Espresso bliss balls

Espresso bliss balls

Bliss balls ali za grižljaj velik nebesno dober prigrizek. Predstavljaj si, da lahko z enim ugrizom skočiš v svoje otroštvo po svojo najbolj priljubljeno sladico, le da je ta smiselno zapakirana v grižljaj. Lahko si ga privoščiš popoldan, ko ti pade energija ali pa kar namesto popoldanske skodelice kave. Lahko ga ugrizneš pred treningom, namesto nezdravih razvad zvečer pred televizijo ali pa ga “razdreš” in si ga privoščiš v jutranji smoothie skledi ali kot dodatek h granoli.

Let’s roll!

Ti bliss pozdravčki so res krasni. Kava, karbsi, beljakovine pa zdrave maščobe. Sestaviš jih hitro iz le 7 sestavin, ki jih imeš verjetno itak v shrambi. Hitro, enostavno in … oh, božansko dobro.

En, dva, tri … sedem sestavin in blend

Najboljše pri tem receptu je, da si ga dejansko lahko prilagodiš. Če ti katera od zapisanih sestavin ni všeč ali pa je nimaš doma in se ti ne da skočiti do trgovine, jo enostavno zamenjaj. Pazi le, da bo vsebnost suhih in tekočih sestavin približno enaka, da boš na koncu enostavno lahko oblikoval svoje krasne espresso krogljice.

Za ta recept potrebuješ blender ali multipraktik. Verjetno bo slednji celo boljši za miksanje oreškov. Končna masa je nekoliko pocasta in mokra, a brez skrbi … to je top. Krogljice boš med dlanema lažje oblikoval v krasne okrogle oblike in jih nato povaljal v svoj najljubši posip.

Espresso bliss krogljice so: 
 • bogatega okusa
 • dišijo po najlepših praznikih
 • polne dobrih hranil  
 • enostavne
 • polne finih oreščkov
 • oh, božanskega okusa! 
Namočeni datlji

Sestavine

 

 • 2 shota espressa (to je natančno 4 jedilne žlice oziroma 59 ml)   
 • 1/2 skodelice medjool datljev, ki si jim odstranil peške (jaz sem naštela točno 5 datljev)
 • 1/2 skodelice kokosove moke
 • 1/2 skodelice orehov
 • 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
 • 1 jedilna žlica medu (po želji agavin ali kokosov sirup, lahko pa to seveda tudi preskočiš)
 • 1 jedilna žlica kakovostnega kakava v prahu

 

Kaj še lahko dodaš

 

 • 1 čajno žličko kolagena 
 • 1/4 čajne žličke maca prahu 
 • 1 čajno žličko proteinskega praška

Postopek

 

 1. Preden boš vse sestavine stresel v blender ali multipraktik, pazi, da datljem odstraniš peške, nato pa jih najprej za 30 minut namoči v espresso. Jaz svojo kavo skuham v kafetjeri, ti pa si pripravi tisto, ki so jo najraje skuhaš doma.
 2. Vse sestavine pretresi v blender oziroma multipraktik in miksaj toliko časa, da dobiš mokro maso.
 3. Maso oblikuj v grižljaj velike krogljice. Najbolje je, da jih povaljaš kar med dlanema. Vse skupaj položiš na peki papir in jih daš za kakšnih 20 minut v hladilnik.
 4. Na koncu jih povaljaš v svoj najljuši posip. Jaz sem izbrala kokosovo moko. Lahko pa izbereš kakav, kakavova zrna, kokosov čips, cvetni prah … in še in še. Naj te vodita tvoj okus in domišljija.

 

Pa še to

Tvoje krasne espresso bliss ballse lahko vzameš v službo, na službeno pot ali pa jih imaš kar tako v torbi, če ti med dnevom pade cuker. Še bolj fino pa je, da jih dalj časa lahko hraniš v zaprti posodi v zamrzovalniku. Odtajaš jih v približno 10 minutah. Ti pa svetujem, da si privoščiš največ eno na dan, zato je morda res fino, da so shranjene na hladnem.

Espresso gližljajčki

Zate pripravljam tudi krasen e-novičnik, v katerega vpletam podjetniške in lifestyle vsebine, ki so na voljo le naročnicam novičk. V vsako sporočilo vključim res fine, zanimive, uporabne in navdihujoče vsebine, sem in tja tudi kakšno brezplačno e-knjižico. Spodaj ob prijavi lahko izbereš, katera tema (podjetništvo ali lifestyle) te najbolj zanima in od mene boš dobila vsebine, ki so z izbrano temo povezane. Seveda se lahko odločiš tudi za obe temi. 

Takoj po potrditvi prijave na e-novičke bo v tvoj e-nabiralnik priletela pozdravna e-knjižica, nekaj dni kasneje pa sledi še nekaj finih knjižic, ki ti bodo gotovo prišle prav. Fino, kajne? Vesela sem tvoje družbe in zaupanja.

PREV

OMG ... kokos bliss balls

NEXT

Brezalkoholni gin tonic

LEAVE A COMMENT

0