omrežjih in v tradicioanlnih medijih ter kako gleda na komunikacijo prek družabnih omrežij, ki prepogosto pade pod ekstremni in sovražni govor. Govoriva tudi o tem, kakšne odločitve se na ravni Evropske unije sprejemajo in katere odločitve se posebej dotikajo žensk ter malih in mikro podjetnikov, ki smo z letošnjim letom spoznali povsem nov nivo izzivov podjetništva, ki ga je prinesla svetovna pandemija.

Kdo je Tanja kot ženska in od kje črpa navdih in energijo za vse vloge, ki jih igra v življenju? Tanjino življenje je pred dvema desetletjema zaznamovala tudi kronična mieloična levkemija. O svoji življenjski preizkušnji je javno spregovorila in s svojo zgodbo pomaga drugim bolnikom in bolnicam, ki se borijo s podobnimi boleznimi. Še en dokaz, kako pomembno je, da se zavedamo, kako lahko svojo ranljivost vpletemo v največjo supermoč, ki jo imamo – empatijo, podpiranje in iskrenost.

Tanjo Fajon lahko ujameš na kar nekaj kanalih:

Spletna stran 

Instagram

Twitter

Facebok

V pogovoru je Tanja omenila film Social dilemma, ki ga lahko gledaš na Netflixu.

360bootcamp

***360 BOOTCAMP SPLETNA DELAVNICA – ČAKALNA LISTA***

Tridnevna spletna delavnica v živo, ki jo organiziram z Masho Mazi in Mojco Mars Žove, bo potekala sredi novembra. Mesta bodo omejena, vabim pa te, da se že danes zapišeš na seznam tistih, ki boste prvi dobili vse informacije o delavnici in možnost, da se nam kot prvi pridružite. Mesta bodo omejena, zato ti toplo priporočam, da se še danes, če te tematika seveda zanima, prijaviš v čakalno vrsto. Svoj e-poštni naslov, kjer te bomo lahko ujele, nam zaupaj na tej povezavi.

Masho in Mojco sem že gostila na tem podcastu. Masho lahko spoznaš skozi pogovor v 45. epizodi, Mojco pa kot sogovornico v 43. epizodi tega podcasta.

Kadarkoli mi lahko svoj predlog prihodnjih sogovornic in sogovornikov, ideje ali vprašanja pošlješ na hello@ninagaspari.com ali na zasebno sporočilo prek Instagrama. Ko boš poslušala podcast Lovim ravnotežje, lahko narediš tudi print screen in ga deliš s svojimi sledilci na Instagramu. Ob tem me nujno označi, da te vidim in delim tvojo objavo naprej. Vesela bom tudi, če se boš prijavila na podcast (to enostavno narediš s klikom na SUBSCRIBE na tvoji aplikaciji, prek katere poslušaš podcaste), oddaš lahko tudi oceno in mnenje, s tem pa boš pomagala, da ta podcast sliši še več žensk.

Zate pripravljam tudi krasen e-novičnik, v katerega vpletam podjetniške in lifestyle vsebine, ki so na voljo le naročnicam novičk. V vsako sporočilo vključim res fine, zanimive, uporabne in navdihujoče vsebine, sem in tja tudi kakšno brezplačno e-knjižico. Spodaj ob prijavi lahko izbereš, katera tema (podjetništvo ali lifestyle) te najbolj zanima in od mene boš dobila vsebine, ki so z izbrano temo povezane. Seveda se lahko odločiš tudi za obe temi. 

Takoj po potrditvi prijave na e-novičke bo v tvoj e-nabiralnik priletela pozdravna e-knjižica, nekaj dni kasneje pa sledi še nekaj finih knjižic, ki ti bodo gotovo prišle prav. Fino, kajne? Vesela sem tvoje družbe in zaupanja.

PREV

Karmen Meze in Neža Mlakar, La popsi - pogovor s solastnicama in ustanoviteljicama najbolj zdravih zamrznjenih izdelkov

NEXT

Mentalno zdravje - moja pot, izkušnje in odgovori na vaša vprašanja

LEAVE A COMMENT

0