MARTA KOS – O VLOGI IN POLOŽAJU ŽENSK, ZDRUŽENJU ONA VE IN PRIHODNJIH IZZIVIH NAŠE DRUŽBE

POSLUŠAJ NA: APPLE PODCASTS | SPOTIFY | STITCHER GOOGLE PODCAST

V 111. epizodi podcasta Lovim ravnotežje gostim Marto Kos. Marta je svojo poklicno pot začela kot športna novinarka na TV Slovenija, kasneje pa se je kot dopisnica v informativni program nacionalne televizije oglašala iz Nemčije. Bila je tudi direktorica vladnega urada za komuniciranje in podpredsednica Gospodarske zbornice Slovenije. Štiri leta je našo državo zastopala kot veleposlanica v Nemčiji, v času mandata pa je prejela tudi naziv veleposlanica leta, nato pa je sprejela mesto veleposlanice v Švici, ki ga je prečasno zapustila. Marta je tudi podjetnica, ki s svojim znanjem in izkušnjami vodi sodobne voditeljice in vodje in je, na sveže tudi soustanoviteljica novega združenja za povezavovanje strokovnjakinj in promocijo znanja ONA VE. V tej epizodi se pogovarjava o položaju in vlogi žensk v družbi, o tem, zakaj se ženske premalokrat pojavljamo v medijih in kot sogovornice na dogodkih, kakšni izzivi nas čakajo kot družbo v prihodnosti, zakaj še vedno potrebujemo kvote za prisotnost žensk v javnem življenju (in predvsem politiki) in kako kot Slovenka, ki že vrsto let živi v tujini, vzdržuje in krepi vez z domovino.

Vabim te, da se tudi ti pridružiš mreži ONA VE, ki je brezplačna in resnično odlična točka za doseganje konkretnejše izboljšave pojavljanja strokovnjakinj v javnem življenju. Skoči na povezavo TUKAJ, izpolni kratek vprašalnik in označi področja, na katerih deluješ. ONA VE – Združenje za povezovanje strokovnjakinj in promocijo znanja, so ustanovile mag. Marta Kos,dr. Emilija Stojmenova Duh, dr. Nataša Pirc Musar in Mateja Malnar Štembal.

V epizodi sva omenili tudi pogovor z Alenko iz Smetumet, ki je bila del ekipe za odlično izpeljanim projektom aktiviranja državljank in državljanov v času poletnega referenduma o vodi. Pogovor z Alenko lahko slišiš TUKAJ.

Še en projekt, ki je presegel meje in povezal ljudi z različnih področij, ki skupaj ustvarjajo družbeno pomembno in koristno zgodbo, je tudi Sledilnik. Pogovor s članom Sledilnika – Jano Javnornik in Miho Kaduncem, lahko poslušaš TUKAJ.

Marta je v epizodi omenila naslednje knjige: Zaton demokracije, Človeško telo, Gretin greh in Ženska proste reje.

Še nekaj dni lahko ujameš nov interaktivni vodič in delovni zvezek Postavljanje ciljev 2022, ki ga lahko TUKAJ kupiš do 31. 12. 2021. Vodič in delovni zvezek na 74 straneh vključuje sistem vprašanj, iztočnic, vaj in orodij, s katerimi boš uspešno zaključila iztekajoče se leto in postavila cilje in načrte za prihodnje leto.

Vsako novo leto prinaša nepopisan list možnosti, priložnosti, izzivov, zmag, uspehov in avantur. Če se na novo leto pripraviš tudi z zapisom ciljev in namer, pa je možnost, da jih boš ob koncu 2022 dosegel_a, še toliko večja. Zato si vzemi čas, prostor in mir. Pomisli na stvari, ki jih želiš doseči in jih zapiši. Pri spremljanju uspešnosti doseganja ciljev, ki si jih boš postavil_a, ti bodo v pomoč tudi predloge, ki so vključene v novi vodič: sledilnik navad, četrtletni, mesečni, tedenski in dnevni cilji ter mesečna revizija.

Novi vodič in delovni zvezek je na voljo samo do 31. 12. 2021, kupiš pa ga lahko TUKAJ.

Fotografije: Primož Korošec

❗️UJEMI OMEJENO ZNIŽANJE❗️

Pravilno postavljen cilj je že na pol dosežen.

Zig Zaglar, pisatelj