TINA LAMOVŠEK - Z NOVINARKO IN UREDNICO O VLOGI JAVNE RTV SLOVENIJA IN POMENU USTVARJANJA PROSTORA ZA, PREPOGOSTO SPREGLEDANE, TEME

 

POSLUŠAJ NA: APPLE PODCASTS | SPOTIFY | STITCHER GOOGLE PODCAST

V 132. epizodi je moja gostja Tina Lamovšeknovinarka in urednica uredništev na Prvem programu Radia Slovenija.

V epizodi, ki sva jo snemali dan po stavki novinark in novinarjev RTV Slovenija, se pogovarjava o številnih stvareh: o vlogi medijev in zakaj je pomembno, da se tudi mi, državljanke in državljani zavedamo pomena in odgovornosti, ki jo nosijo mediji v sodobnih demokratičnih družbah, še posebej javni servisi, kamor sodi tudi RTV Slovenija. Govoriva o tem, kako poteka delo novinarja in urednice na prvem programu Radia Slovenija, koliko je priprav, kakšne teme odpirajo in katerim področjem dajejo prostor.

Tina, ki je na Radiu Prvi zaposlena že 12 let, zadnja leta urednikuje uredništvo izobraževalnega, otroškega in mladinskega ter dokumentarno-feljtonskega programa, ki jih ustvarja 19 ustvarjalk in ustvarjalcev.

Tina v pogovoru omeni nekaj res super tem in projektov, katerimi so z ekipo ustvarjalk in ustavarjalecv v zadnjem obdobju namenili posebno pozornost (med drugim tudi oddaja Evolucija užitka, ki odkriva in razkriva, izobražuje in spodbuja odkrite pogovore o spolnosti). Projekt Evolucija užitka lahko poslušaš in vidiš tukaj.

V epizodi sva omenili oddajo Nedeljski gost, v kateri je gostovala ginekologinja, porodničarka in klinična seksologinja dr. Gabrijela Simetinger. Pogovor lahko poslušaš tukaj.

V epizodi sva omenili tudi pogovor z novinarko na VAL202 Marušo Kerec, ki ga lahko poslušaš tukaj.

Tina je omenila knjigo in serijo Genijalna prijateljica, serijo This is Us in film Our Father, ki je na voljo na Netflixu.

V zadnjem delu pogovora govoriva pa tudi o usklajevanju različnih delov življenja ... Tina je namreč v prostem času tudi krasna ustvarjalka sladkih razvad.

Radio Prvi lahko spremljaš na Twitterju, Facebooku in prek njihove prenovljene spletne strani.

Tino lahko spremljaš na Instagramu in Twitterju.

UJEMI SVOJ IZVOD KNJIGE

Pravilno postavljen cilj je že na pol dosežen.

Zig Zaglar, pisatelj