LJUBLJANA, NAJLEPŠI JOGA STUDIO NA SVETU

Pravijo, da je Ljubljana najlepše mesto na svetu. Na torkov večer sredi julija, ko se je po enotedenskem deževnem obdobju končno prikazalo sonce, se je Ljubljana pokazala v vsej svoji prijazni veličini. Na dan, ki sta ga ob prihodu noči na nebu pozdravila še polna luna in delni lunin mrk, je na tradicionalni jasi poleg tivolske promenade, kjer se srečujemo vsako leto na brezplačnih urah joge, Ljubljana postala tudi najlepši joga studio na svetu.

 

Tudi letos sem celo zimo čakala na trenutek, da se prvič srečamo v senci pod mogočnimi tivolskimi drevesi. Nekaj minut pred začetkom brezplačne ure joge sem nemo in solzami v očeh opazovala na desetine vas, ki ste vsak s svojo joga podlogo hiteli proti jasi. Nisem vas štela. To enostavno ni bilo mogoče. Vem le, da ste s svojim prihodom zapolnili jaso ob promenadi kot nikoli prej.

Vem tudi, da je moje srce gotovo preskočilo kak utrip. V treh letih sem Ljubljano spoznala kot mesto krasnih, srčnih, prijaznih in dobrovoljnih ljudi. Na ta torkov večer se je Ljubljana pokazala v vsej svoji čarobnosti. Eden zraven drugega ste stali prijatelji in popolni neznanci, mladi in mladi po srcu, tisti z jogijskimi izkušnjami in tisti, ki ste joga uro obiskali prvič. Vsak od vas je v zgodbo druženja prinesel svoj edinstven mozaik stkanih spominov, ki so večer spremenili v skupinsko uživanje v osrčju našega mesta.

Z jogo nazaj v naravo

Letos se družimo četrto poletje zapored in srečali se bomo kar 5x. Poletje je krasen čas za druženje v naravi, večeri pa kar kličejo po ohladitvi v parku. Urbana središča po vsem svetu se poleti spremenijo v telovadnice na prostem in vesela sem, da Ljubljana pri tem ni izjema. Preživljanje prostega časa v naravi dokazano spodbuja sprostitev in osredotočenost nase. Obstaja tudi znanstveno dokazana povezava med svežim zrakom in občutkom sreče, ki ga zrak sproži v nas.

V naravi se zbudijo naša čutila – vonj, vid in dotik. Svež zrak spodbuja notranji mir in upočasni naše dihanje, ki postane bolj globoko. Če si kdaj skočila na svojo joga podlogo v parku, potem se gotovo spomniš tudi neravnih tal, ki so od tebe zahtevala še močnejšo aktivacijo centra telesa in njegovo globljo krepitev.

Čeprav si v mislih osredotočena na pravilno premikanje telesa, ne moreš prezreti mimoidočih, ki z zanimanjem opazujejo dogajanje na jasi. In teh je bilo na ta torkov večer res veliko. Ostali so toliko časa, da so postali del skupnosti in druženja.

Stik z naravo, ko te po gležnjih in zapestjih boža trava, je neverjetno prijeten. Vonj mesta, ki se počasi večerno prebuja, se sliši tudi v parku. Nežno pozibavanje drevesnih krošenj, ki plešejo svoj ples ob nenehnem nežnem tivolskem vetriču in začetek čričkove simfonije te spet spomnita, da si sredi mesta, sredi jase, sredi poletja.

Joga z razvajanjem

Letošnja druženja v parku Tivoli bodo še posebej fina. Prvo druženje smo tako zaključili z razvajanjem kože, ki ga je v obliki vlažilnih mask za obraz zagotovil podpornik letošnjih druženj – Garnier, naravna izbira.

Ob koncu ure, ko smo se skupaj zazibali v sproščanje po oddelani uri joge, smo poleg mišic sprostili tudi kožo na obrazu. Garnier Skin Naturals Moisture + Aqua Bomb maska z izjemnim vlaženjem je odlična spremljevalka vročih poletnih dni. Zaradi enostavnega nanosa in odstranitve smo jo zlahka uporabile tudi sredi parka, se ob pogledih na “zamaskirane” obraze nasmejale in še dodatno poglobile svoje smejalne gubice.

Tudi sama enostavno obožujem te maske za obraz in jih uporabljam že dolgo časa. Svojo zbirko mask imam pridno shranjeno na zgornji polici vrat hladilnika. Tako so moje maske vedno sveže in hladne ter s tem še dodatno hladilne za te poletne trenutke.

Ujemi svoje razvajanje

Letošnja srečanja brezplačne joge v parku Tivoli lahko spremljaš tukaj. Stisni všeček na moji strani in bodi med prvimi, ki boste prejeli informacije o prihajajočih srečanjih. Spremljaj tudi moj Instagram, saj bom v kratkem prek obeh kanalov vsem vam omogočila lovljenje razvajanja, ki ga bo podaril Garnier, naravna izbira.

Če še nisi prijavljena na moje e-novičke, se lahko prijaviš tukaj. Takoj po prijavi boš v svoj e-nabiralnik prejela e-knjižico, kako učinkovito upravljati s strahovi, trenutki tesnobe in težkimi odločitvami. Nato te bo v nabiralniku pozdravilo še nekaj krasnih reči, ki sem jih v preteklih mesecih že delila z naročniki e-novičk. Med vsemi prijavljenimi bom kmalu izžrebala prejemnice paketka razvajanja iz Garnier, naravna izbira.

#hvaleznasem

Tik pred prvo uro brezplačne joge v parku Tivoli sem na svojem Instagramu začela mini kampanjo o hvaležnosti. Današnji zapis zaključujem z zahvalo nekaj 100 krasnim ljudem, ki ste se mi pridužili v parku sredi mesta. Brez vas ne bi bilo tega čarobnega večera. Brez vas Ljubljana poleg najlepšega mesta na svetu ne bi bila tudi najlepši joga studio na svetu.

Hvala Sandri za zaupanje in pomižike korajže med uro, ko so metuljčki v mojem trebuhu še dodatno spodbujali ritem ure joge. Hvala Garnier za podporo pri organizaciji letošnjih brezplačnih ur joge v Ljubljani. In hvala Lovru Rozini, ki je naše prvo druženje ujel v svoj objektiv in poskrbel, da na foto spomine ne bomo nikoli pozabili.

 

Pusti komentar

Vsi komentarji so pred objavo moderirani.

UJEMI SVOJ IZVOD KNJIGE

Pravilno postavljen cilj je že na pol dosežen.

Zig Zaglar, pisatelj