POGOVOR S SLOVENSKIMI PODJETNICAMI IN PODJETNIKI O IZZIVIH IN PRILOŽNOSTIH

POSLUŠAJ NA: APPLE PODCASTS | SPOTIFY | STITCHER GOOGLE PODCAST

V 93. epizodi podcasta Lovim ravnotežje sem pred mikrofon ujela štiri krasne podjetniške zgodbe, ki imajo poleg strasti, ki so jo ujele v svoj podjetniški DNK, še eno skupno točko – prav vse sodelujejo v projektu #OkvirPomoči, ki so ga oblikovali v NLB in letos poteka že drugo leto zapored. #OkvirPomoči je projekt, ki združuje dve moji veliki strasti – podpiranje slovenskega podjetništva in slovenskih medijev. V sklopu projekta #OkvirPomoči se v letošnjem poletju predstavljajo male in mikro podjetniške zgodbe z vseh koncev Slovenije. V tej epizodi ti predstavljam štiri edinstvene zgodbe in pogovore, v katerih boš slišala različna razmišljanja in načine, kako so se sogovornice in sogovornik v zadnjem letu in pol soočali z izzivi in priložnostmi.

V NLB so mikro in malim podjetjem, ki sodelujejo v projektu #OkvirPomoči in prihajajo z vseh koncev Slovenije, tudi letos odprli možnost predstavljanja svojih podjetniških zgodb na oglasnih površinah, temu pa so dodali še nekaj svojih storitev, ki podjetnikom v tem času pridejo najbolj prav. Mikro in mali podjetniki so tako dobili priložnost, da se tudi letos poleti predstavljajo širšemu občinstvu. Mi, kupci, potrošniki in uporabniki, pa s tem dobimo možnost, da jih spoznamo in s svojimi nakupi podpremo. Tako bodo mali in mikro slovenski podjetniki in podjetnice še naprej ponosno in samozavestno stopali po svoji podjetniški poti.

Si vedela, da se kar 9 od 10 slovenskih podjetij uvršča med mikro in mala podjetja? Skupaj zaposlujejo prek 400 tisoč ljudi ali več kot polovico aktivnega prebivalstva. Zato so njihove zgodbe pomembne. Zato je pomembno, da se tega zavedamo tudi potrošniki in jih s svojimi nakupnimi odločitvami podpiramo. Naša podpora je ključna pri njihovem nadaljnjem razvijanju. Močno in zdravo podjetništvo pomeni močno in zdravo družbo, v kateri živimo.

Vesela sem, da ti bom danes v kratkih pogovorih predstavila štiri krasne podjetniške zgodbe.

S pomočjo besed ustvarjalnih ter zagnanih podjetnic in podjetnikov ti bom pokazala njihovo razmišljanje, razumevanje današnjega sveta in priložnosti, ki se v njem ustvarjajo. Slišala boš zgodbe z različnih področij, vsaka zase pa za seboj skriva predanost, kreativnost in podjetniško zagnanost.

Projekt #OkvirPomoči je NLB pripravil skupaj s partnerskimi podjetji Pro plus, Europlakat in Mastercard. V sklopu projekta so podjetnikom ponudili pomoč pri premagovanju posledic koronakrize. Med drugim je NLB svoj poletni oglasni prostor podaril podjetniškim zgodbam in jim s tem omogočil, da bodo njihove zgodbe prišle v številne slovenske domove. Pomagaš pa lahko tudi ti, saj smo skupaj močnejši. V nadaljevanju si lahko prebereš kratko zgodbo vsakega podjetja in skočiš na povezave, ki te bodo vodile na njihove komunikacijske kanale. Tako jih boš lahko še bolje spoznala in … kar je še pomembnejše … podprla.

Abel Von Rust

Aleš je učitelj športne vzgoje, ki je v življenju poleg redne službe našel še eno strast – oblikovanje izdelkov iz lesa, ki so ga prehodni lastniki odvrgli ali zapustili. Aleš tako lesu daje novo življenje in s svojimi kreacijami navdušuje rastočo skupnost naročnikov.

Spletna stran: https://abelvonrust.com/

Instagram: @abelvonrust

Facebook: Abel Von Rust

JNŽ studio

Janža je oblikovalka iz gline, ki je v zadnjem letu in pol svojo podjetniško pot obrnila na glavo. Delavnice, ki jih je v svojem studiu na najlepši ljubljanski ulici vodila zadnjih nekaj let, je koronakriza ustavila. Janža je tako ta čas izkoristila za projekt, ki ga je že imela v svoji glavi, čas zaprtja pa izkoristila, da je projekt tudi postavila in predstavila javnosti. Projekt Naredi doma je odlična rešitev, s katero ti Janža omogoča, da naročeno glino po njenih video navodilih doma oblikuješ v svoje izdelke iz gline, ki so lahko tudi odlično darilo. Septembra s kolegi ustvarjalci odpira tudi nov prostor ustvarjanja in druženja, ki bo slišal na ime Biskvit. Če želiš pravočasno ujeti informacije o tem projektu, pa sledi Janži na spodnjih povezavah.

Spletna stran: https://www.jnz-studio.si/

Instagram: @JNZ_studio

Spletna stran: https://www.naredidoma.si/

Instagram: JNZ_delavnica

Odprta kuhna

“Odprta kuhna je gurmanska kulinarična tržnica, ki ob petkih na Pogačarjev trg v Ljubljani prinaša dobrote najboljših obedovalnic z vseh koncev dežele,” je zapisano na njihovi spletni strani. Z Odprto kuhno imamo poseben odnos, saj sem dobri dve leti soustvarjala ta projekt in od blizu spremljala predanost ekipe, ki je v skoraj desetletju delovanja pomembno prispevala k predstavljanju Slovenije kot edinstvene kulinarične destinacije v tem delu sveta. S soustanoviteljico projekta Almo Kochavy sva poklepetali o projektu, ki vsak petek na ljubljanski Pogačarjev trg privabi številne obiskovalce, o izzivih zadnjega leta in pol in priložnostih, ki so jih izkoristili v teh novonastalih podjetniških okvirih.

Spletna stran: https://www.odprtakuhna.si/

Instagram: @odprtakuhna

Facebook: OdprtaKuhna

VesnaS

Vesna te pričakuje v svoji “čarobni hiški,” kot ji pravi sama, v kateri izvaja celostne terapije sproščanja in samospoznavanja, ki vključujejo hipnoterapijo, zvočno masažo ter terapijo in druge oblike, ki so tudi njej pomagale najti sebe in svoje poslanstvo. Pri Vesni se lahko prepustiš zvokom in vibracijam tibetanskih skled, glasbenih vilic in drugih holističnih instrumentov. S pomočjo visokih vibracij se bo tvoje telo sprostilo in regeneriralo, s tem pa boš prišla do novo vzpostavljenega ravnovesja.

Spletna stran: https://vesnas.si/

Instagram: @vesnas_9

Facebook: VesnaS9

Epizoda podcasta Lovim ravnotežje je nastala v sodelovanju in s podporo NLB in projekta #OkvirPomoči. Vse fotografije so prenešene s spletnih mest sogovornikov in podjetniških zgodb, ki so sodelovala pri nastanku te epizode.

❗️UJEMI OMEJENO ZNIŽANJE❗️

Pravilno postavljen cilj je že na pol dosežen.

Zig Zaglar, pisatelj