Barbara Murn Vrviščar – strokovnjakinja za protokol ti razkriva uporabne nasvete in izkušnje, kako vedno pustiti edinstven vtis

V 39. epizodi podcasta Lovim ravnotežje gostim mojo dobro prijateljico Barbaro Murn Vrviščar, strokovnjakinjo za protokol. Čeprav se na prvi pogled zdi, da je protokol niz suhoparnih uradnih pravil, ki je dolgočasen in ti ga ni treba poznati, ti lahko takoj povem, da je takšno razmišljanje daleč od resnice. Protokol je tudi del tvojega vsakdana. Skriva se v vsakem stisku roke, prihodu na sestanek ali opravek, celo v najpomembnejšem delu komunikacije, ki poteka na neverbalni ravni. Izgled, obnašanje, drža in samozavesten nastop.

Barbara Murn

Z Barbaro sva se spoznali v času študentskih let in kar nekaj časa si nisva bili všeč. Več o tem lahko vidiš in slišiš v videu, ki ga prilagam nekoliko nižje.

Danes je Barbara ena od mojih najdražjih prijateljic, s katero imam neverjetno prijetne pogovore. Pogosto so povezani tudi s samospoznavanjem in razumevanjem sebe v vlogah, ki jih v življenju igram. Barbara je ena od tistih oseb, ki zna zelo lepo postavljati ogledalo, poleg tega pa s svojimi izkušnjami, nasveti in razumevanjem sveta skozi pogovore prinese veliko uporabnih informacij in idej. Te danes skozi pogovor deliva tudi s teboj.

Si vedela, da je prvi vtis, ki ga ustvariš pri človeku, sestavljen iz 55% neverbalne komunikacije (obleka, obnašanje, samozavestna drža, stisk roke), 38% glasu (ton tvojega glasu) in le 7% vsebine oziroma verbalnega dela komunikacije. Na slednjem sicer običajno “izgubljamo” največ fokusa in prepogosto mislimo, da je vsebina najbolj pomembna. Prvi vtis se ustvari v sedmih sekundah in je skupeh številnih delov, ki sestavljajo tvojo edinstvenost. To je pomembno spoznanje, ki ti lahko pride prav pri praktično vseh vsakodnevnih situacijah: od sestanka z novimi partnerji do intervjuja za novo službo ali zmenka.

Barbaro lahko ujameš na:

Instagram: @barbsmurn 

Kadarkoli mi lahko svoj predlog prihodnjih sogovornic in sogovornikov, ideje ali vprašanja pošlješ na hello@ninagaspari.com ali na zasebno sporočilo prek Instagrama. Ko boš poslušala podcast Lovim ravnotežje, lahko narediš tudi print screen in ga deliš s svojimi sledilci na Instagramu. Ob tem me nujno označi, da te vidim in delim tvojo objavo naprej. Vesela bom tudi, če se boš prijavila na podcast (to enostavno narediš s klikom na SUBSCRIBE na tvoji aplikaciji, prek katere poslušaš podcaste), oddaš lahko tudi oceno in mnenje, s tem pa boš pomagala, da ta podcast sliši še več žensk.

Zate pripravljam tudi krasen e-novičnik, v katerega vpletam podjetniške in lifestyle vsebine, ki so na voljo le naročnicam novičk. V vsako sporočilo vključim res fine, zanimive, uporabne in navdihujoče vsebine, sem in tja tudi kakšno brezplačno e-knjižico. Spodaj ob prijavi lahko izbereš, katera tema (podjetništvo ali lifestyle) te najbolj zanima in od mene boš dobila vsebine, ki so z izbrano temo povezane. Seveda se lahko odločiš tudi za obe temi. 

Takoj po potrditvi prijave na e-novičke bo v tvoj e-nabiralnik priletela pozdravna e-knjižica, nekaj dni kasneje pa sledi še nekaj finih knjižic, ki ti bodo gotovo prišle prav. Fino, kajne? Vesela sem tvoje družbe in zaupanja.

PREV

Ana Lazovski - umetnica, ki s svojim delom navdušuje svetovne zvezdnice

NEXT

Pogovor s slovenskimi podjetniki o novih spoznanjih in priložnostih v letu 2020

LEAVE A COMMENT

0