KAKO POSTAVLJATI MEJE, OSVOJITI BESEDO NE IN SE OSREDOTOČITI NASE?

POSLUŠAJ NA: APPLE PODCASTS | SPOTIFY | STITCHER GOOGLE PODCAST

V 89. epizodi podcasta Lovim ravnotežje bova govorili o temi, ki je tudi meni predstavljala velik izziv in po kateri me veliko sprašujete – kako postaviti meje, kakšno vlogo pri tem igra osvajanje besede ne in zakaj je to pomembno tudi za odnos, ki ga imamo same s seboj. V tej epizodi bova govorili o tem, kako začeti s postavljanjem zdravih mej, ki ti bodo v pomoč pri oblikovanju zdravega in lepega odnosa s seboj in drugimi, kako prenehati s stvarmi, ki jih delaš zato, da izpolniš pričakovanja (ali zahteve) bližnjih in kako pri vsem tem uporabiti najbolj pomembno besedo v našem jeziku, besedo ne.

 1. epizoda podcasta Lovim ravnotežje je nastala v sodelovanju s podjetjem Malinca, ki že osem let svojo blagovno znamko ekološke prehrane in naravne kozmetike uspešno nadgrajuje tudi s kakovostnimi in naravnimi prehranskimi dopolnili.

Kaj je koencim Q10 in kakšne so njegove dobrobiti?

Koencim Q10 je za življenje izjemno pomembna spojina, ki je podobna vitaminom, a je vendar ne štejemo k njim. Lahko bi rekli, da gre za čisto poseben, v maščobah topen vitamin, ki je naravno prisoten v celicah in je ob enem spojina, ki jo telo ga proizvaja samo, nekaj pa je dobimo tudi s hrano. V telesu najdemo največ koencima Q10 v srcu, jetrih in ledvicah. Koencim Q10 ima zelo pomembno nalogo pri tvorbi energije, ki jo potrebujemo pri vsakodnevnih opravkih in odločitvah. Torej tudi in predvsem takrat, ko se lotevamo življenjsko pomembnih sprememb, med katerimi je tudi postavljanje mej.

Koencim Q10 je tudi pomemben antioksidant, ki naše celice ščiti pred poškodbami, ki jih povzročajo prosti radikali. Z leti naše telo proizvaja vedno manj te spojine, zato jo je treba nadomeščati. Koencim Q10 najdemo v hrani, predvsem v mastnih ribah, drobovini, mesu, soji, nekaterih oreščkih in zelenjavi, kot je brokoli. Lahko pa ga tudi dodatno vnašamo s kakovostnimi prehranskimi dopolnili.

Malincin Koencim Q10 je primeren za vegane, je plod slovenskega znanja, ne vsebuje dodatnih sladkorjev in ima dodan izvleček črnega popra, ki mu v ajurvedi pravijo kar kralj začimb.

Dobrobiti Koencima Q10

Koencim Q10 je pomemben, ker:

 • ohranjanja lepo in prožno kožo,
 • spodbuja zdravo delovanje srca in ožilja,
 • znižuje krvni tlak in bdi nad zdravim nivojem holesterola,
 • je odličen v boju proti glavobolom in migrenam,
 • pomaga pri izboljšanju našega spomina,
 • uravnava krvni sladkor in
 • je nujno potreben za ustvarjanje energije v naših celicah.

Malincin Koencim Q10 lahko ujameš TUKAJ. Ob zaključku nakupa uporabi kodo RAVNOTEZJE10 za 10% popust na svoj nakup.

V današnji epizodi sem omenila krasno rutino pisanja dnevnika, ki ti lahko pomaga tudi pri postavljanju tvoj mej.

Pisanje dnevnika je odličen način samospoznavanja in upravljanja čustev. Ko ga enkrat usvojiš, v sebi najdeš najboljšega terapevta.

Zate sem pripravila tudi e-vodič in delovni zvezek “Kako s pisanjem dnevnika spoznavaš sebe?” vključuje vpogled v to krasno rutino, ki ima močan vpliv na naše mentalno zdravje, grajenje samopodobe in upravljanje naših čustev. Vodič vključuje predstavitev vseh ključnih tehnik pisanja dnevnika (od morning pages do bullet journaling), na koncu pa sem dodala še  konkretne vaje za vse, ki se s to rutino srečujete prvič, in 30-dnevni izziv. Vodič lahko ujameš in kupiš TUKAJ.

V današnji epizodi sem omenila še:

Niz šestih epizod o produktivnosti, ki jih najdeš in poslušaš tukaj.

 1. epizodo, v kateri sem govorila o pomenu besede ne. Poslušaš jo lahko tukaj.
 2. epizodo, v kateri sem gostila soustanoviteljico in solastnico podjetja Malinca Nastjo Kramer Pesek. Poslušaš jo lahko tukaj.
 3. epizodo, v kateri sem govorila o tem, kako ustaviš odlašanje dela in postaneš bolj produktivna. Poslušaš jo lahko tukaj.
 4. epizodo, v kateri sem gostila Klemna Selakoviča, voditelja podcasta Aidea. Poslušaš jo lahko tukaj.
Epizoda podcasta Lovim ravnotežje je nastala v sodelovanju s podjetjem Malinca, ki že osem let svojo blagovno znamko ekološke prehrane in naravne kozmetike uspešno nadgrajuje tudi s kakovostnimi in naravnimi prehranskimi dopolnili.

UJEMI SVOJ IZVOD KNJIGE

Pravilno postavljen cilj je že na pol dosežen.

Zig Zaglar, pisatelj