KAKO INTROVERT SPOZNAVA (MREŽI) LJUDI?

POSLUŠAJ NA: APPLE PODCASTS | SPOTIFY | STITCHER GOOGLE PODCAST

V 22. epizodi podcasta Lovim ravnotežje govoriva o mreženju za introvertirane osebe. S tem nadaljujem temo o mreženju, ki sem jo začetal v #15 epizodi. Ne pozabi skočiti na spodnjo povezavo, kjer te že čakajo tudi zapis te epizode, v katerega sem ujela vse stvari, ki sem jih omenila skozi najin današnji pogovor.

Knjiga Quite avtorice Susan Cain je na voljo tukaj. Njen govor na TED konferenci si lahko ogledaš tukaj.

Kako lahko svojo introvertiranost v svoji podjetniški poti izkoristiš sebi v prid?

1/ Izberi pot ali kariero, ki ti bo resnično pisana na kožo: ali je tvoj delovni vsakdan v soskladju s tvojo introvertirano naravo ali vsak dan od tebe zahteva, da greš prek sebe in s tem zgubljaš ogromno energije.

2/ Kvote: organiziraj si dneve po kvotah in si vnaprej pripravi, koliko časa boš namenila druženju. Ko dosežeš kvoto, se prijazno zhvali in zavrni dodatana vabila. Kako se naučiš reči ne, lahko preveriš #9 epizodi.

3/ Mreženje na dogodku: osvoji pravilo enega. Na dogodku se ne osredotočaj na vse ljudi, ki so s teboj v prostoru, osredotoči se na eno osebo, ki jo želiš nagovoriti ali imeti z njo pogovor.

4/ Partnerstvo je krasno: če načrtuješ poslovno pot in razmišljaš o tem, da bi imela partnerja, pomisli na to, da izbereš nekoga, ki dopoljuje tvoj značaj. To pomeni, da ne iščeš sorodne duše, temveč najdeš osebo, ki ime ravno nasprotni karakter.

5/ Kdor visoko leta, pade na trda tla: ko boš v družbi, se lahko zgodi, da ti s časom začne to ugajati. A ne pozabi, da se vedno lahko zgodi točka preloma, ko bo draljajev iz okolice za tvojo introvertirano dušo preveč. Zato se spremljaj in ne bodi do sebe preveč zahtevna. Treniraj se, kot bi hodila na fitnes dvigovati uteži. Vsakič nekoliko več kot prejšnjič.

Kadarkoli mi lahko svoj predlog ali vprašanje pošlješ na hello@ninagaspari.com ali na zasebno sporočilo prek Instagrama. Ko boš poslušala podcast Lovim ravnotežje, lahko narediš tudi print screen in ga deliš s svojimi sledilci na Instagramu. Ob tem me nujno označi, da te vidim in delim tvojo objavo naprej. Vesela bom tudi, če se boš prijavila na podcast (to enostavno narediš s klikom na SUBSCRIBE na tvoji aplikaciji, prek katere poslušaš podcaste), oddaš lahko tudi oceno in mnenje, s tem pa boš pomagala, da ta podcast sliši še več žensk.

 

UJEMI SVOJ IZVOD KNJIGE

Pravilno postavljen cilj je že na pol dosežen.

Zig Zaglar, pisatelj