Kako tvojo podjetniško zgodbo predstaviti medijem

V 83. epizodi podcasta Lovim ravnotežje bova govorili o tem, kako lahko svoje podjetje, blagovno znamko, izdelek ali storitev predstavljaš obstoječim in morebitnim kupcem, naročnikom in strankam. Posebno pozornost bom namenila mojemu polju strokovnosti in področju, na katerem delam zadnjih 17 let – to so odnosi z mediji. Večji del epizode je torej namenjen načinom, kako s svojo podjetniško zgodbo ujameš pozornost novinarja in urednika ter s tem dosežeš, da jo predstaviš v mediju. Danes govoriva o tem, zakaj je pojavljanje v medijih ključno za vsako podjetje, kako se lotiš nagovarjanja medijev in kaj je pri tem dobro vedeti in predvsem, kako postaviš zgodbo, da bo novinarja zanimala.

83. epizoda podcasta Lovim ravnotežje je nastala v sodelovanju s podjetjem NLB in njihovim projektom #OkvirPomoči, ki letos teče že drugo leto.

Tudi ti si lahko del krasnega projekta #OkvirPomoči

Tudi letos se za vse podjetnice in podjetnike, kmetovalke in kmetovalce, mikro in male podjetnike širom Slovenije odpira razpis #OkvirPomoči, ki ga NLB skupaj s partnerji POP TV, Europlakat in Mastercard pripravlja drugo leto zapored.

Do 11. 5. 2021 se lahko vsako mikro in malo podjetje TUKAJ prijavi na razpis #OkvirPomoči. Ob prijavi poveš svojo podjetniško zgodbo. Če boš izbrana, se lahko predstaviš širšemu občinstvu prek oglasov na televizijskih postajah POP TV in Kanal A, na obcestnih plakatih po celi državi, na spletnih straneh in družbenih omrežjih.

NLB s partnerskimi podjetji tudi letos ponuja:

  • oglasni prostor na POP TV in Kanalu A, obcestnih plakatih po Sloveniji, spletnih straneh in družbenih omrežjih;
  • vse oglase lahko sodelujoči uporabite tudi na svojih družbenih omrežjih in drugih kanalih, ki jih uporabljate;
  • brezplačno namestitev 1x klasičnega POS-terminala;
  • 12-mesečno brezplačno najemnino za 1 klasičen POS-terminal;
  • 12-mesečno brezplačno najemnino za 1 virtualen POS-terminal;
  • NLB Poslovno kartico Mastercard brez članarine za prvo leto;
  • brezplačen webinar.

V sklopu projekta #OkvirPomoči bo NLB vsem sodelujočim odprl še dodatno možnost v obliki individualnega svetovanja.

Bančni svetovalci bodo vsem sodelujočim na voljo pri iskanju najustreznejših storitev in rešitev za posamezno podjetniško zgodbo, pomagali bodo pri svetovanju o bančno-finančnih izzivih poslovanja, s katerimi se v tem obdobju soočamo vsi podjetniki. Svetovalci bodo na voljo že ob prvih posmislekih, dvomih in vprašanjih o konkretnih zadevah.

Vsak sodelujoči v letošnjem projektu #OkvirPomoči bo imel možnost dobiti uporabne nasvete in rešitve, ki vam bodo v pomoč pri nadgrajevanju znanja o podjetniških financah in posledično pri sprejemanju prihodnjih poslovnih odločitev.

To objavo shrani in pošlji prijateljicam, ki so podjetnice. Lahko jo tudi deliš. Naj za projekt #OkvirPomoči izve čim več podjetnikov in podjetnic.

Imaš zgodbo, ki jo želiš predstaviti novinarju, pa ne veš, kako?

Če se želiš s svojo osebno ali podjetniško zgodbo, izdelkom ali storitvijo predstaviti novinarju ali uredniku, potem je ključno, da zelo dobro poznaš delo novinarja. To pa vključuje tudi dobro razumevanje, kakšne zgodbe novinarja zanimajo, saj boš le s tem spoznanjem lahko pripravila resnično zanimive medijske predloge oziroma zgodbe, ki jih boš samozavestno poslala novinarju ali uredniku.

Pri pripravi in komuniciranju z novinarji se je vedno dobro zavedati, da naloga novinarja NI, da pove tvojo zgodbo. Naloga novinarja je, da z zgodbami, ki jih objavi, ponudi dodano vrednost svojemu bralcu, poslušalcu ali gledalcu, ti pa mu pri tem lahko uspešno pomagaš, če v prvi vrsti razumeš to dinamiko. Knjižica “Kako s svojo zgodbo nagovoriti novinarja in ujeti njegovo pozornost?” te bo naučila, kako na pravilen in učinkovit način začeti komunicirati z novinarji ter jim predstavljati sebe in tvojo podjetniško zgodbo. Brezplačno e-knjižico lahko dobiš TUKAJ.

83. epizoda podcasta Lovim ravnotežje je nastala v sodelovanju s podjetjem NLB in njihovim projektom #OkvirPomoči, ki letos teče že drugo leto.

V lanski prvi izdaji projekta #Okvirpomoči je sodelovalo 83 malih in mikro podjetniških zgodb, ki so prihajale iz 52 krajev iz vseh slovenskih regij, predstavljale pa so 37 različnih dejavnosti.

35 podjetniških zgodb se je predstavilo s TV oglasi, 81 zgodb se je oglaševalo prek Facebook in 18 prek Instagram oglasov. Ustvarjenih je bilo 54 spletnih pasic, za 62 podjetij je bilo postavljenih 220 velikih obcestnih panojev, 20 podjetnikov se je predstavilo v lokalnih časopisih, dodatnih 30 pa še na oglasnih površinah v NLB poslovalnicah.

Kadarkoli mi lahko svoj predlog prihodnjih sogovornic in sogovornikov, ideje ali vprašanja pošlješ na hello@ninagaspari.com ali na zasebno sporočilo prek Instagrama. Ko boš poslušala podcast Lovim ravnotežje, lahko narediš tudi print screen in ga deliš s svojimi sledilci na Instagramu. Ob tem me nujno označi, da te vidim in delim tvojo objavo naprej. Vesela bom tudi, če se boš prijavila na podcast (to enostavno narediš s klikom na SUBSCRIBE na tvoji aplikaciji, prek katere poslušaš podcaste), oddaš lahko tudi oceno in mnenje, s tem pa boš pomagala, da ta podcast sliši še več žensk.

Zate pripravljam tudi krasen e-novičnik, v katerega vpletam podjetniške in lifestyle vsebine, ki so na voljo le naročnicam novičk. V vsako sporočilo vključim res fine, zanimive, uporabne in navdihujoče vsebine, sem in tja tudi kakšno brezplačno e-knjižico. Spodaj ob prijavi lahko izbereš, katera tema (podjetništvo ali lifestyle) te najbolj zanima in od mene boš dobila vsebine, ki so z izbrano temo povezane. Seveda se lahko odločiš tudi za obe temi. 

Takoj po potrditvi prijave na e-novičke bo v tvoj e-nabiralnik priletela pozdravna e-knjižica, nekaj dni kasneje pa sledi še nekaj finih knjižic, ki ti bodo gotovo prišle prav. Fino, kajne? Vesela sem tvoje družbe in zaupanja.

PREV

Klemen Selakovič - z ustvarjalcem podcasta Aidea o življenju, strahovih in iskanju sreče v življenju

NEXT

Emil Ledenko - človek, ki z ledeno vodo premaguje meje svojega telesa in uma

LEAVE A COMMENT

0