SUZANA LOVEC – O VLOGI MEDIJEV, ODGOVORNOSTI IN DELU V NOVEM SLOVENSKEM MEDIJU N1 SLOVENIJA

POSLUŠAJ NA: APPLE PODCASTS | SPOTIFY | STITCHER GOOGLE PODCAST

V 105. epizodi podcasta Lovim ravnotežje gostim Suzano Lovec, novinarko in urednico rubrike Poglobljeno v novem slovenskem spletnem mediju N1 Slovenija.

V tej epizodi govoriva o vlogi in pomenu medijev danes, kako kot novinarka in urednica gleda na trenutne razmere, ko se vsakodnevno vrstijo napadi na njene kolegice in kolege. Pa o prepogosti uporabi škodljive besedne zveze “lažne novice”, ki jo dobijo vse novice, s katerimi se vplivni posamezniki v družbi ne strinjajo. Govoriva tudi o tem, kako izgledal dan novinarja, če ne bi bilo Slovenske tiskovne agencije (STA,) kako je biti novinar v svetu, v katerega je ugriznila epidemija in vse kar je prišlo z njo, tudi protesti , ki so še posebej za novinarje, ki delajo na terenu, pravi izziv. Suzana je v začetku letošnjega leta sprejela odločitev in se po 14 letih dela na TV hiši Pro plus, ki izdaja program POP TV in na katerem je Suzana gradila kariero ter urednikovala dve popularni oddaji Epilog in Fokus, odločila za novo pot, na novem mediju – N1 Slovenija. Kako je doživljala spremembo in se pripravila na nove izzive.

Naj še dodam, da sva s Suzano pogovor posneli pred časom, ko še nismo bili tik pred vnovičnim (morebitnim) zapiranjem države in ko je že dišalo po umirjanju strasti med Uradom vlade RS za komuniciranje in STA, ki, kljub temu, da je od snemanja minil že skoraj mesec dni, 114 skupaj zaposlenih ljudi na STA že 309. dan dela brez plačila za javno službo.

Vabim te, da pošlješ SMS z vsebino STA5 na 1919 in doniraš 5 EUR za STA, njegove zaposlene in njihovo izredno potrebno delo, ki je pomembno ne le za novinarje, temveč za prav vse nas.

Suzano lahko spremljaš na Twitterju.

Priporočam ti tudi spremljanje novega spletnega medija v slovenskem medijskem prostoru, N1 Slovenija, ki ga sooblikuje tudi današnja sogovornica. Povezavo do vstopne strani najdeš TUKAJ, povezavo do njihovega Twitter kanala pa TUKAJ.

S Suzano sva v epizodi omenili tudi članek o zaposlenih na STA, ki je bil objavljen v rubriki Poglobljeno. Prebereš ga lahko TUKAJ.

UJEMI SVOJ IZVOD KNJIGE

Pravilno postavljen cilj je že na pol dosežen.

Zig Zaglar, pisatelj