Matcha espresso recept blog

Matcha espresso

Če imaš raje espresso kot kavo z mlekom, je to pravi recept zate. Preden se lotiš priprave svoje prve matcha skodelice čaja, skoči na moj Vodič po matchi, kjer so zbrane vse ključne informacije o tej krasni japonski sestavini. Dodala sem tudi podatke, katere matche najdeš na našem trgu, njihove cene in katere so primerne za današnji matcha espresso.

Matcha espresso recept

Sestavine

 

  • 3/4 čajne žličke matcha prahu 
  • 1/2 do 3/4 skodelice tople vode 

Postopek

 

  1. Matcha prah pretresi v večjo skodelico in dodaj malo tople vode.
  2. Z bambusovo metlico nežno pregneti matcha prah v vodo. Metlico precej hitro vrti v obliki črke M ali W. Pazim, da osnove ne poliješ. V tem koraku se mora matcha prah povsem povezati z vodo, da na dnu ne ostane usedlina.
  3. Ko je tvoja osnova pripravljena, dodaj preostanek vode.
  4. Popij takoj.

 

Upgradeaj v matcha latte

Seveda lahko svoj matcha espresso hitro nadgradiš v matcha latte. Kako se tega lotiš, si preberi v tem zapisu. 

Matcha latte

Zate pripravljam tudi krasen e-novičnik, v katerega vpletam podjetniške in lifestyle vsebine, ki so na voljo le naročnicam novičk. V vsako sporočilo vključim res fine, zanimive, uporabne in navdihujoče vsebine, sem in tja tudi kakšno brezplačno e-knjižico. Spodaj ob prijavi lahko izbereš, katera tema (podjetništvo ali lifestyle) te najbolj zanima in od mene boš dobila vsebine, ki so z izbrano temo povezane. Seveda se lahko odločiš tudi za obe temi. 

Takoj po potrditvi prijave na e-novičke bo v tvoj e-nabiralnik priletela pozdravna e-knjižica, nekaj dni kasneje pa sledi še nekaj finih knjižic, ki ti bodo gotovo prišle prav. Fino, kajne? Vesela sem tvoje družbe in zaupanja.

NEXT

Proteinski avokado toast

LEAVE A COMMENT

0