KAKO USTAVIŠ ODLAŠANJE, POSTAVIŠ PRIORITETE IN POSTANEŠ PRODUKTIVNA

POSLUŠAJ NA: APPLE PODCASTS | SPOTIFY | STITCHER GOOGLE PODCAST

V 81. epizodi podcasta Lovim ravnotežje bova govorili o načinih ustavljanja odlašanja dela, postavljanja dobrega sistema prioritet in o produktivnosti. V epizodi ti zaupam nekaj trikov, ki tudi meni v teh dneh pomagajo pri organizaciji dela in dvigu motivacije. Pomladni topli dnevi kar kličejo po skokih v naravo in priznam, težko najdem motivacijo za delo. Če temu prištejem še pomladno utrujenost in sezonsko depresijo, ki se pojavi ob prehodu v nov letni čas, je bdenje nad delovno motivacijo resnično pod nenehnimi izzivi.

 1. epizoda podcasta Lovim ravnotežje je nastala v sodelovanju s podjetjem Malinca, ki že osem let svojo blagovno znamko ekološke prehrane in naravne kozmetike uspešno nadgrajuje tudi s kakovostnimi in naravnimi prehranskimi dopolnili.

Kaj je B kompleks in kakšne so njegove dobrobiti?

Če želimo, da naše telo dela dobro, potrebuje več vitaminov. Z redno in uravnoteženo prehrano, ki vsebuje tudi veliko raznobarvne zelenjave in sadja, poskrbimo za večji in dobršni vnos potrebnih vitaminov, mineralov ter makro in mikro hranil. Občasno pa moramo določene ključne vitamine tudi dodajati. V eno od takšnih skupin sodijo vitamini B, ki vplivajo na naše razpoloženje. To je še posebej pomembno v času kot je pomlad, ko se soočamo s pomladno utrujenostjo in sezonsko depresijo, ki spremlja prehod v nov letni čas.

B kompleks predstavlja skupinko 8 vitaminov B, ki se med seboj dopolnjujejo in pomagajo, da določeni procesi v našem telesu stečejo učinkovito, pravilno in dobro.

Dodaten dnevni vnos B kompleksa strokovnjaki priporočajo vsem, ki smo brez energije, pod stresom, opravljamo delo, ki od nas zahteva premislek, miselne napore, strateško načrtovanje in močno motivacijo, pa tudi za vegane in vegetarijance in vse, ki želimo bdeti nad lepim, zdravim in mladostnim videzom kože.

Malincin B kompleks ne vsebuje dodatnih sladkorjev, glutena in laktoze, dodali so mu če vitamin C iz sadeža camu camu pa alfalfa liste, ki so še eno superživilo, vsebuje pa priporočeno dnevno vrednost vitamov B.

Dobrobiti B kompleksa

B kompleks ima številne dobrobiti za naše telo:

 • ohranja našo kožo lepo in prožno,
 • pomaga pri rasti in moči naših las in nohtov,
 • varuje tudi naše telo pred stresom,
 • spodbuja izkoristek energije pri presnovi hrane,
 • pomaga pri delovanju našega živčnega sistema,
 • uravnava naše miselne procese,
 • preprečuje utrujenost,
 • pomaga nam uravnavati pomanjkanje energije.

Torej, B kompleks nam ponuja dodatno podporo, da bomo naše nujne in pomembne opravke opravile hitro, učinkovito in z visoko stopnjo osredotočenosti, s časom, ki nam bo ostal pa bomo upravljale in ga namenjale stvarem in ljudem, ki nam lepšajo življenje.

Malincin B kompleks lahko ujameš TUKAJ. Ob zaključku nakupa uporabi kodo RAVNOTEZJE10 in ujemi še 10% popust na svoj nakup.

V današnji epizodi sem omenila še:

Niz šestih epizod o produktivnosti, ki jih najdeš in poslušaš tukaj.

 1. epizodo, v kateri sem opisala svojo (zdaj sicer staro, ampak še vedno odlično) jutranjo rutino. Poslušaš jo lahko tukaj.
 2. epizodo, v kateri sem gostila soustanoviteljico in solastnico podjetja Malinca Nastjo Kramer Pesek. Poslušaš jo lahko tukaj.
 3. epizodo, v kateri sem gostila športno trenerko Nušo Gnezda. Poslušaš jo lahko tukaj.
Epizoda podcasta Lovim ravnotežje je nastala v sodelovanju s podjetjem Malinca, ki že osem let svojo blagovno znamko ekološke prehrane in naravne kozmetike uspešno nadgrajuje tudi s kakovostnimi in naravnimi prehranskimi dopolnili.

UJEMI SVOJ IZVOD KNJIGE

Pravilno postavljen cilj je že na pol dosežen.

Zig Zaglar, pisatelj