Proteinski avokado toast recept

Proteinski avokado toast

Danes s teboj delim enega svojih najljubših receptov za zajtrk, ki si ga navadno pripravim ob vikendih. Prav nič ni narobe, če si vsake toliko privoščiš kos kruha. Polnovreden kruh te bo dalj časa držal sito in v telo vnesel krasne vlaknine, ki ne bodo razjezile tvoje prebave. Če se izogibaš glutenu, seveda izberi tisti kruh, po katerem navadno posežeš.  

Enostaven in hiter recept za top zajtrk vsebuje 4 sestavine in 5 minut tvojega dragocenega časa. 

Recept za avokado toast

Sestavine

 

  • 2 kosa polnozrnatega kruha ali toasta 
  • 1 avokado 
  • ½ čajne žličke oljčnega olja 
  • 50g skuhanih sojinih fižolčkov edamame 

Postopek

 

  1. Iz zamrzovalnika vzemi sojine fižolčke edamame in jih v soljeni vroči vodi kuhaj približno tri minute. Nato jih pretresi skozi cedilo in ohladi pod tekočo mrzlo vodo. Fižolčke odstrani iz lupine. 
  2. Kruh položi na ponev in ga na eni strani pokapaj z oljčnim oljem. Uporabiš lahko tudi toaster. Oljčno olje lahko seveda tudi spustiš.  
  3. Medtem ko tvoj kruh dobiva krasno obarvano barvo in fin okus, pripravi avokado. Izdolbi obe sredici in ga preloži v manjšo skodelico. Po želji dodaj sol, poper in čili. Vse skupaj dobro pregneti z vilico.  
  4. Ko je kruh pečen, ga postavi na krožnik ali leseno deščico. Nanj najprej položi avokado, nato dodaj edamame. Vse skupaj na koncu potresi z izbranimi semeni. Jaz navadno uporabim črn sezam. 

Oh, ta krasni avokado!

Avokado je krasen sadež (ja, avokado ni zelenjava), ki sodi v skupino jagodičevja in je eden redkih predstavnikov sadja, ki vsebuje visoko vsebnost maščob in beljakovin. Vsebuje prek 20 osnovnih hranil, ki so pomembna za delovanje našega telesa: od kalija, s katerim uravnavamo krvni pritisk, luteina, ki je dober za naše oči, in B vitamine, s katerimi se lahko uspešno borimo proti boleznim in okužbam. Ob uživanju avokada v svoje telo vnesemo tudi vitamin C in E ter vlaknine. Avokado ne vsebuje soli, sladkorja, holesterola in nasičenih maščob. Daje nam samo dobre stvari in je eden najbolj uporabnih sadežev na svetu.     

Avokado: recept (blog, Nina Gaspari)

Kako preverim, da imam doma zrel avokado

Prvi korak preverjanja opravi v trgovini ali na tržnici. Najprej preveri pecelj, ki ga s prsti nežno odstrani. Če je površina pod pecljem nežne zelene barve, je avokado svež. Potem ga potipaj in če je na otip mehek, bo ravno prav zrel za zajtrk naslednji dan. Če je na otip še trd, pa bo za naš toast pripravljen čez nekaj dni. Pri izbiri avokada naj te ne skrbi barva lupine, saj obstaja več različnih sort, od temnejše zelene, ki ima nekoliko bolj nagrbančeno kožo, do svetlo zelene in gladke lupine. Če želiš, da se v domači posodi hitreje zmehča, poleg avokada položi banane.  

Zrel avokado

Kje kupim edamame

Jaz edamame kupujem v kitajski trgovini Kitajski vrt v ljubljanskem Šentvidu. Navadno kupim dve vreči in ju shranim v zamrzovalnik. Edamame so že skuhane, zato jih ob uporabi v vreli vodi kuhamo le tri minute. 

Pa dober tek! 

Zate pripravljam tudi krasen e-novičnik, v katerega vpletam podjetniške in lifestyle vsebine, ki so na voljo le naročnicam novičk. V vsako sporočilo vključim res fine, zanimive, uporabne in navdihujoče vsebine, sem in tja tudi kakšno brezplačno e-knjižico. Spodaj ob prijavi lahko izbereš, katera tema (podjetništvo ali lifestyle) te najbolj zanima in od mene boš dobila vsebine, ki so z izbrano temo povezane. Seveda se lahko odločiš tudi za obe temi. 

Takoj po potrditvi prijave na e-novičke bo v tvoj e-nabiralnik priletela pozdravna e-knjižica, nekaj dni kasneje pa sledi še nekaj finih knjižic, ki ti bodo gotovo prišle prav. Fino, kajne? Vesela sem tvoje družbe in zaupanja.

Post Tags:
PREV

Matcha espresso

NEXT

Veganski matcha cheesecake

LEAVE A COMMENT

0