MIHA MAZZINI – O DELU, ŽIVLJENJU, ODNOSIH IN KAJ SLOVENKE IN SLOVENCE DELA POSEBNE

POSLUŠAJ NA: APPLE PODCASTS | SPOTIFY | STITCHER GOOGLE PODCAST

V 112. in ob enem zadnji letošnji epizodi podcasta Lovim ravnotežje gostim pisatelja, scenarista, režiserja, antropologa in kolumnista Miho Mazzinija. Govoriva o številnih temah, od našega odnosa do dela in kaj je smiselno delo, o odnosih, življenju, kaj Slovenke in Slovence dela posebne, kaj je Miho negativno in pozitivno presenetilo v času epidemije, česa si želi v letu 2022 in katere knjige priporoča vsem nam, da jih preberemo.

Miho lahko spremljaš tudi na Facebooku in Twitterjuprek njegove spletne strani, vsako drugo soboto pa lahko prebereš svežo kolumno na spletni strani siol.net. Arhiv njegovih kolumn najdeš tukaj.

V letu 2021 je Miha izdal dve knjigi: Skrivna zgodovina Slovenije, ki jo je napisal z ameriškim pisateljem Noahom Charneyem, ilustracije pa je narisal Ivan Mitrevski, je na voljo tukaj. Roman “Kraj, kjer se izpolnijo vse vaše želje”, ki je izšel pred dobrim mesecem, pa lahko prek spleta naročiš tukaj.

V podcast pogovoru sem omenila 49. epizodo tega podcasta, v kateri govorim o mentalnem zdravju. Poslušaš jo lahko tukaj.

Miha je v epizodi omenil tudi nekaj knjig.

Roman Funny o spolnem turizmu, ki ga lahko kupiš tukaj in roman Izbrisana, o izbrisu 2-odstotkov slovenskega prebivalstva, ki se je zgodil tik po naši osamosvojitvi, ki ga lahko kupiš tukaj.

Humankind lahko kupiš tukaj.

Sapiens lahko kupiš tukaj.

Biografijo ameriške pisateljice Susan Sontag lahko kupiš tukaj.

Knjige francoskega pisatelja, ki je bil rojen v Libanonu, Amina Maaloufa, lahko kupiš tukaj. Miha je tega avtorja odkril prek njegovega nečaka Ibrahima Maaloufa, ki je trobentač. Njegovo delo lahko slišiš tukaj.

Knjige avtorja Davida Greaberja, ki veliko piše o delu, odnosu do sela, smiselnem delu in razumevanju dolgov lahko kupiš tukaj.

Miha je v epizodi omenil še ploščo, ki mu je bila letos najbolj všeč. Mary Chapin Carpenter – The things That We Are Made Of, ki jo najdeš tukaj. Po najinem pogovoru, mi je Miha poslal še ta posnetek, ki ga lahko vidiš in slišiš prej YouTube.

UJEMI SVOJ IZVOD KNJIGE

Pravilno postavljen cilj je že na pol dosežen.

Zig Zaglar, pisatelj