Garnier moja naravna poletna izbira

Moji poletni spremljevalci

Voda, sonce in narava so moji najljubši poletni spremljevalci. No, pa seveda čas, ki ga namenim sebi ter tistim ljudem in trenutkom, ki jih imam najbolj rada. Eden takšnih so poletna druženja pod krošnjami mogočnih dreves v ljubljanskem parku Tivoli. Tam tudi letos, zdaj že četrto poletje zapored, poteka brezplačna joga.

Letos v sodelovanju s podjetjem Garnier, naravna izbira. Več o tem, kako je Ljubljana ob prvem letošnjem srečanju v juliju postala najlepši joga studio na svetu, si lahko prebereš v tem zapisu. In brez skrbi, če še nisi ujela ene od treh preteklih srečanj. V avgustu se srečamo še dvakrat, vse o tem pa lahko preveriš in spremljaš tukaj.

Garnier moja naravna poletna izbira

Ko sem pomladi prejela sporočilo podjetja Garnier, naravna izbira, in vprašanje, če bom letos tudi organizirala jogo v parku Tivoli, nisem imela pripravljenega odgovora. Malo zato, ker od novega leta joge ne poučujem več in malo zato, ker se v zadnjih mesecih težko spravim na joga podlogo. Veš, čez zimo sta me ujeli dve poškodbi kolena, ki ju še vedno saniram. S počitkom.

Čeprav mi je poučevanje joge vedno vračalo ogromno energije, sem po treh letih rednih poučevanj prišla do trenutka, ko enostavno nisem več našla prave motivacije, ki bi jo lahko predajala mojim učencem. Rabila sem pavzo.

Poleg tega sem tudi ugotovila, da sem svojo joga podlogo po selitvi v novo stanovanje, potisnila v kot. Ne vem ravno dobro, zakaj. Ni bilo prave želje, da bi z nje obrisala prah, jo postavila na prostorno (in idealno mesto) teraso in se ponovno predala tej veščini, ki mi je, roko na srce, spremenila življenje.

Zato je klic, ki sem ga prejela in ponudba za sodelovanje pri pripravi brezplačnih joga ur v parku Tivoli, ki jih je predlagal Garnier, naravna izbira, prišel ob najboljšem možnem času. Kljub moji zimski nezainteresiranosti za jogo, mi namreč ob misli, da se srečamo na jasi ob tivolski promenadi, zaigra srce. Iskreno.

In prav podjetju Garnier, naravna izbira, se letos lahko zahvalimo, da pet poletnih joga večerov za vas, drage in dragi moji, poteka brezplačno.

Voda

Poleg tega, da imam vodo vedno ob sebi, skrbim tudi za vlaženje svoje kože. Če me spremljaš že nekaj časa, potem veš, da ne sodim v skupino lepotnih strokovnjakinj. O svoji “kopalniški” rutini še nisem pisala, ker se mi nikoli ni zdela blazno zanimiva. Prav zaradi sodelovanja z Garnierjem pa sem letos nekoliko več pozornosti namenila izdelkom, ki sem jih prejela in jih začela redno uporabljati.

Prva stvar, ki me je resnično presenetila in … dejansko določila krasno rdečo nit z jogo v naravi … je Garnierjeva naravna zaveza. Če se sprehodiš skozi njihove izdelke, boš opazila, da je v zadnjem času na trgovinskih policah vedno več takšnih, ki imajo na embalaži s številko zapisano, kolikšen odstotek sestavin v izdelku je naravnega izvora. Garnier je svojo misijo zapisal tudi v slogan “naravna izbira“, s katerim se je zavezal k prizadevanju uporabe najnaravnejših izdelkov, trajnostnemu pridobivanju sestavin in varovanju okolja.

Tako smo na letošnji prvi uri joge v parku Tivoli uro zaključili z masko Garnier Skin Naturals Moisture + Aqua Bomb, ki je na vroč poletni večer poskrbela za izjemno vlaženje in sprostitev obraza. “Tissue” maske za obraz, ki jih bomo ponovno razdelili na zadnjih dveh avgustovskih urah joge v parku Tivoli, so krasne zaradi enostavnega nanosa in odstranitve.

Tudi sama enostavno obožujem te maske za obraz in jih uporabljam že dolgo časa. Svojo zbirko mask imam pridno shranjeno na zgornji polici vrat hladilnika. Tako so moje maske vedno sveže in hladne ter s tem še dodatno hladilne za te poletne trenutke.

