CIRIL KOMOTAR – O USPEHIH, PORAZIH, ŽIVLJENJU IN AVTOMOBILIH

POSLUŠAJ NA: APPLE PODCASTS | SPOTIFY | STITCHER GOOGLE PODCAST

V 101. epizodi podcasta Lovim ravnotežje gostim Cirila Komotarja, avtomobilskega novinarja, fotografa, režiserja in ustvarjalca vsebin, ki jih objavlja pod znamko Komotar minuta. Njegov YouTube kanal, ki ga upravlja od leta 2016 je do danes dosegel že neverjetnih 17 milijonov ogledov.

V tej epizodi se pogovarjava o tem, kako gledava na vzpone in padce v življenju, na trenutke, ko se nama odpirajo ali zapirajo vrata priložnosti in porazov, pa o tem, kako izgleda Cirilov popoln dan, kakšni so njegovi največji uspehi, kako upravlja z neuspehi in kaj je tista prva stvar, ki jo preveri v vsakem avtu. Mimogrede, Ciril je v svojem življenju sedel že v več kot 2500 avtomobilov, njegove vsebine pa so zastavljene tako široko, da so zanimive tudi za tiste od nas, ki se ne štejemo med avtomobilistične zanesenjake.

  1. epizoda podcasta Lovim ravnotežje je nastala v sodelovanju s podjetjem Hörmann Slovenija, ki že več kot 30 let z ljubeznijo in kakovostjo brez kompromisov prodaja, dobavlja, montira, vzdržuje in servisira vse vrste vrat Hörmann – od tistih, ki vodijo v slovenske domove kot tistih, ki odpirajo poslovne priložnosti podjetij v Sloveniji.

Cirila lahko spremljaš prek YouTube kanalaInstagramaFacebooka in spletne strani.

V epizodi sem omenila tušuranje pod svežim evkaliptusom. Zakaj je to fino, lahko prebereš tukaj.

Omenila sva dva podcasta: Armchair Expert in Huberman Lab, pa Joe Rogan Experience in Histroy on fire.

Spremljaš pa lahko tudi zgodbo današnjega podpornika, podjetje Hörmann Slovenija in jih pocukaš za roka, če boš iskal_a nova vrata: InstagramFacebookspletna stran in YouTube kanal.

Podjetje Hormann je sinonim za vrata in vse kar je povezano z njimi. Ko sem se pripravljala na obisk njihovih prostorov, kjer sva s Cirilom posnela pogovor, ki ga pravkar poslušaš, sem naredila nekajdnevni test. Zanimalo me je, kolikokrat na dan se v povprečju dotaknem vrat. Vrat v mojem domu, vrat na teraso, vhodnih vrat, vrat bloka, v katerem živim, trgovine, v katero skočim na koseški tržnici in ostalih, ki se mi odprejo, ko zaznajo, da stojim pred njimi. Številka je nihala med 80 in 130, odvisno od tega, kaj sem tisti dan počela.

Vsak dan se srečamo s trenutki, ko stojimi pred vrati. Vrata odpiramo ljudem, ki jih imamo radi, nečaku, ki pride na obisk in takoj po odprtju vrat teče po sladoledno lučko v zmrzovalnik, sosedi, ki potrka, če ji zmanjka peki papirja, poštarju, ki prinese paket in priložnostim, da začnemo nove poslovne in osebne poti ter odnose, ki jih piše življenje. Vrata tudi zapiramo. Ob slovesu, na zadnji delovni dan v službi, za ljubljeno osebo, včasih zaradi strahu, drugič zaradi solz, tretjič v olajšanju, da se neko obdobje zaključuje. Vrata so nepogrešljiv del naših življenj.

V podjetju Hormann se tega zavedajo. V svoje poslanstvo so zapisali, da je lepšanje slovenskih domov njihovo poslanstvo ter da svojim kupcem in strankam omogočajo kakovostne storitve brez kompromisov, bližnjic ali ovinkov. Vhodna vrata, notranja vrata, garažna vrata, tista z daljinskim odpiranjam in tista klasična, z lepo oblikovano kljuko, ki jo objame naša dlan, s kukalom ali brez, steklena, osvetljena, lesena. Vrata, ki vodijo v nov dom in vrata, ki odpirajo nove poslovne prostore podjetja. Podjetje Hormann živi za vrata in v ljubezni do vrat. In to že več kot 30 let.

Za podjetje Hormann vrata niso le izdelek, temveč zgodba, ki bo nekomu postala dom. Zato na vsakem koraku vlagajo v zadovoljstvo svojih kupcev in gradijo odnos, ki temelji na zaupanju. Za vrati Hörmann stoji ekipa strokovnjakov, ki z ljubeznijo do dela in vrat sledijo željam in ciljem svojih strank. Zase pravijo, da nenehno radovedno zrejo v nove izzive, se izobražujejo in krepijo svojo »zatrapanost« do vrat. No, svojo ljubezen do vrat so vključili tudi v ključnik #ljubimovrata.

Vsak novi stik s kupcem začenjo na nepopisanem listu, na katerega skupaj z stranko narišejo želje, pričakovanja in ideje bodočih uporabnikov. Svojim strankam so na voljo 24 ur na dan in vse dni v letu, z nasmehom na obrazu in natančnostjo pri delu.

Podjetje Hormann Slovenija je del svetovnega koncerna Hormann, ki predstavlja sinonim za vrhunska vrata najvišje kakovosti.

Epizoda podcasta Lovim ravnotežje je nastala v sodelovanju s podjetjem Hörmann Slovenija, ki že več kot 30 let z ljubeznijo in kakovostjo brez kompromisov prodaja, dobavlja, montira, vzdržuje in servisira vse vrste vrat Hörmann – od tistih, ki vodijo v slovenske domove kot tistih, ki odpirajo poslovne priložnosti podjetij v Sloveniji.

Fotografije: Rok Mlinar

Zvočni tehnik: Luka Božič

UJEMI SVOJ IZVOD KNJIGE

Pravilno postavljen cilj je že na pol dosežen.

Zig Zaglar, pisatelj