Mastercard Slovenije - Miza za vsakogar - ustvarjanje vsebin

S podjetjem Mastercard Slovenije smo v decembru 2022 v centru Ljubljane v sklopu Praznične vasice organizirali šest dogodkov Miza za vsakogar. 

Miza za vsakogar je projekt, v katerem smo med pogovori poudarjali pomen družbenega vključevanja vseh skupin v javno življenje. Za posebnim omizjem sem imela čast govoriti z izrednimi posameznicami in posamezniki, ki se v svojem življenju srečujejo s številnimi ovirami in izzivi.

Iz teh pogovorov je nastal kolaž, ki je bil objavljen v 160. epizodi podcasta Lovim ravnotežje. V njem smo obravnavali tematske sklope:  invalidnost, cerebralna paraliza, transspolnost, duševne motnje, gluhost in naglušnost ter slepota in slabovidnost. Vsak pogovor, ki je vključen v epizodo podcasta, je vključeval posameznika ali posameznico, ki živi z enim od naštetih izzivov, in predstavnika iz organizacije, ki se na sistemski ravni ukvarja z izboljšanjem položaja posameznih družbenih skupin v naši družbi.

Epizodo lahko poslušate tukaj, v epizodi pa lahko slišiš naslednje sogovornice in sogovornike ter kdaj se pojavijo v epizodi:

00:04:19 - Invalidnost z Galom Jakičem in Mojco Vaupotič (Nacionalni svet invalidskih organizacij Slovenije)
00:23:58 - Cerebralna paraliza s Klaudijo Stare in Davidom Geršakom (Sonček - Zveza društev za cerebralno paralizo Slovenije)
00:42:39 - Transspolnost z Lio Bordon in Petro Polanič (Društvo Legebitra)
01:07:56 - Duševne motnje z Jako Tomcem in Amalijo Klopčič (Društvo Altra)
01:29:15 - Gluhost in naglušnost z Majo Kuzma Ganić in Antonom Petričem (Zveza gluhih in naglušnih Slovenije)
01:53:33 - Slepota in slabovidnost z Alenom Kobilico in Timotejem Skledarjem (Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije)

Sodelovanje z naročnikom: 2022 in 2023

UJEMI SVOJ IZVOD KNJIGE

Pravilno postavljen cilj je že na pol dosežen.

Zig Zaglar, pisatelj