Podprimo slovenske podjetniške zgodbe

Skupaj smo močnejši – podprimo slovenske podjetniške zgodbe

Priznam, prvi teden v tem “novem svetu” me je sesul. Dobesedno. Misli sem si zamotila s klepeti, ki sem jih imela s finimi sogovorniki prek javljanj v živo na Instagramu in tako za trenutek ali dva pozabila, kaj se dogaja zunaj.

Imela sem občutek, da se je tudi moj svet, z enako hitrostjo kot se je zunaj širil virus po svetu, postavil na glavo. Le dobra dva tedna preden je covid 19 zakorakal v naše kraje, sem namreč prekinila sodelovanje z dolgoletnima rednima naročnicama. Razlog? Želela sem slediti svojemu cilju in postaviti svojo podjetniško pot v novo preobleko. Konec lanskega leta sem v tej smeri začela oddajati podjetniški podcast Lovim ravnotežje, ki že ponuja vpogled v to pot – pomagati (bodočim) podjetnicam graditi uspešne in medijsko odmevne podjetniške zgodbe, pri tem pa uspešno loviti ravnotežje med delom in zasebnim življenjem. Hecno, kajne? Le kdo, hudiča, bi si želel zdaj zakorakati na samostojno podjetniško pot, je kričalo v meni, ko me je prevzela anksioznost in so se mi oči (priznam) nekajkrat na dan zapolnile s solzami. Zakaj zdaj?

Potem je, kot tolikokrat prej, prišel občutek streznitve. “Nina, ne dogaja se tebi, nisi v centru sveta.” Notranji glas je klical po umirjanju in misli na to, kako lahko tudi jaz pomagam tistim, ki seo se znašli v podobni situaciji, kot je moja. Kolegom podjetnikom.

podprimo slovenske podjetnike

Kako lahko malim in lokalnim podjetjem pomagaš tudi ti?

Resnično ni treba veliko. Podjetniške zgodbe lahko (še naprej) podpiraš z nakupom prek spleta. Kupiš lahko darilni bon ali kupon, ki ga vnovčiš kasneje. Tako boš pomagala podjetnikom s prilivom, ki ga v teh časih nujno potrebujemo. Lahko jih označiš v svojih objavah na družbenih omrežjih, poveš svojim prijateljem in jih usmeriš v smer tvojih najljubših slovenskih izdelkov in storitev. Lahko poslušaš podcast, se nanj prijaviš in oddaš svoje mnenje.

Prejšnji teden sem kupila darilni bon za brunch v enem od mojih najljubših ljubljanskih kotičkov – pri Baziliki. Občutek sem imela, kot bi kupila letalsko karto za Bali in komaj čakam, da se s kolesom odpeljem v mesto in skočim na njihovo pito in matcho latte, ki je res top. Pri Petri sem vzela paket krofkov in cupcakesov, ki sem jih podarila sestrici Maji za rojstni dan. Če je že objeti ne morem, naj se vsaj fino posladka. Čeprav že dober mesec ne najdem motivacije za telovadbo, sem kupila nov mesec vadbe pri Nuši, ki me “trenira” že od začetka leta.

Odločila sem se, da bom svoje kanale odprla tistih, ki potrebujejo odmev. Tiste, ki potrebujejo žaromet, ki ga lahko s sebe usmerim na njih.

sindrom vsiljivca

Seznam podjetniških zgodb

Tako je skupaj z mojimi krasnimi sledilkami na Instagramu nastal seznam skoraj 150 slovenskih, malih in lokalnih podjetniških zgodb. Od ponudnikov prehrane, eko kmetij, pijač, kave, modnih oblikovalk, ilustratork, osebnih trenerk, učiteljic joge, trgovin za otroke, znamk za kozmetiko, čistila in izdelkov za dom, krasnih punc, ki šivajo pralne maske (nekaj teh sem prejšnji teden prek DHL poslala tudi teti in stricu v New York City, ker jih tam do junija ni mogoče dobiti).

Seveda na seznam nisem ujela vseh zgodb, smo pa s skupnimi močmi dodali košček v mozaik. Seznam si lahko s klikom na spodnjo povezavo preneseš na telefon ali računalnik. Vesela bom, če kakšno podjetnico ali podjetnika poiščeš prek spleta ali jih najdeš na Instagramu, kupiš izdelek ali naročiš storitev in širiš dobro besedo naprej.

Podpri lokalno še nikoli ni bilo tako pomembno, kot je zdaj. In tvoja podpora šteje, je pomembna in nujna. V imenu vseh se ti iskreno zahvaljujem. Ostani zdrava, držimo skupaj in premagajmo to, izzivov polno, obdobje. Iz srca hvala!

Če še nisi prijavljena na mesečne e-novičke, v katerih s teboj delim dodatne vsebine, to lahko narediš prek spodnjega obrazca. Ob prijavi bo v tvoj e-nabiralnik takoj priletela krasna PDF knjižica o zmagovalnih jutranjih rutinah, s katerimi boš vsak dan začela na pravi strani. Novičke ti bom pošiljala enkrat na mesec. V njih vključim vsebine, ki so na voljo le tebi, novi prejemnici. Fino, kajne? Vesela sem tvoje družbe in zaupanja.

PREV

Mojih naj 5 trenutkov v 2019

NEXT

Prvi del odgovorov v novi rubriki #vprašajkarkoli

LEAVE A COMMENT

0