TANJA FAJON – POGOVOR Z EVROPSKO POSLANKO O IZZIVIH SODOBNE DRUŽBE

POSLUŠAJ NA: APPLE PODCASTS | SPOTIFY | STITCHER GOOGLE PODCAST

V 48. epizodi podcasta Lovim ravnotežje gostim Tanjo Fajon – diplomirano novinarko, evropsko poslansko in žensko, ki deluje v (še vedno pretežno) moškem svetu. V tej epizodi se pogovarjava o njenem otroštvu in izbiri študija, ki jo je vodila v novinarske vode. O njenih novinarskih začetkih na RGL in kasneje na RTV Slovenija, kjer se je kot dopisnica iz Bruslja od leta 2001 spoznavala z delovanjem evropskih institucij. Danes, ko teče njen tretji mandat evropske poslanke, delovanje Evropske unije pozna od zunaj in znotraj. V najinem pogovoru se ne pogovarjava o politiki, programih in agendi, vsaj neposredno ne. Skozi klepet o različnih temah odkrivava tančico, ki jo krepijo osnovne vrednote moje sogovornice.

 

V tej epizodi se poleg njene poti pogovarjava tudi o tem, kako potekajo njeni dnevi, kako je biti ženska v še vedno pretežno moških okoljih in kako se to vidi v odzzivih na družbenih omrežjih in v tradicioanlnih medijih ter kako gleda na komunikacijo prek družabnih omrežij, ki prepogosto pade pod ekstremni in sovražni govor. Govoriva tudi o tem, kakšne odločitve se na ravni Evropske unije sprejemajo in katere odločitve se posebej dotikajo žensk ter malih in mikro podjetnikov, ki smo z letošnjim letom spoznali povsem nov nivo izzivov podjetništva, ki ga je prinesla svetovna pandemija.

Kdo je Tanja kot ženska in od kje črpa navdih in energijo za vse vloge, ki jih igra v življenju? Tanjino življenje je pred dvema desetletjema zaznamovala tudi kronična mieloična levkemija. O svoji življenjski preizkušnji je javno spregovorila in s svojo zgodbo pomaga drugim bolnikom in bolnicam, ki se borijo s podobnimi boleznimi. Še en dokaz, kako pomembno je, da se zavedamo, kako lahko svojo ranljivost vpletemo v največjo supermoč, ki jo imamo – empatijo, podpiranje in iskrenost.

Tanjo Fajon lahko ujameš na kar nekaj kanalih:

Spletna stran 

Instagram

Twitter

Facebok

V pogovoru je Tanja omenila film Social dilemma, ki ga lahko gledaš na Netflixu.

UJEMI SVOJ IZVOD KNJIGE

Pravilno postavljen cilj je že na pol dosežen.

Zig Zaglar, pisatelj