Kako je živeti in ustvarjati v najlepši državi na svetu - Noah Charney

 

POSLUŠAJ NA: APPLE PODCASTS | SPOTIFY | AMAZON | GOOGLE PODCAST 

V 165. epizodi podcasta gostim pisatelja številnih uspešnic, profesorja umetnostne zgodovine in kolumnista, Ameriškega Slovenca Noaha Charneya. Noah je rojeni Američan, vendar že več kot desetletje živi in ustvarja v ... zanj ... najlepši državi na svetu ... Sloveniji.  

V epizodi govoriva o njegovem odkrivanju Slovenije, kaj ga je najbolj presenetilo, kako v Sloveniji išče zanimive zgodbe, s katerimi našo državo, kulturo in ljudi predstavlja skozi pisanje člankov, kolumen in knjig, ki jih izdaja na anglosaškem trgu. Govoriva o posebnostih Slovenk in Slovencev, kaj ga je najbolj presenetilo, na kaj se ne more navaditi in katere od naših navad je osvojil za svoje.

Govoriva tudi o slovenski egalitarnosti in ameriški glasnosti, o razlikah v šolskih sistemih, o spodbujanju radovednosti in kritičnega razmišljanja.

Noah je samouk slovenskega jezika, ki se ga je učil sam, s pomočjo slovenske tašče, današnji pogovor v celoti potea v slovenščini, z vmesnimi dodatki v angleškem jeziku.

Noaha lahko spremljaš prek spletne strani, Instagrama in Twitterja.

Z ženo Urško ustvarjata tudi Instagram kanal Amerika skozi želodec, ki ga najdeš tukaj. Piše tudi istoimenske kolumne za časnik Dnevnik, ki jih najdeš tukaj.

Njegovo knjigo Slovenologija lahko kupiš tukaj.

Fotografija: Primož Korošec

UJEMI SVOJ IZVOD KNJIGE

Pravilno postavljen cilj je že na pol dosežen.

Zig Zaglar, pisatelj