Špela Mihelin – pravnica, ki bdi nad podporo ženskam, ki so žrtve nasilja in tistim, ki izbirajo “moške” poklice

V 62. epizodi podcasta Lovim ravnotežje gostim Špelo Mihelin, pravnico iz odvetniške družbe Lemur legal in žensko, ki v svoj vsakdan aktivno vpleta pomoč ženskam, ki so žrtve nasilja in tistim, ki si izbirajo pot v okoljih, ki še vedno veljajo za moške. Slednjim se posveča s svojo sodelavko Tejo, s katero v sklopu novo ustanovljenega Zavoda Viden pomagata ženske seznanjati z najbolj aktualnimi stereotipno »moškimi« znanji in jim skozi svoje delovanje predstaviti uspešne posameznice s teh področjih.

Špelo sem spoznala poleti, ko sem v sklopu kampanje NLB #OkvirPomoči na tem podcastu gostila njenega direktorja in ustanovitelja družbe Lemur Legal Petra Merca, spoznaš ga lahko v 34. epizodi. Pravna pisarna Lemur legal je specializirana za startupe in spletne trgovine, posebno pravno podporo pa namenjajajo tudi razvijalcem videoiger in spletnim vplivnežem, ki prek svojih omrežij gradijo osebne znamke. Tudi sama sem v pisarni Lemur legal, ki ima ravno pravšnje ravnotežje med resnostjo in igrivostjo (to boš opazila tako, ko skočiš na njihovo spletno stran) našla pravnega zaveznika, ki mi pomaga pri vseh dokumentih za moje spletno poslovanje in sodelovanje s podjetji na področju ustvarjanja vsebin.

Pravno pisarno Lemur legal lahko najdeš na spletni strani, Instagramu, LinkedInu in Facebooku.

V epizodi sva omenila tudi Zavod Viden, ki pomaga ženske seznanjati z najbolj aktualnimi stereotipno »moškimi« znanji in jim skozi svoje delovanje predstaviti uspešne posameznice s teh področjih. Njegovo delovanje lahko spremljaš tukaj.

Špela je omenila knjigo Lean in avtorice Sheryl Sandberg, ki jo lahko kupiš tukaj.

Omenila je še film Molly’s Game.

Špela je omenila podcast InBed, ki ga urednikuje Klara Leben in ga lahko poslušaš tukajKlaro sem gostila v 51, epizodi tega podcasta, ki jo lahko poslušaš tukaj.

Kadarkoli mi lahko svoj predlog prihodnjih sogovornic in sogovornikov, ideje ali vprašanja pošlješ na hello@ninagaspari.com ali na zasebno sporočilo prek Instagrama. Ko boš poslušala podcast Lovim ravnotežje, lahko narediš tudi print screen in ga deliš s svojimi sledilci na Instagramu. Ob tem me nujno označi, da te vidim in delim tvojo objavo naprej. Vesela bom tudi, če se boš prijavila na podcast (to enostavno narediš s klikom na SUBSCRIBE na tvoji aplikaciji, prek katere poslušaš podcaste), oddaš lahko tudi oceno in mnenje, s tem pa boš pomagala, da ta podcast sliši še več žensk.

Zate pripravljam tudi krasen e-novičnik, v katerega vpletam podjetniške in lifestyle vsebine, ki so na voljo le naročnicam novičk. V vsako sporočilo vključim res fine, zanimive, uporabne in navdihujoče vsebine, sem in tja tudi kakšno brezplačno e-knjižico. Spodaj ob prijavi lahko izbereš, katera tema (podjetništvo ali lifestyle) te najbolj zanima in od mene boš dobila vsebine, ki so z izbrano temo povezane. Seveda se lahko odločiš tudi za obe temi. 

Takoj po potrditvi prijave na e-novičke bo v tvoj e-nabiralnik priletela pozdravna e-knjižica, nekaj dni kasneje pa sledi še nekaj finih knjižic, ki ti bodo gotovo prišle prav. Fino, kajne? Vesela sem tvoje družbe in zaupanja.

PREV

Dora Komatar - ilustratorka, ki je v tem letu med številkami in kreativnostjo našla čudovito ravnotežje v navdihujoči podjetniški zgodbi

NEXT

Pelia Organic - navdihujoča podjetniška zgodba, ki z naravnimi izdelki za telo nežno boža tudi dušo

LEAVE A COMMENT

0