Triki, načini in storitve, ki ti pomagajo prihraniti tvojo najbolj dragoceno valuto - tvoj čas

 

POSLUŠAJ NA: APPLE PODCASTS | SPOTIFY | AMAZON | GOOGLE PODCAST 

V 145. epizodi podcasta Lovim ravnotežje govorimo o najbolj dragoceni valuti, ki jo imamo v življenju – o času. Kako z njim učinkovito upravljati in predvsem kako sprejemati odločitve, ki nam pomagajo prihraniti čas tudi na področjih, na katera niti ne pomislimo, ko govorimo o časovnem prihranku – na primer o izbiri bančnih storitev.

V prvem delu epizode ti zaupam nekaj mojih najljubših trikov in načinov, ki mi pomagajo bolje upravljati moj čas, nato pa sledi pogovor z mojo svetovalko za podjetje pri NLB, Dragico Šorn, ki sem jo v podcastu že večkrat omenila. Z Dragico v drugem delu te epizode govoriva o naboru storitev, ki jih lahko komitenti NLB poslovnih paketov izpeljemo na daljavo, torej brez obiska banke oziroma bančne enote. Govoriva tudi o trendih na tem področju, katere storitve na daljavo so najbolj uporabljene in kako varna je uporaba bančnih storitev. Mimogrede, NLB kar nekaj od omenjenih bančnih storitev na daljavo ponuja tudi zasebnim uporabnikom.

Čarobna beseda NE

Eden od ključnih načinov za učinkovito upravljanje tvojega časa je uporaba čarobne besede ne. Beseda "ne" je ključna za postavljanje mej in našega sistema učinkovitega upravljanja časa. Z uporabo besede "ne" se naučimo ceniti naš čas, postavljati prioritete in meje. Več o besedi "ne", kako se jo naučimo uporabljati in kako jo vpeljemo v naš vsakdan, lahko slišiš v 9. epizodi tega podcasta

Vzpostavitev rutin

Eden od izredno učinkovitih načinov upravljanja našega časa je vzpostavitev rutin, ki delujejo za nas. 

Pravilno in pametno sestavljena jutranja rutina lahko pusti velik in pomemben pečat v tvojem vsakdanu. Njeno delovanje tako opaziš skozi povišan nivo energije, boljšo produktivnost in osredotočenost na delo, lažje sprejemanje odločitev in učinkovitejše soočanje s težavami in odnosi. In nenazadnje je jutranja rutina tudi ena ključnih spremenljivk za uspešnejše lovljenje vsakodnevnega življenjskega ravnotežja.

Kako postaviš svojo pravo jutranjo rutino, lahko slišiš v 86. epizodi tega podcasta, ki jo lahko poslušaš tukaj. Če se želiš z rutinami konkretneje spoznati in dobiti vpogled v različne načine, kako jo sestaviti, pa ti bo v pomoč Vodič in delovni zvezek Sestavi svojo jutranjo rutino, ki te bo vodil skozi postavljanje najbolj optimalne vsakodnevne rutine zate. Svoj izvod lahko dobiš  tukaj.

Produktivnost, delaj pametneje!

Beseda »produktivnost« je v zadnjih letih pri nas slišana že neštetokrat. Težava, s katero se ne ukvarjamo, pa je, da pojma »produktivnost« ne razumemo najbolje. Produktivnost namreč ne pomeni, da delamo več. Produktivnost ali učinkovitost pomeni dobro upravljanje časa, ki nam pomaga, da enak obseg dela opravimo bistveno hitreje.

Ne glede na to, kako poteka tvoje delo, vedno lahko v svoje procese vpelješ tehnike boljšega upravljanja s časom. Pa naj gre za boljši sistem upravljanja s koledarjem, e-nabiralnikom, shranjevanjem dokumentov ali prepoznavanja prioritet.

O produktivnosti in načinih boljšega upravljanja časa sem veliko govorila v nizu podcast epizod, ki ga najdeš tukaj.

Pri postavljanju tvojega edinstvenega sistema upravljanja s časom pa ti lahko pomaga tudi vodič in delovni zvezek "Produktivnost, delaj pametneje!", ki te bo s tehnikami in orodji pripeljal do tvojega optimalnega sistema za boljše upravljanje časa. Svoj izvod lahko dobiš tukaj.

Z bančnimi storitvami na daljavo do prihranka časa

V drugem delu epizode govorim z mojo svetovalko za podjetja pri NLB Dragico Šorn, ki sem jo omenila v 134. epizodi, ko sem govorila o tem, kako sem prvič zamenjala banko in se soočila s strahovi in sindromom vsiljivke, pa v 139. epizodi,

ko sem gostila mojo svetovalko za upravljanje osebnih financ, Kajo Šolinc.

Z Dragico v drugem delu epizode govoriva o tem, kaj vse lahko danes podjetnica ali podjetnik pri NLB uredi na daljavo in kako mu pri tem lahko pomaga tudi svetovalka oziroma svetovalec za podjetja. Veliko časa v pogovoru nameniva mobilni banki Klikpro in elektronski banki NLB Proklik, pa trendih, ki so najbolj opazni pri slovenskih podjetjih pri uporabi bančnih storitev. Govoriva tudi o varnosti uporabe storitev in 24-urni dosegljivosti banke, ki je na voljo prek 24-urnega Kontaktnega centra.

Med pogovorom delim svojo izkušnjo uporabe NLB storitev na daljavo, ki jih uporabljam zadnjih nekaj mesecev, in prve ugotovitve o prihranku na času, ki jih ob tem opažam.

NLB Poslovni paketi

Vsaka podjetnica in podjetnik, ne glede na svojo velikost in hitrost rasti podjetja, potrebuje zanesljive in vedno-pri-roki bančne storitve, ki nam omogočajo enostavno, ugodno in priročno poslovanje. V NLB so v ta namen razvili tri pregledne pakete, ki vključujejo storitve, ki jih najpogosteje uporabljamo in najbolj potrebujemo pri vsakodnevnem poslovanju, upravljanju financ in iskanju priložnosti po dodatnih finančnih virih. Vsaka poslovna stranka NLB za učinkovito realizacijo svoji poslovnih ciljev dobi tudi neposredni dostop do svetovalca, moja svetovalka za podjetja je Dragica, ki jo lahko spoznaš v tej epizodi.

Vsakemu novemu poslovnemu komitentu so na voljo NLB Poslovni paket Osnovni, Napredni ali Celoviti. 

Vse dodatne informacije in predstavitev rešitev, ki bodo kar najbolje odgovorile na tvoja vprašanja in potrebe, lahko najdeš tukaj, kjer lahko preveriš, kateri od treh poslovnih paketov je najbolj primeren za tvoje podjetje.

145. epizoda podcasta Lovim ravnotežje je nastala v sodelovanju in s podporo NLB, d. d.

UJEMI SVOJ IZVOD KNJIGE

Pravilno postavljen cilj je že na pol dosežen.

Zig Zaglar, pisatelj