Garnier moja naravna poletna izbira

Ko sem prvič na obraz nanesla njihov novi izdelek Hyaluronic Aloe Jelly, ki združuje organsko aloe vero in hialuronsko kislino, mi občutek ni bil povsem prijeten. Koža mi je dolovala “stisnjena skupaj”. Sem pa izdelku dala še eno šanso in si ga po novem na obraz nanesem po celodnevnih uživancijah na plaži. Občutek je bil bistveno boljši in gotovo ga bom imela v moji torbi za na plažo tudi konec avgusta, ko bom končno skočila na daljši dopust.

Garnier hidratantni gel Skin Naturals Hyaluronic Aloe Jelly intenzivno vlaži, pomirja in obnavlja kožo. In še ena krasna reč, ki jo opažam pri njihovih izdelkih, so različni načini uporabe, ki jih omogočajo številno izdelki. Tako lahko tudi jelly uporabiš na tri načine, in sicer:

  • kot dnevno nego: uporabljaš ga za hidracijo in svežino kože,
  • kot nočno nego: naneseš za intenzivno vlaženje kože ponoči (to sem naredila jaz in je bilo res fino),
  • kot masko: na obraz naneseš debelejši sloj za izboljšanje volumna in hidracijo kože.

Izdelek vsebuje 96% sestavin naravnega izvora in je primeren je za vegane. Uporabiš ga lahko dvakrat na teden, pri tem pa paziš, da ga ne naneseš na predel oči in ustnic.

Garnier moja naravna poletna izbira

Še en izdelek iz kategorije voda je moj najljubši spremljevalec tega poletja. Garnier Fructis Hair Food maska za lase za izjemno vlaženje z aloe vero je moje odkritje tega poletja. Obožujem maske za lase. V moji tuš kabini se, poleg svežega evkaliptusa (več o tem, zakaj mi pod tušem dela družbo, prebereš tukaj) delajo družbo tudi maske za lase.

Garnier Fructis Hair Food maska z aloe vero mi je srce najprej ukradla z vonjem in priznam … včasih pod tušem, ko na sporedu nimam umivanja las ampak le hiter tuš, masko samo povoham. Obsedena sem z njenim vonjem in uporabnostjo. Tudi ta izdelek namreč omogoča tri načine uporabe:

  • kot balzam: naneseš na vlažne lase in nato izpereš. Tvoji lasje bodo takoj navlaženi, neobteženi in se bodo zlahka razčesali. Posebej zadnji del je pri meni zelo pomemben, ker se z dolžino mojih las prepogosto znajdem v situaciji, da jih težko razčešem;
  • kot masko: naneseš na vlažne lase, pustiš delovati tri minute in izpereš. Tvoji lasje bodo intenzivno navlaženi. Največkrat uporabljam prav na ta način.
  • nega brez izpiranja (beri: uporabi na plaži): majhno količino naneseš vzdolž vlažnih ali suhih las. Pustiš delovati dalj časa.

Ok, zadnji način je moj najljubši. Preden sem po enodnevnem skoku na Krk skočila v avto in se odpeljala proti Ljubljani, sem si na še mokre lase nanesla masko, ki sem si jo izprala šele, ko sem prišla domov. To je bilo nekaj najlepšega na svetu. Celo pot mi je v avtu dišalo po aloe veri (to ni nezanemarljiv podatek), moji lasje pa so bili tako mehki, da bi se lahko podali v tekmovanje z mojim nečakom Brestom, ki je star eno leto (baby hair!!). Če kaj odneseš iz tega zapisa, naj bo to skok po to masko. Aja, pa da prideš na eno od zadnjih dveh druženj ob jogi v parku Tivoli.

Sonce

Preden se lotim tega poglavja, ti moram še nekaj priznati. Moji dnevi na plaži večinoma potekajo po naslednji formuli: ležanje na soncu, branje dobre knjige in redni skoki v morje. V morju se namakam in ne plavam. Poudarek torej dajem na lovljenju barve, pri tem pa pazim na svoj obraz, ki ob stiku s soncem rad sproži nastanek neprijetnih obarvanj. Pri meni se pojavijo lise, ki se nahajajo na obeh licih in … nad zgornjo ustnico, kjer se mi narišejo brki. Zato imam na obrazu vedno kremo za sončenje in senčnik, ki sem ga kupila na Baliju.

Do letos so mi na plaži delale družbo kreme in spreji za hitrejšo porjavitev. Letos jih še nisem uporabila. Poletje sem namreč začela kasneje kot lani, zato svojo barvo lovim na naravnejši način in pazim, da me sonce ne “zažge”. Moja rutina torej ni takšna, ki bi bila v koraku za zapovedmi o zaščiti, zato jo resnično nerada naznanjam na ves glas, ker v tem delu res ne želim, da mi sledite. Če se že namažem s kremo, običajno to naredim takoj ob prihodu na plažo in preden prvič skočim v morje. Takrat uporabim kremo s faktorjem 50. Vem, čudna sem … faktor 50 ali nič, vmesne variante ne poznam.

