180: (Ne)tradicionalne vloge žensk v sodobni družbi - pogovor s poslušalkami podcasta Lovim ravnotežje

 

 

POSLUŠAJ NA: APPLE PODCASTS | SPOTIFY | AMAZON | GOOGLE PODCAST YOUTUBE

V 180. epizodi podcasta Lovim ravnotežje gostim sedem sogovornic, s katerimi sem govorila o njihovih pogledih na (ne)tradicionalne vloge, ki jih imamo ženske v sodobni družbi. Govorimo o vlogah, ki so nekaterim ženskam blizu in jih sprejemajo, o tistih, proti katerim se nekatere borijo.

Govorimo o odločitvah imeti ali ne imeti otroka, o poroki ali zunajzakonski skupnosti, o pritiskih, ki so jih doživljale od okolja ob izbiri izobraževalne poti ali poklica, pa o tem, kaj bi nas, ženske, moralo zanimati in kaj ne.

Vsaka od sogovornic prihaja iz svojega okolja, vsaka s svojo zgodbo in izkušnjami. Nekatere sogovornice so želele ostati anonimne, druge so o svojih izkušnjah povedale več. Ob poslušanju njihovih razmišljanj in sporočil mi je danes še bolj jasno, da pravega odgovora na to, kaj je ženska in kje je njeno mesto v družbi, ni. Obstaja toliko odgovorov, kolikor je žensk na svetu. Želim si, da pride čas, ko svojih odločitev ne bo potrebno upravičevati, razlagati in sporočati okolici vsak dan. Želim si, da bodo mlade ženske nekoč, nekdaj imele manj vprašanj, s katerimi smo rastle in rastemo danes me.

Hvala vsem ženskam, ki ste sodelovale v pripravi te epizode, ki je točno takšna kot sem si jo želela. Dala je prostor vam in vašim glasovom. Kmalu odpremo še kakšno temo in bom vesela vaše družbe.

V življenju je pomembno, da imamo na voljo izbiro. Če želimo sprejeti pravilno odločitev moramo imeti veliko informacij. Prav zato mi je všeč slovenska blagovna znamka Nelipot, ki je že v prvi sezoni priljubljene TV oddaje Štartaj Slovenija, v kateri ponujajo priložnost slovenskim start up podjetnicam in podjetnikom, prejela naziv Hit produkt leta.

V podjetju Nelipot so se že na začetku svoje poti pred petimi leti zavezali k minimalističnemu pristopu »manj je več«. S skrbno izbranimi sestavinami, ki naravo pripeljejo v naše urbane domove, so v Nelipotu razvili prepoznan naravni deodorant v stiku. Narejen je iz sestavin, iz katerih bi lahko pripravili slastno pito in jo tudi pojedli.

Nelipotov deodorant v stiku je odličen sopotnik na tvojem naslednjem potovanju. Izdelan je iz naravnih sestavin in v Sloveniji, je certificirano organski, naravni in večinoma primerni tudi za vegane. Po novem jih poleg spletne strani in trgovin Spar, ujameš tudi v poslovalnicah DM po vsej Sloveniji. V njih ekskluzivno dobiš nov izdelek Bitnost z vanilijo in kokosom, ki ga trenutno uporabljam tudi jaz.

Ob nakupu na spletni strani pa vnesi kodo LOVIM 15%, ki ti bo dodala 15% popust na tvoj nakup.

Zgodbo podjetja Nelipot lahko spoznaš v 106. epizodi, v kateri sem gostila direktorico podjetja Tino Štrubelj. Najin pogovor lahko poslušaš tukaj.

UJEMI SVOJ IZVOD KNJIGE

Pravilno postavljen cilj je že na pol dosežen.

Zig Zaglar, pisatelj