Matcha latte

Bullet proof recept za krasen matcha latte

Oh, hello, matcha latte! Vsakič, ko objavim nov post ali story na svojem Instagramu, prejmem tisoč in eno vprašanje na to temo. Zakaj pijem matcho, kako jo pripravim, kje jo kupim … Vse ključne informacije o matchi sem zbrala v tem vodiču po matchi, v katerem najdeš odgovore na vsak vprašanja.

Let’s matcha!

Ko sem pred časom za dobri dve leti nehala piti kavo, sem iskala možne nadomestke za jutranje rituale finega prebujanja. Matcho sem odkrila po naključju in bila je ljubezen na drugi pogled. Prvič sem matcho naročila v enem ljubljanskih hip lokalov, a me ni navdušila. Kasneje mi jo je pripravila moja krasna prijateljica Gruša in takrat se je začelo pravo spoznavanje te krasne japonske sestavine.

Ker verjamem, da si tudi doma lahko pripraviš odlično skodelico matcha latte, danes s teboj delim bullet proof recept za najboljši matcha latte v mestu.

Matcha latte

Štiri sestavine, pet minut

Pred teboj je enostaven, prilagodljiv in super okusen recept, ki bo tudi s tvojo pomočjo matcho postavil na zasluženo prvo mesto med najbolj krasnimi jutranjimi rituali. Mimogrede, skoči na dno tega zapisa in se, če še nisi, prijavi na mesečne e-novičke. Ob prijavi dobiš mojo počasno jutranjo rutino, ki je polna finih idej za uspešen začetek novega dne.

Vrniva se k matchi. Za ta recept potrebuješ kakovostno, organsko in 100% matcho. Če še ne veš, kje vse lahko pri nas kupiš matcho, skoči na to povezavo.

Preden se lotim recepta, pojasnim še dve zadevi. Za svojo matcho latte ne uporabljam sladkorja in ostalih sladil, ti pa lahko v svojo zamešaš agavin ali javorjev sirup, stevio, sladkor (če res ne moreš brez) ali datelj. Moj matcha latte je vedno pripravljen z rastlinskim mlekom, saj sem kravjega nehala piti pred dobrim desetletjem. Večinoma uporabim mandljevo mleko, ki ga kupim v DM ali pripravim sama.

Upam, da ti bo ta matcha latte všeč, ker je:
 • kremasta in svilnata
 • najlepše zelene barve na svetu
 • brez sladkorja
 • polna antioksidantov
 • oh, tako okusna!
Matcha latte

Sestavine

 • 1 čajna žlička matcha prahu
 • 1,5 skodelice tople vode
 • 50ml kokosovega mleka

Kaj še lahko dodaš?

 • 1 merico kolagena
 • 1/4 čajne žličke maca prahu
 • 1/4 čajne žličke spiruline v prahu
 • opcijsko: 1 čajno žličko kokosovega olja (naredi pa hudo peno)
Matcha latte

Postopek

Vse sestavine v blenderju mešaj dve minuti na visokih obratih. S tem bo tvoja matcha latte dobila krasno in čvrsto peno, ki jo običajno ne znajo narediti v barih. Če želiš slediti tradicionalni pripravi, pa je postopek tak:

 1. Matcha prah pretresi v večjo skodelico, dodaj kokosovo olje in malo tople vode. Če uporabljaš dodatke v prahu, jih lahko dodaš že v tem koraku.
 2. Z bambusovo metlico nežno pregneti vse sestavine v skodelici. V tem koraku se mora matcha prah povsem povezati z vodo in na dnu ne sme ostati usedlina.
 3. Ko je tvoja osnova pripravljena, dodaj preostanek vode, mleko in sladilo.
 4. Izberi svojo najljubšo skodelico in si postrezi najboljšim matcha latte v mestu.

Poleti lahko matcha latte postrežeš z ledom in si tako pripraviš odličen nadomestek ledeni kavi.

matcha latte

Zate pripravljam tudi krasen e-novičnik, v katerega vpletam podjetniške in lifestyle vsebine, ki so na voljo le naročnicam novičk. V vsako sporočilo vključim res fine, zanimive, uporabne in navdihujoče vsebine, sem in tja tudi kakšno brezplačno e-knjižico. Spodaj ob prijavi lahko izbereš, katera tema (podjetništvo ali lifestyle) te najbolj zanima in od mene boš dobila vsebine, ki so z izbrano temo povezane. Seveda se lahko odločiš tudi za obe temi. 

Takoj po potrditvi prijave na e-novičke bo v tvoj e-nabiralnik priletela pozdravna e-knjižica, nekaj dni kasneje pa sledi še nekaj finih knjižic, ki ti bodo gotovo prišle prav. Fino, kajne? Vesela sem tvoje družbe in zaupanja.

PREV

Slastni veganski mehiški prigrizki

NEXT

Domača čokoladna granola

 • Mala
  REPLY

  Rada spremljam tvojo stran in IG 🙂 Imam zelo nizek pritisk in zato zjutraj ne morem piti zeleni čaj. Ker pa vem kako koristi zdravju in ker imam težave z želodčno kislino bi rada opustila jutranjo kavo. Verjetno tale napitek z matcho tudi ne bo ok?

  16/03/2019
 • Ana
  REPLY

  Nina, zakaj jaz ne vidim vodiča o matchi na koncu zapisa? Sem zadnjič zasledila, da si pisala o tem, kje jo kupiš, pa zdaj ne najdem več.

  22/10/2019

LEAVE A COMMENT

0