Kokos bliss balls

OMG … kokos bliss balls

To predpraznično obdobje je očitno na plan prignalo potrebo po ustvarjanju teh krasnih malih grižljajčkov. In, ti povem, če se znaš zadržati in boš pojedel samo enega na dan, potem je to zmaga. Drugače zna biti težava. Ti krasni kokosovi bliss ballsi vsebujejo kar nekaj maščobe (tiste fine, kokosove, sicer) in beljakovin, pa praktično nič sladkorja. Samo povem, da ne bo potem, ni nič rekla. Ampak, vrnimo se raje k krogljicam. Mimogrede, dišijo po cimetu in kakavu, pa Dedku Mrazu.

Kokosov čips

Preden se lotiš tega recepta še preveri, če imaš doma vse potrebne sestavine. Za ta recept jih je točno 11, seveda pa jih lahko (podobno kot pri espresso bliss balls) prilagajaš po svojem okusu. Pazi le, da bo razmerje med suhimi in mokrimi sestavinami ostalo enako. Če doma nimaš mandljevega mleka, lahko enostaven recept za domačega najdeš tukaj (tega si jaz za moje jutranje proteniske shakea delam vsake dva ali tri dni, hitro, enostavno in dobro). Vmešaš si seveda lahko tudi navadnega ali drugo rastlinsko mleko po tvoji izbiri.

Kakavova zrna

Sestavine

 

 • 1 skodelica grobo mlete kokosove moke
 • 1/2 skodelice stopljenega kokosovega olja
 • 1/4 skodelice arašidovega masla
 • 1/4 skodelice sončničnih semen
 • 1/4 skodelice bučnih semen
 • 1/2 skodelice indijskih oreškov
 • 1/2 skodelice madljev
 • 2 jedilni žlici kakavinih zrn
 • 1 čajna žlička cimeta
 • 3 medjool datlji, ki si jim odstranil peške
 • 1/3 skodelice mandljevega mleka
indijski oreščki
Mandlji

Postopek

 

 1. Vse sestavine dobro premešaš v blenderju ali multipraktiku, dokler ne dobiš mokre mase. Brez skrbi, to je top. Tako boš lahko fino, brez (večjega) pacanja, oblikoval krogljice.  
 2. Z rokama oblikuj za grižljaj velike koščke mase, ki jih med dlanema oblikuješ v krogljice.
 3. Vse krogljice položi na peki papir in jih shrani za dobrih 20 minut v hladilnik.
 4. Dobro ohlajene krogljice lahko obarvaš ali posuješ s svojimi najljubšimi posipi. Jaz sem moje pustila “nage”, navadno pa jih povaljam v kakavu, matchi, maca prahu, spirulini, cvetnem prahu … in še in še. Tukaj dovoli, da na plan pride tvoja kreativnost.
 5. V zaprti posodi jih lahko v zamrzovalniku hraniš mesece. Preden želiš ugrizniti v krogljico, jo kakšnih 10 minut prej vzemi iz zamrzovalnika, da se odtaji.

Zate pripravljam tudi krasen e-novičnik, v katerega vpletam podjetniške in lifestyle vsebine, ki so na voljo le naročnicam novičk. V vsako sporočilo vključim res fine, zanimive, uporabne in navdihujoče vsebine, sem in tja tudi kakšno brezplačno e-knjižico. Spodaj ob prijavi lahko izbereš, katera tema (podjetništvo ali lifestyle) te najbolj zanima in od mene boš dobila vsebine, ki so z izbrano temo povezane. Seveda se lahko odločiš tudi za obe temi. 

Takoj po potrditvi prijave na e-novičke bo v tvoj e-nabiralnik priletela pozdravna e-knjižica, nekaj dni kasneje pa sledi še nekaj finih knjižic, ki ti bodo gotovo prišle prav. Fino, kajne? Vesela sem tvoje družbe in zaupanja.

PREV

Kosilo, ki je lahko tudi večerja

NEXT

Espresso bliss balls

LEAVE A COMMENT

0