Kako poteka interno izobraževanje?

Interno izobraževanje poteka v obliki delavnic, ki so za tvoje podjetje pripravljene po meri. Delavnice vedno začnemo s pregledom stanja in predvidenih aktivnosti v prihajajočem obdobju, s spoznavanjem ekipe in postavitvijo nalog posameznim članom ekipe.

Sklop delavnic vključuje vsa znanja, ki jih bo tvoje podjetje potrebovalo za uspešen nastop v medijih v današnjem, digitalno prepletenem, svetu.

Rdeča nit internega izobraževanja je v namenskem vodenju odnosov z mediji, s katerimi bomo hitro znali prepoznati medijsko zanimive zgodbe v podjetju, pripraviti vse potrebne materiale in ujeti priložnosti medijskih objav. Bistvo delavnic je v dobri organizaciji ekipe v podjetju, še posebej v primerih, ko nimamo internega oddelka za odnose z javnostmi in je časovna optimizacija dela še pomembnejša.

Pomemben del delavnic je namenjen tudi prepletanju aktivnosti na področju odnosov z mediji z aktivnostmi na naši spletni strani, družbenih omrežjih in v odnosih z vplivneži. Delavnice potekajo na interaktiven način, vključujejo konkretne vaje za tvoje podjetje in ekipo ter primere dobrih praks.

Kaj vključuje storitev internega izobraževanja?

 • Pregled stanja in aktivnosti v tvojem podjetju, spoznavanje s ključnimi koncepti odnosov z mediji, pregedovanjem povezav med digitalnimi aktivnostmi v medijih in tvojo spletno stranjo (trgovino). V sklopu delavnic posebno pozornost namenjamo tudi vključevanju aktivnosti na družbenih omrežjih in odnosov z vplivneži kot pomemben del celostnega grajenja uspešne zgodbe podjetja v medijih.
 • Kako generiramo medijsko zanimive zgodbe in v njih vpletamo kreativnost? Kako v zgodbe našega podjetja vključujemo novičarsko vrednost, s katero lovimo pozornost novinarja?
 • Pomemben del delavnic je spoznavanje delovanja medijev, zakonskih in etičnih pravil vedenja, kdaj lahko zahtevamo popravek ali odgovor in kako komuniciramo z novinarji? Kako novinarju predstavimo svojo zgodbo na način, da bo v njej prepoznal vrednost za svoj medij?
 • Kako prek družbenih omrežij krepimo odnose z novinarji, kako v aktivnosti vpletamo digitalne vplivneže, kako napišemo dobro sporočilo za medije in pripravimo vse dokumente, ki jih potrebujemo za hitro in učinkovito delo?
 • Skupaj nastavimo okvir strategije in orodja, ki jih potrebujemo: medijsko adremo, sporočila za medije, razlagalno gradivo, foto in video material, postavitev novinarskega kotička, vprašalnik pogostih vprašanj in odgovorov, osebno izkaznico, kratek opis podjetja, odkljuknico in časovnico.

Zakaj mi lahko zaupaš s pripravo internega izobraževanja za tvoje podjetje?

 • Imam več kot 15-letne izkušnje dela na področju odnosov z mediji v slovenskem medijskem prostoru.
 • Odlično poznavanje slovenskega medijskega prostora, njegovega delovanja in zakonitosti mi omogoča, da hitro prepoznam priložnosti, grožnje in načine oblikovanja zgodb, ki bodo pritegnile pozornost pravih novinarjev in urednikov.
 • Vzpostavljene imam dolgoročne odnose z vsemi ključnimi uredniki in novinarji v slovenskem medijskem prostoru.
 • Dobro poznavanje okolja mi omogoča sposobnost širšega razumevanja delovanja novinarjev in urednikov. To znanje mi omogoča, da za vsako podjetje pripravim sklop delavnic po meri, ki zajema celovito širino razumevanja kompleksnosti področja in omogoča, da bo tvoja ekipa učinkovito gradila medijsko prepoznavnost podjetja, pri tem pa sledila časovni optimiziranosti dela.
 • Zaradi dela na številnih projektih, kjer so se križale digitalne, prodajne in marketinške aktivnosti z aktivnostmi odnosov z mediji, vedno skrbim, da delavnice vključujejo preplet vseh aktivnosti podjetja v smiselno celoto.
 • Med mojimi naročniki so Odprta kuhna, Slovenia vodka, Perpetuum Jazzile, Bled Strategic Forum, Equa, Malinca in Goat Story

Kako veš, da je interno izobraževanje prava storitev za tvoje podjetje in ekipo?

 • Imaš podjetje ali start-up, ki nima internega oddelka za odnose z javnostmi?
 • Želiš hitro priti do želenih medijskih objav, pri tem pa večino delovnika svoje ekipe še vedno namenjati poslovanju in zadolžitvam, ki so nujne za rast in razvoj podjetja?
 • Imaš blagovno znamko, izdelek, storitev ali podjetje in si želiš celovit prepleta vseh aktivnosti v smiseln, časovno in finančno optimiziran okvir?
 • Se zavedaš, da sta pregled in nadzor nad sporočili, ki prihajajo iz tvojega podjetja, pomembna, zato želiš interno voditi komunikacijo z mediji?
 • Se zavedaš pomena grajenja medijsko zanimivih zgodb v celotnem poteku razvijanja tvojih izdelkov in storitev, pa ne veš, kako začeti?
 • Se zavedaš pomena usklajenosti vseh sporočil, ki gredo iz tvojega podjetja in nujnosti prepletanja med aktivnostmi za zagotavljanje optimalnega učinka?
 • Se želiš naučiti prepoznavanja medijsko zanimivih zgodb, ki jih vsakodnevno oblikujete v tvojem podjetju, pa ne veš, kako začeti?

ŽELIŠ SODELOVATI Z MENOJ? OGLASI SE MI PREK SPODNJEGA OBRAZCA