MIHA MAZZINI - O NOVI KNJIGI OSEBNO, O ODNOSIH, ODKRIVANJU SKRIVNOSTI IZ OTROŠTVA IN NOVEM PODCASTU

 

POSLUŠAJ NA: APPLE PODCASTS | SPOTIFY | AMAZON | GOOGLE PODCAST 

V 136. epizodo podcasta Lovim ravnotežje se vrača pisatelj, scenarist, režiser, antropolog, priljubljen kolumnist in, po novem tudi, kolega podcaster - Miha Mazzini.

Miha je bil gost 112. epizode podcasta, ki jo lahko poslušaš tukaj.

Prav v teh dneh, če to epizodo poslušaš v času, ko je izdana, Miha izdaja novo knjigo, ki je najbolj osebna, zasebna, razkrivajoča in ranljiva do sedaj. Avtobiografski roman Osebno, v katerem se je, kot pravi sam, kot skeptik lotil duhovnosti, se soočil s travmatičnimi spomini na otroštvo in izgubil strah pred bližino.

Knjigo Osebno lahko do uradnega izzida, ki bo 15. 9. 2022, naročiš v prednaročilu po znižani ceni. Svoj izvod lahko dobiš tukaj.

 

Skozi Mihovo pripovedovanje v knjigi Osebno čutiš njegovo bolečino, držiš pesti, da najde pot iz težkega otroštva in na koncu postane Miha, kot ga poznamo iz njegovih kolumn, nastopov in seveda prek 40 knjig, ki jih je napisal do sedaj.

Skozi branje nihaš med napadi smeha in solzami, hkrati pa ob branju Mihove zgodbe podoživljaš svoje odnose, svoje vzorce in se na tej poti Mihove samoterapije predaš še svoji samorefleksiji in samoodkrivanju. To je konec koncev tudi največ kar kot bralka ali bralec lahko dobiš iz knjig.

Najin današnji pogovor je oda odnosom. Govoriva o odnosih, ki jih imamo do sebe in odnosih, ki jih imamo do ljudi, ki nas obkožajo. O odnosih in dojemanju odnosov, ki smo jih podedovali in spreminjanju naših vzorcev. Zakaj se tako radi vračamo v vzorce, ki nam ne služijo, prepogosto škodijo nam in našim odnosom. Kako presekamo vzorce in se izognemu večnemu ponavljanju istih napak. Kako dovolimo sebi, da smo ranljivi, da kljub vsem izgubam in travmam odpremo srce, kako sprejmemo ranljivost drugih?

Miha je prav v teh dneh napovedala tudi svoj podcast Osebno z Miho Mazzinijem, v katerem te bo skozi navdihujoče pogovore z izbranimi sogovornicami in sogovorniki odpeljal v raziskovanje odnosov in ti ob poslušanju odpiral prostor za samorefleksijo in vpogled v tebi pomembne odnose. Podcast je na voljo v vseh podcast aplikacijah in na tej povezavi.

Miho lahko spremljaš tudi prek TwitterjaFacebookaInstagrama in spletnega mesta, na katerem so objavljene tudi vse njegove kolumne, s katerimi le dolga leta navduševal širok krog občinstva in epizode njegovega podcasta Osebno.

Miha je v epizodi omenil knjigo Bullshit Jobs, avtorja Davida Graeberja.

Mihovo knjigo Otroštvo, ki je leta 2016 prejela najvišjo nagrado Kresnik za roman pri nas, lahko kupiš tukaj.

Knjigo Kralj ropotajočih duhov, ki govori o Mihovem odraščanju na Jesenicah, pa tukaj.

❗️UJEMI OMEJENO ZNIŽANJE❗️

Pravilno postavljen cilj je že na pol dosežen.

Zig Zaglar, pisatelj