Ljubezen premaga vse ali kako se ljubezen okrepi skozi tranzicijo - Lia in Sara Bordon

 

POSLUŠAJ NA: APPLE PODCASTS | SPOTIFY | AMAZON | GOOGLE PODCAST 

V 162. epizodi podcasta gostim dve navdihujoči sogovornici – Lio in Saro Bordon. Lio ste lahko spoznali v 160. epizodi tega podcasta in v bonus delu, ki sem ga objavila pred tem pogovorom. V njem lahko slišite Liino življenjsko zgodbo.

Lia se je rodila kot ženska, ujeta v moškem telesu. Že kot otroka so jo privlačile stvari, ki naj bi bile všeč punčkam, ne pa fantom. Zaradi prostora in časa, v katerem je odraščala, je svoje občutke v otroštvu potlačila, dokler niso pri dopolnjenih 42 letih ponovno planila na dan.

Lia je svojo zgodbo javno delila lansko poletje in postala ena od najbolj prepoznavnih glasov transspolnih pri nas. Skozi svojo zgodbo sporoča, da transspolnost ni bolezen, da je ni mogoče pozdraviti ali z njo okužiti koga drugega.

Ob Lii je danes tudi njena žena Sara, ki v pogovoru deli svojo izkušnjo in pot, ki se je začela z Liino tranzicijo. Zelo iskreno spregovori o tem, kako se je počutila, ko ji je Lia prvič povedala za svoje spoznanje, česa se je najbolj bala in kakšen je danes njun odnos. Lia in Sara sta namreč še vedno poročeni, njun odnos pa nikoli ni bil bolj hramoničen.

V epizodi smo omenile 160. epizodo tega podcasta, ki jo lahko poslušaš tukaj.

V epizodi sem omenila BONUS epizodo, v kateri ti bo Lia zaupala svojo življenjsko zgodbo. Slišiš lahko tukaj.

Omenile smo tudi 11. epizodo podcasta Osebno z Miho Mazzinijem, v kateri gosti Matjaža Odlazka, očeta transspolne hčerke. Pogovor lahko slišiš tukaj.

Lia je tudi coach, psihoterapevtka in predavateljica. Več informacij o njenem delu najdeš tukaj.

UJEMI SVOJ IZVOD KNJIGE

Pravilno postavljen cilj je že na pol dosežen.

Zig Zaglar, pisatelj