Kako postavljati meje, osvojiti besedo ne in se osredotočiti nase?

V 89. epizodi podcasta Lovim ravnotežje bova govorili o temi, ki je tudi meni predstavljala velik izziv in po kateri me veliko sprašujete – kako postaviti meje, kakšno vlogo pri tem igra osvajanje besede ne in zakaj je to pomembno tudi za odnos, ki ga imamo same s seboj. V tej epizodi bova govorili o tem, kako začeti s postavljanjem zdravih mej, ki ti bodo v pomoč pri oblikovanju zdravega in lepega odnosa s seboj in drugimi, kako prenehati s stvarmi, ki jih delaš zato, da izpolniš pričakovanja (ali zahteve) bližnjih in kako pri vsem tem uporabiti najbolj pomembno besedo v našem jeziku, besedo ne.

89. epizoda podcasta Lovim ravnotežje je nastala v sodelovanju s podjetjem Malinca, ki že osem let svojo blagovno znamko ekološke prehrane in naravne kozmetike uspešno nadgrajuje tudi s kakovostnimi in naravnimi prehranskimi dopolnili.

Kaj je koencim Q10 in kakšne so njegove dobrobiti?

Koencim Q10 je za življenje izjemno pomembna spojina, ki je podobna vitaminom, a je vendar ne štejemo k njim. Lahko bi rekli, da gre za čisto poseben, v maščobah topen vitamin, ki je naravno prisoten v celicah in je ob enem spojina, ki jo telo ga proizvaja samo, nekaj pa je dobimo tudi s hrano. V telesu najdemo največ koencima Q10 v srcu, jetrih in ledvicah. Koencim Q10 ima zelo pomembno nalogo pri tvorbi energije, ki jo potrebujemo pri vsakodnevnih opravkih in odločitvah. Torej tudi in predvsem takrat, ko se lotevamo življenjsko pomembnih sprememb, med katerimi je tudi postavljanje mej.

Koencim Q10 je tudi pomemben antioksidant, ki naše celice ščiti pred poškodbami, ki jih povzročajo prosti radikali. Z leti naše telo proizvaja vedno manj te spojine, zato jo je treba nadomeščati. Koencim Q10 najdemo v hrani, predvsem v mastnih ribah, drobovini, mesu, soji, nekaterih oreščkih in zelenjavi, kot je brokoli. Lahko pa ga tudi dodatno vnašamo s kakovostnimi prehranskimi dopolnili.

Malincin Koencim Q10 je primeren za vegane, je plod slovenskega znanja, ne vsebuje dodatnih sladkorjev in ima dodan izvleček črnega popra, ki mu v ajurvedi pravijo kar kralj začimb.

Dobrobiti Koencima Q10

Koencim Q10 je pomemben, ker:

  • ohranjanja lepo in prožno kožo,
  • spodbuja zdravo delovanje srca in ožilja,
  • znižuje krvni tlak in bdi nad zdravim nivojem holesterola,
  • je odličen v boju proti glavobolom in migrenam,
  • pomaga pri izboljšanju našega spomina,
  • uravnava krvni sladkor in
  • je nujno potreben za ustvarjanje energije v naših celicah.

Malincin Koencim Q10 lahko ujameš TUKAJ. Ob zaključku nakupa uporabi kodo RAVNOTEZJE10 za 10% popust na svoj nakup.

Vodič za pisanje dnevnika

V današnji epizodi sem omenila krasno rutino pisanja dnevnika, ki ti lahko pomaga tudi pri postavljanju tvoj mej.

Pisanje dnevnika je odličen način samospoznavanja in upravljanja čustev. Ko ga enkrat usvojiš, v sebi najdeš najboljšega terapevta.

Zate sem pripravila tudi e-vodič in delovni zvezek “Kako s pisanjem dnevnika spoznavaš sebe?” vključuje vpogled v to krasno rutino, ki ima močan vpliv na naše mentalno zdravje, grajenje samopodobe in upravljanje naših čustev. Vodič vključuje predstavitev vseh ključnih tehnik pisanja dnevnika (od morning pages do bullet journaling), na koncu pa sem dodala še  konkretne vaje za vse, ki se s to rutino srečujete prvič, in 30-dnevni izziv. Vodič lahko ujameš in kupiš TUKAJ.

V današnji epizodi sem omenila še:

Niz šestih epizod o produktivnosti, ki jih najdeš in poslušaš tukaj.

9. epizodo, v kateri sem govorila o pomenu besede ne. Poslušaš jo lahko tukaj.

50. epizodo, v kateri sem gostila soustanoviteljico in solastnico podjetja Malinca Nastjo Kramer Pesek. Poslušaš jo lahko tukaj.

81. epizodo, v kateri sem govorila o tem, kako ustaviš odlašanje dela in postaneš bolj produktivna. Poslušaš jo lahko tukaj.

82. epizodo, v kateri sem gostila Klemna Selakoviča, voditelja podcasta Aidea. Poslušaš jo lahko tukaj.

81. epizoda podcasta Lovim ravnotežje je nastala v sodelovanju s podjetjem Malinca, ki že osem let svojo blagovno znamko ekološke prehrane in naravne kozmetike uspešno nadgrajuje tudi s kakovostnimi in naravnimi prehranskimi dopolnili.

Kadarkoli mi lahko svoj predlog prihodnjih sogovornic in sogovornikov, ideje ali vprašanja pošlješ na hello@ninagaspari.com ali na zasebno sporočilo prek Instagrama. Ko boš poslušala podcast Lovim ravnotežje, lahko narediš tudi print screen in ga deliš s svojimi sledilci na Instagramu. Ob tem me nujno označi, da te vidim in delim tvojo objavo naprej. Vesela bom tudi, če se boš prijavila na podcast (to enostavno narediš s klikom na SUBSCRIBE na tvoji aplikaciji, prek katere poslušaš podcaste), oddaš lahko tudi oceno in mnenje, s tem pa boš pomagala, da ta podcast sliši še več žensk.

Zate pripravljam tudi krasen e-novičnik, v katerega vpletam podjetniške in lifestyle vsebine, ki so na voljo le naročnicam novičk. V vsako sporočilo vključim res fine, zanimive, uporabne in navdihujoče vsebine, sem in tja tudi kakšno brezplačno e-knjižico. Spodaj ob prijavi lahko izbereš, katera tema (podjetništvo ali lifestyle) te najbolj zanima in od mene boš dobila vsebine, ki so z izbrano temo povezane. Seveda se lahko odločiš tudi za obe temi. 

Takoj po potrditvi prijave na e-novičke bo v tvoj e-nabiralnik priletela pozdravna e-knjižica, nekaj dni kasneje pa sledi še nekaj finih knjižic, ki ti bodo gotovo prišle prav. Fino, kajne? Vesela sem tvoje družbe in zaupanja.

PREV

Kako živeti v pravem ritmu, upravljati s stresom in loviti svoje ravnotežje?

NEXT

Jaka Kladnik - kako z agilnim razmišljanjem upravljaš svoje življenje in delo

LEAVE A COMMENT

0