Rada bi vas obvestila o nenamerni napaki, ki se je pripetila ob pisanju knjige Lovim svoje ravnotežje.

Nedavno sem prejela informacijo, da je delček vsebine v knjigi,
nepopolno citiran. Gre za dve vaji, ki sta vključeni v drugo poglavlje knjige, kjer govorimo o strahu in dva prilagojena nasveta, ki se nahajata na začetku knjige ob seznamu nasvetov, kako se lotiti rešavanja vaj.

Te vsebine so vključene iz priročnika za terapevtsko pisanje skozi poezijo Healing Through Words avtorice in pesnice Rupi Kaur.

Na strani 14 in 15 sta v knjigi Lovim svoje ravnotežje dva prilagojena nasveta:

Ne je urejati, brisati, črtati ali cenzurirati. Tudi slovnične napake si lahko dovoliš. Pomembno je, da se prepustiš in svoji podzavesti dovoliš, da prevzame nadzor.

V knjigi je predviden tudi prostor za zapis tvojih misli. Če za posamezne dele potrebuješ več prostora, to vključi v svoj dnevnik.

V knjigi Healing through words je ta del vključen na straneh xvii in xviii.

V drugem poglavju knjige Lovim svoje ravnotežje sta na straneh 58 - 67 vključeni dve vaji iz knjige Healing through words, avtorice Rupi Kaur, ki nista privilno označeni:

Naredi seznam svojih najpogostejših strahov

Iz zgornjega seznama izberi tri naključne strahove. V naslednjih vajah podrobneje razloži vsak strah posebej, ga razišči, poskušaj ugotoviti, zakaj ga imaš in od kod prihaja, s čim je povezan in kako vpliva na tvoje življenje

Prvi strah
Zakaj in od kod prihaja ta strah? S čim in s kom je povezan? Kako vpliva na tvoje življenje

Strahovi so človeški in nekaj povsem običajnega. Čeprav smo sposobni kompleksnega razmišljanja in iskanja odgovorov na zapletena vprašanja, včasih težko ločimo razumski in nerazumski strah.
Raziskovanje nerazumskih strahov veliko pove o tvoji psihološki prožnosti upravljanja s strahovi. Večina nerazumskih strahov se namreč pojavi že v otroštvu, ko se z vzgojo, opazovanjem okolice in izkušnjami v naših možganih zasadi seme našega okvirja razumevanja strahov in njihovega vpliva na nas.

Strah pred tem, da nas nihče ne bo imel rad, lahko izvira iz situacije, ko smo bili majhni in so nas starši prvič pustili v varstvu pri starih starših. S tem se je razvil naš strah pred zapuščenostjo, ki lahko tudi v odraslih letih vpliva na sprejemanje odločitev v osebnem in kariernem okolju.

Ignoriranje nerazumskih strahov tem daje še večjo moč nad nami, zato je dobro, da se z njimi soočiš. Prvi korak je v prepoznavi in razumevanju tvojega nerazumskega strahu. Vaje na naslednjih straneh te bodo vodile v razmišljanje o najboljšem in najslabšem scenariju, ki se lahko zgodi, če se tvoj strah uresniči. Obe možnosti nato oceniš na lestvici od ena do deset, na kateri opredeliš, kako nerazumski ali razumski je tvoj strah. Običajno ob teh vajah ugotoviš, da je tvoj strah nerazumski in ne tako strašen in velik, kot se ti je zdelo na začetku.

Prvi strah
Kaj je najslabše, kar se ti lahko zgodi?
Kaj je najboljše, kar se ti lahko zgodi?
Dodaj 3 do 4 možne scenarije, ki se lahko zgodijo med najslabšim in najboljšim scenarijem?
Na lestvici od 1 do 10 oceni, kako možno je, da se zgodi najslabši scenarij.

1 (zelo razumski) (povsem nerazumski)

Kako razumski ali nerazumski je tvoj strah glede na tvojo zgornjo oceno?

1 (zelo razumski) (povsem nerazumski)

Naslovi prvi strah.

Če je tvoj strah nerazumski in ima najmanj možnosti, da se dejansko zgodi, se poskušaj s strahom pogovoriti, ga jasno opredeliti in se od njega posloviti. Strah ni tvoj sovražnik. Tukaj je, ker te želi zaščititi in opozoriti pred morebitno nevarnostjo. Tvoja naloga je, da ga raziščeš in ugotoviš, če so tvoje skrbi upravičene ali ne.

Če je tvoj strah razumski in je velika možnost, da se to, česar te je strah, zgodi, piši o tem, da strahu puščaš prostor, da ostane v tebi, da se ga zavedaš in ga sprejemaš.

Obe vaji se v knjigi Healing through words nahajata na straneh 34 - 53.

Iskreno se opravičujem za mojo nenamerno napako in nepozornost.

Najlepša hvala za razumevanje.

Nina