Vilharia (Cowrin) - ustvarjanje vsebin

S slovaškim podjetjem Corwin in njihovo agencijo Formitas smo v letu 2023 pripravili podcast epizodo na temo prihodnosti dela in pomena dobrega počutja zaposlenih.

V epizodi sem gostila dva sogovornika: Zvezdano Lubej, ustanoviteljico podjetja Kadrovska asistenca, ki se ukvarja s svetovanjem podjetjem na področju ustvarjanja varnih, pozitivnih in konstruktivnih delovnih okolij, in Jana Jazbeca, vodjo razvoja projektov v podjetju Corwin, ki bdi nad gradnjo poslovne zgradbe Vilharia.

Epizodo lahko poslušate tukaj.

V Ljubljani se je že začela gradnja Vilharie – najsodobnejše, najbolj trajnostne in tehnološko najnaprednejše poslovne stavbe pri nas.

Več kot desetletje degradirano območje med železniško progo in Vilharjevo cesto bo dalo prostor trajnostni poslovni skupnosti, ki bo podjetjem najemnikom poleg odlične lokacije, dovršenega designa in vrhunske tehnologije omogočila povezljivost, optimizacijo stroškov in minimalno obremenitev okolja v skladu z zahtevami standardov ESG.

Skrbno izbrani naravni materiali in sodobna tehnologija, ki jo dopolnjujejo toplotne črpalke, svetlobne in zelene rešitve, vključno z nadzorom nad CO2, bodo ponujale udobje v prostoru in prispevale k zmanjšanju vpliva na okolje.

Vilharia je prijazna do ljudi. Številne raziskave so pokazale, da svetli ter zračni prostori in delovna okolja blagodejno vplivajo na zaposlene, povečajo njihovo delovno učinkovitost in prispevajo k nižji ravni bolniških odsotnosti, izgorelosti in fluktuacij.

Vilharia je prijazna do narave. Zasnova zgradbe sledi najzahtevnejšim načelom energetske učinkovitosti in zagotavlja okolje, ki je povezano z naravo. Vilharia bo prva poslovna stavba v Ljubljani s pred-certifikatom LEED Platinum in ima ambicijo postati tretja ogljično nevtralna stavba v Evropi s certifikatom LEED Zero Carbon.

Vilharia je zelena. Zbiranje deževnice in upravljanje padavinskih vod, zeleni atriji in streha, ki bo s 26 drevesi, 402 grmovnicama, 65 plezalkami, 809 bambusi in 1789 okrasnimi travami ponujala osupljiv razgled na mesto in ponujala prostor za druženje.

Vilharia je prihodnost, ujeta v sedanjost. Več o projektu in možnostih najema poslovnih prostorov lahko preverite na spletni strani.

Sodelovanje z naročnikom: 2023

UJEMI SVOJ IZVOD KNJIGE

Pravilno postavljen cilj je že na pol dosežen.

Zig Zaglar, pisatelj