Nina Kralj (Lunina vila) - o vplivu travm na naša življenja, zlorabah otrok in načinih iskanja pomoči

  

POSLUŠAJ NA: APPLE PODCASTS | SPOTIFY | AMAZON | GOOGLE PODCAST 

V 146. epizodi podcasta Lovim ravnotežje gostim Nino Kralj, ustanoviteljico zasebne neprofitne organizacije Lunina vila, ki bdi nad zdravljenjem in preprečevanjem travm pri otrocih.

Zlorab otrok je med nami ogromno, preveč. Vsak peti otrok doživi spolno nasilje, večina v okoljih in od ljudi, ki jim zaupa in bi morali za otroka skrbeti. V času pandemije se je nasilje med štirimi stenami povečalo za 10-odstotkov, slovenska policija pa vsako leto obravnava okoli 80 tisoč različnih kaznivih dejanj nasilja na otroci.

Lunina vila je od svojega nastanka januarja 2017 z brezplačno terapijo po zlorabi pomagala okrevati skoraj 300 otrokom in mladostnikom, 301 starš ali skrbnik je dobil pomoč pri reševanju stiske, izvedli so 154 izobraževanj in našli 39 otrokovih herojev, ki z mesečnim prispevkom omogočajo brezplačno terapijo otrok, ki so preživeli zlorabo.

Kako lahko tudi ti podpreš Lunino vilo?

Z nakupom medvedka, ki ga otrok prejme ob prvem stiku z Lunino vilo, boš omogočil_a 1. uro terapije za bolj varno in lepšo prihodnost. Medvedka, ki bo postal zaupnik in bo za vedno ostal z otrokom, lahko kupiš tukaj.

Če si uporabnik_ca Telekoma Slovenije, A1 ali Telemacha, lahko pošlješ SMS-sporočilo PRISPEVAM5 na 1919. S tem prispevaš 5 EUR za brezplačno psihoterapevtsko pomoč otrokom in mladostnikom, ki so doživeli fizično, psihično ali spolno zlorabo.

Postaneš lahko Otrokov heroj. Z izpolnitvijo kratkega obrazca boš aktivno prispeval_a k pomoči konkretnemu otroku, ki potrebuje terapijo.

Nakazilo želenega zneska prek TRR lahko izvedeš na:

Lunina vila, Inštitut za zaščito otrok, so. p.

ID za DDV: 73454311

TRR: SI56 6100 0001 4077 569 (DELAVSKA HRANILNICA d.d.) Koda namena: CHAR

Sklic: 00 – LLLLMMDD

Želen znesek lahko nakažeš tudi prek PayPal na račun info@luninavila.si.

Lunino vilo lahko spremljaš prek spletne strani, Instagrama, Facebooka in TikToka.

Kam po pomoč?

Če se znajdeš v stiski in potrebuješ pomoč, lahko spodja preveriš kontaktne številke, e-nabiralnike in lokacije, kamor lahko pokličeš in dobiš pomoč tudi ti.

 

UJEMI SVOJ IZVOD KNJIGE

Pravilno postavljen cilj je že na pol dosežen.

Zig Zaglar, pisatelj