Morda mi je ravno zato najbolj uporaben Garnier Ambre Solaire Dry Mist, ki omogoča hiter nanos. Še ena stvar, ki mi je top pri Ambre Solaire liniji je podatek, da vsi izdelki iz Garnierjeve sončne linije spoštujejo morski ekosistem, saj njihovi UV filtri nimajo negativnega vpliva na morje in živalce, ki v njem živijo. Moji skoki v morje (ki niso ravno skoki, ampak precej neelagantni spusti čez skale) so osredotočeni na morske ježke, ki jih je okoli moje skale na Krku ogromno. Čeprav mi s svojo pozicijo kravžljajo možgane in oči, sem vesela, da z mojo “namazano” prisotnostjo ne posegam v njihovo življenje.

Ker sem kar se tiče kozmetike precej nevešča, sem letos resnično največ pozornosti namenila negi po sončenju. Najraje se na hitro posprejam Aftersun refreshing hydrating sprayjem, ki lepo pomiri mojo kožo in se (kar mi je najbolj pomembno) hitro vpije. Tako se lahko zvečer hitro zleknem na posteljo, prižgem Netflix in uživam ob spremljanju filma ali izbrane serije.

Naravna izbira

Od nekdaj sem imela rada pilinge za obraz in priznam, praktično ne mine skok v DM (raje ne povem, da sem v njem skoraj vsak dan, ker priročno živim nad eno od njegovih trgovin), ko se s pogledom ne bi sprehodila čez police v lovu za piling. Enostavno jih je ni oziroma je izbira res majhna. Zato sem bila vesela, ko sem v roke prejela Garnier piling in maska za obraz 2 v 1. 

Ne le, da gre za masko in piling v enem, vsebuje tudi marelično olje in 100% naravne eksfoliante (mineral perlit in prah mareličnih jedrc). OMG, končno! Naravni način pilinga.

Tudi ta izdelek lahko uporabljaš na dva načina, in sicer kot:

  • masko: na vlažno kožo nanesi večjo količino maske, ki bo tvojo kožo zmehčala. Pustiš delovati 3 minute.
  • piling: nežno vtreš in izpereš. Izogibaj se predelu okrog oči. Če izdelek pride v kontakt z očmi, hitro izperi.

Izdelek vsebuje 96 % sestavin naravnega izvora in je primeren za vegane.

Garnier moja naravna poletna izbira

Za konec

Čeprav ne sodim med ženske, ki bi uporabljale nešteto izdelkov (pa ni s tem nič narobe, se razume) in je moj čas v kopalnici verjetno med krajšimi, sem pri izbiri izdelkov, ki jih kupim in uporabljam previdna. Lepa embalaža in znane znamke že dolgo ne pritegnejo moje pozornosti. Veliko pomembneje mi je, da s svojo izbiro poskrbim zase in okolje. Rada imam tudi izdelke, ki mi omogočajo različne načine uporabe, saj s tem prihranim tudi na času – najbolj pomembni valuti, ki jo ščitim bolj … kot svojo kožo na plaži, očitno.

Z letošnjim odkritjem Garnier izdelkov, ki se je zgodilo skozi sodelovanje v obliki brezplačne joge v parku Tivoli, sem prijetno presenečena in ob enem vesela. Hvaležna sem, da so meni in vsem vam, ki pridete v Tivoli, dali možnost krasnega druženja. Hvaležna sem, ker sem končno spet stkala prijateljstvo z mojo joga podlogo, ki ne leži več pozabljeno v enem od kotov. Vsak dan me čaka na terasi.

Vesela sem, ker sem odkrila kar nekaj stvari, ki mi bodo družbo delale tudi v prihodnje. Maske! Tiste za obraz, ki jih uporabljam že leta. Tista za lase, ki jo voham ob vsakem stiku s tuš kabino. In tista, ki je tudi piling za obraz.

Oh, ta krasni svet mask. Hej, ne pozabi na naša srečanja v parku Tivoli. Prideš? Pridi. Se vidimo!

Zapis je nastal v sodelovanju z Garnier, naravna izbira. Fotografije, ki so posnete v parku Tivoli na prvem druženju ob brezplačni jogi z razvajanjem iz Garnier, naravna izbira, je posnel krasni Lovro Rozina. Ostale so iz osebnega arhiva.

PREV

Čarobna beseda, ki ti bo spremenila življenje

NEXT

Zakaj nimam otroka in zakaj je to ok

LEAVE A COMMENT

0