MOJCA SEKULIĆ – O VPLIVU PREHRANE NA ZDRAVJE, NAŠE RAZPOLOŽENJE IN RAZBIJANJE MITOV, KI NE DRŽIJO

POSLUŠAJ NA: APPLE PODCASTS | SPOTIFY | STITCHER GOOGLE PODCAST

V epizodi se pogovarjam z Mojco Sekulić, prehransko terapevtko, ki sem jo spoznala pred štirimi leti in sem jo spoznala iz prve vrste. K Mojci sem namreč šla zaradi želje po razumevanju vzroka za mojo kronično obliko okužbe s HPV. V današnji epizodi se pogovarjava o njeni poti, od otroštva, ko je imela Mojca izredno odklonilen odnos do hrane in kot pravi sama, je zrastla na treh sestavinah, do študija živilske tehnologije, pa kasneje prehranske terapije v Londonu in odkritja življenjske strasti raziskovanja funkcionalnih živil oziroma vpliva prehrane na zdravje. V epizodi govoriva tudi o najpogostejših mitih o prehrani, ki ne držijo, o pomenu prehrane in njenem vplivu na imunski sistem, zdravje in vsesplošno počutje, pa o pomenu zdravega črevesja, prehranskih dodatkih, ki so še posebej v zadnjih letih tudi pri nas zelo popularni, izzivih, ki jih ima pri delu in … seveda o tem, kaj ji danes pomeni hrana.

Mojco lahko najdeš na spletni strani Centra za prehransko terapijo, kjer jo lahko tudi kontaktiraš in se dogovoriš za srečanje.
Mojca je v epizodi omenila dve knjigi: Čarobno črevesje, ki jo lahko naročiš tukaj in Meet your bacteria, ki jo najdeš tukaj.
Ob koncu pogovora sem dodala še del o moji izkušnji pri Mojci. V tem delu sem omenila še dve predhodni podcast epizodi:
– pogovor z ginekologinjo in porodničarko dr. Veroniko Testen, v katerem sva v pogovoru zajeli vse, kar moraš vedeti o okužbi in zdravljenju HPV. Poslušaš jo lahko tukaj;
– pogovor pediatrom dr. Denisom Bašem, v katerem sv govorila predvsem o HPV okužbah pri dečkih in moških. Najin pogovor lahko slišiš tukaj.

UJEMI SVOJ IZVOD KNJIGE

Pravilno postavljen cilj je že na pol dosežen.

Zig Zaglar, pisatelj