ANDREJ KRAJNER – O IZZIVIH IN PODPIRANJU MALIH IN MIKRO PODJETNIŠKIH ZGODB, PROJEKTU #OKVIRPOMOČI IN “VREČAH KROMPIRJA”

POSLUŠAJ NA: APPLE PODCASTS | SPOTIFY | STITCHER GOOGLE PODCAST

V tej epizodi se z Andrejem Krajnerjem, direktorjem komuniciranja na NLB Skupini pogovarjava o njegovi poslovni poti, ki je bila (kot pravi sam) polna trenutkov »na pravem mestu ob pravem času«, o izzivih finančnih inštitucij, pa o tem, kako banka gleda na izzive, s katerimi se soočamo mali in mikro podjetniki, o projektu #OkvirPomoči, ki ga NLB Skupina v Sloveniji in širši regiji vodi od pomladi 2020 in s katerim žaromete pozornosti usmerjajo na male in mikro podjetniške zgodbe, kako lahko banka podjetnicam in podjetnikom stoji ob strani in … ali drži teza, da smo samostojne podjetnice in podjetniki za banko res bolj rizični in zato ne moremo priti do (pogosto nujno potrebnih) kreditov.

V epizodi sva omenila projekt #OkvirPomoči, ki so ga v NLB Skupini pripravili skupaj z agencijo Internavti.

V NLB Skupini so že pomladi 2020 mikro in malim podjetjem z vseh koncev Slovenije odprli možnost predstavljanja podjetniških zgodb na oglasnih površinah, temu pa so dodali še nekaj svojih storitev, ki podjetnikom v tem času pridejo najbolj prav. Mikro in mali podjetniki so tako dobili priložnost, da se predstavljajo širšemu občinstvu. Mi, kupci, potrošniki in uporabniki, pa smo s tem dobili možnost, da jih spoznamo in s svojimi nakupi podpremo.

Si vedela, da se kar 9 od 10 slovenskih podjetij uvršča med mikro in mala podjetja? Skupaj zaposlujejo prek 400 tisoč ljudi ali več kot polovico aktivnega prebivalstva. Zato so njihove zgodbe pomembne. Zato je pomembno, da se tega zavedamo tudi potrošniki in jih s svojimi nakupnimi odločitvami podpiramo. Naša podpora je ključna pri njihovem nadaljnjem razvijanju. Močno in zdravo podjetništvo pomeni močno in zdravo družbo, v kateri živimo.

Tudi sama od začetka sodelujem v projektu #OkvirPomoči, v podcast epizodah pa sem gostila že kar nekaj krasnih podjetniških zgodb, ki jih, če jih še nisi, lahko spoznaš tukaj.

Andreja lahko še naprej spremljaš prek omrežja LinkedIn.

Andrejeva fotografija je delo fotografa Iztoka Lazarja.

❗️UJEMI OMEJENO ZNIŽANJE❗️

Pravilno postavljen cilj je že na pol dosežen.

Zig Zaglar, pisatelj