"Vzpon pripovedovanja zgodb predstavlja močan premik v načinu, kako uživamo medije in se povezujemo z njimi. Hrepenimo po zgodbah s pomenom in poslušamo glasove, ki jim lahko zaupamo. Podcasti so odličen način globljega podajanja zgodb, ki se jih z občinstvom gradi na dolgi rok skozi zimzelene vsebine, ki so aktualne dalj časa." - Nina Gaspari

Po skoraj dveh desetletjih dela na področju marketinga in odnosov z mediji vem, kako pomembne so zgodbe, ki jih oblikujemo za naše obstoječe in morebitne kupce, stranke ali naročnike.

V sklopu moje življenjske filozofije Lovim ravnotežje bdim nad vsebinami, ki so namenjene sodobnim ženskam ter mladim in bodočim podjetnicam in podjetnikom.

Za svojo skupnost pripravljam epizode najbolj poslušanega podjetniškega podcasta pri nas – Lovim ravnotežje, blog zapise, objave na družbenih omrežjih in e-novičnik. Vedno sem na preži za novimi in privlačnimi partnerstvi z blagovnimi znamkami in podjetji, ki z navdihujočimi in motivacijskimi sporočili nagovarjajo mojo skupnost. 

Pri delu sodelujem tudi s podjetji in blagovnimi znamkami, ki jih pomagam ustvarjati vsebine za njihove kanale komuniciranja.

Partnerji projekta Lovim ravnotežje >>

“Podcast je medij 21. stoletja

Podkasti so trenutno najhitreje rastoč medij za spremljanje vsebin, kažejo različne raziskave. Guardian je ugotovil, da 41 odstotkov vprašanih posluša več podkastov kot leto prej, več družbenih medijev, youtuba, televizije in radia kot leto prej pa spremlja od 26 do 38 ­odstotkov vprašanih.

Podkasti so imeli leta 2021 v Evropi 76,6 milijona poslušalcev na mesec, kar je bilo 13,5-odstotno povečanje v primerjavi z letom 2020, letos naj bi na stari celini imeli že 90 milijonov poslušalcev na mesec. V prihodnjih letih naj bi se rast občinstva podkastov povečevala za 5 odstotkov na leto. Lani jih je v Evropi poslušalo skoraj 30 odstotkov uporabnikov interneta najmanj enkrat na mesec, v ZDA pa že več kot 40 odstotkov.

Objavljeno v Delu, 11. junija 2023

ŽELIŠ SODELOVATI Z MENOJ? OGLASI SE MI PREK SPODNJEGA OBRAZCA