BARBARA MURN VRVIŠČAR – STROKOVNJAKINJA ZA PROTOKOL TI RAZKRIVA UPORABNE NASVETE IN IZKUŠNJE, KAKO VEDNO PUSTITI EDINSTVEN VTIS

POSLUŠAJ NA: APPLE PODCASTS | SPOTIFY | STITCHER GOOGLE PODCAST

V 39. epizodi podcasta Lovim ravnotežje gostim mojo dobro prijateljico Barbaro Murn Vrviščar, strokovnjakinjo za protokol. Čeprav se na prvi pogled zdi, da je protokol niz suhoparnih uradnih pravil, ki je dolgočasen in ti ga ni treba poznati, ti lahko takoj povem, da je takšno razmišljanje daleč od resnice. Protokol je tudi del tvojega vsakdana. Skriva se v vsakem stisku roke, prihodu na sestanek ali opravek, celo v najpomembnejšem delu komunikacije, ki poteka na neverbalni ravni. Izgled, obnašanje, drža in samozavesten nastop.

 

Z Barbaro sva se spoznali v času študentskih let in kar nekaj časa si nisva bili všeč. Več o tem lahko vidiš in slišiš v videu, ki ga prilagam nekoliko nižje.

Danes je Barbara ena od mojih najdražjih prijateljic, s katero imam neverjetno prijetne pogovore. Pogosto so povezani tudi s samospoznavanjem in razumevanjem sebe v vlogah, ki jih v življenju igram. Barbara je ena od tistih oseb, ki zna zelo lepo postavljati ogledalo, poleg tega pa s svojimi izkušnjami, nasveti in razumevanjem sveta skozi pogovore prinese veliko uporabnih informacij in idej. Te danes skozi pogovor deliva tudi s teboj.

Si vedela, da je prvi vtis, ki ga ustvariš pri človeku, sestavljen iz 55% neverbalne komunikacije (obleka, obnašanje, samozavestna drža, stisk roke), 38% glasu (ton tvojega glasu) in le 7% vsebine oziroma verbalnega dela komunikacije. Na slednjem sicer običajno “izgubljamo” največ fokusa in prepogosto mislimo, da je vsebina najbolj pomembna. Prvi vtis se ustvari v sedmih sekundah in je skupeh številnih delov, ki sestavljajo tvojo edinstvenost. To je pomembno spoznanje, ki ti lahko pride prav pri praktično vseh vsakodnevnih situacijah: od sestanka z novimi partnerji do intervjuja za novo službo ali zmenka.

Barbaro lahko ujameš na:

Instagram: @barbsmurn 

UJEMI SVOJ IZVOD KNJIGE

Pravilno postavljen cilj je že na pol dosežen.

Zig Zaglar, pisatelj