ENO LETO ŽIVLJENJA V PANDEMIJI – KAJ SMO SE NAUČILI IN KATERA SPOZNANJA MORAMO ODNESTI TUDI V PRIHODNOST

POSLUŠAJ NA: APPLE PODCASTS | SPOTIFY | STITCHER GOOGLE PODCAST

V 77. epizodi podcasta Lovim ravnotežje bova govorili o pandemskem letu. Ta epizoda bo nekoliko drugačna od drugih. Danes te vabim, da se podaš na pot refleksije, ki te bo vodila skozi spoznanja, ki sem jih našla na individualni ravni in širši družbeni ravni, ki jo soustvarjava jaz in ti. Skozi kritičen premislek, ki sem ga spontano ujela v to epizodo, razmišljam o izzivih, ki so se nam kot družbi pokazala v pandemskem letu, o polarizaciji na številnih področjih, ki so odprla globoke rane družbe, v kateri živimo. Govorim o vlogi žensk v družbi pa otrok, starejših, podjetnikov, ki smo bili v zadnjem letu pod udarci ukrepov. Govorim o spodobnosti – komunikacije, odnosov, ravnanja, obnašanja. Zadnji del epizode pa sem namenila spoznanjem, ki smo jih kolektivno osvajali skozi zadnjih 365 dni in za katere si želim, da jih odnesemo s seboj tudi v prihodnje, ko morda določeno obnašanje ali ravnanje ne bo tudi aktivno pomagala pri zajezitvi pandemije.

V tej epizodi se večkrat vrnem k točki, kako pomembno je, da v življenju najdeš zvoj zakaj, svojo poslanstvo ali namen. Zate sem pripravila delovni zvezek Kako najdeš svoj zakaj?, ki te bo skozi vaje vodil do tvojega spoznanja zakaj-a. Zraven ti dodajam še brezplačen delovni zvezek z dodatnimi vajami za samospoznavanje, ki ti bodo v pomoč pri iskanju tvojega zakaja. Delovna zvezka ujamameš na tej povezavi.

V tej epizodi sem omenila naslednje dodatne vire:

Moja zgodba o mentalnem zdravju

Ključna spoznanja za leto 2020

  1. epizoda: Kako najdeš svoj zakaj in zakaj je to pomembno?

Klepet z Vido Igličar, avtorico knjige 100 dni za boljšo mene

Oddaja Intervju z gostom prof. dr. Mladenom Dolarjem

Kadarkoli mi lahko svoj predlog prihodnjih sogovornic in sogovornikov, ideje ali vprašanja pošlješ na hello@ninagaspari.com ali na zasebno sporočilo prek Instagrama. Ko boš poslušala podcast Lovim ravnotežje, lahko narediš tudi print screen in ga deliš s svojimi sledilci na Instagramu. Ob tem me nujno označi, da te vidim in delim tvojo objavo naprej. Vesela bom tudi, če se boš prijavila na podcast (to enostavno narediš s klikom na SUBSCRIBE na tvoji aplikaciji, prek katere poslušaš podcaste), oddaš lahko tudi oceno in mnenje, s tem pa boš pomagala, da ta podcast sliši še več žensk.

UJEMI SVOJ IZVOD KNJIGE

Pravilno postavljen cilj je že na pol dosežen.

Zig Zaglar, pisatelj