221: Kako lahkotneje skočiti iz dopustniškega v delovno okolje

APPLE PODCASTS | SPOTIFY | AMAZON 

V solo epizodi o novostih na podkastu Lovim ravnotežje, o novem projektu (in novem podkastu) in o tem, kako iz poletja lahkotneje skočiti v ustaljene delovne obveznosti.

V epizodi sem naštela nekaj finih nasvetov, ki ti lahko pomagajo, da se iz dopustniškega (deluje tudi vsak ponedeljek, ko se po vikendu vrnemo v delovna okolja) lahkotneje vrnemomed delovne obveznosti. Pri tem ti lahko pomaga počasno vračanje, osvežitev delovnega okolja, pravilno postavljeni cilji, ki so ambiciozni in ob enem konzervativni (več izveš v epizodi), postavitev zdrave rutine, načrtovanje druženj v in izven delovnega okolja, telesna aktivnost, zdrava in uravnotežena prehrana in odmori. Ne pozabite na počitek tudi takrat, ko je delovna intenzivnost na vrhuncu. Še posebej takrat ga boste krvavo potrebovali.

V epizodi sem obljubila še nekaj knjig, ki sem ji to poletje prebrala⬇️

Končno sem se lotila štirih knjig italijanske pisateljice Elene Ferrante o prijateljicah, ki odraščata v Neaplju (Genijalna prijateljica, O novem priimku, O tistih, ki bežijo in tistih, ki ostanejo, O izgubljeni deklici).

Brala sem ameriško pisateljico Noro Ephron in njeni zbirki kratkih zgodb I Remember Nothing in  I Feel Bad About My Neck.

Krasna sopotnica med skakanjem po grških otokih je bila tudi knjiga Girl, Woman, Other angleške pisateljice Bernardine Evaristo. Pa The Authenticity Project Claire Pooley je bilo luštno in lahkotno poletno branje. 

Letos sem na enem podkastu bolje "spoznala" ameriško avtorico Anne Lamott in se naravno zaljubila v njeno pisanje. Knjigo kratkih zgodb Somehow sem med poletjem prebrala dvakrat. Nekatere kratke zgobe v njej tudi večkrat.

In seveda sem prebrala tudi novo knjigo Mihe Mazzinija Menjava glasbe, ki je izšla med poletnimi meseci. Je knjiga kratkih zgob, ki so postavljene v dva dela, optimistične in pesimistične. Vsak tip zgodb se začne na eni od platnic. Glede na svoje počutje enostavno obrneš knjigo in izbereš rdečo nit, ki ti v tistem trenutnku ustreza. Knjigo lahko kupiš tukaj.

Prebrala sem še nekaj knjig, ki pa sem jih, kot je moj običaj, po koncu pustila na lokaciji, kjer sem se takrat nahajala. Ena takšna knjiga je ostala na plaži na grškem otoku Paros, eno sem pustila v hotelu na sarajevsko Baščaršijo, eno na Dunaju. 

Omenila sem še mojo prijateljico Mojco, ki zadnje mesece v svojo jutranjo rutino vpeljuje tudi risanje. Mojco lahko spremljaš prek njenega Instagrama.

Naslovnica knjige Lovim svoje ravnotežje_2

Samo do 18. 9. 2024 lahko knjigo Lovim svoje ravnotežje kupiš po znižani ceni.

Knjiga Lovim svoje ravnotežje te skozi poglavja in premišljen sistem vaj spodbuja k raziskovanju tvojega zakaja, strahov, upravljanju čustev in časa ter postavljanju mej, zdravih rutin in ciljev.

Svoj izvod po znižani ceni lahko naročiš tukaj.

 

 

❗️UJEMI OMEJENO ZNIŽANJE❗️

Pravilno postavljen cilj je že na pol dosežen.

Zig Zaglar, pisatelj