185: 3.5 milijona prodanih personaliziranih knjig, Kim Kardashian in izzivi vodenja kreativnega podjetja v dobi umetne inteligence (Mic Melanšek)

 

POSLUŠAJ NA: APPLE PODCASTS | SPOTIFY | AMAZON | GOOGLE PODCAST YOUTUBE

V 185. epizodi podcasta Lovim ravnotežje gostim Mica Melanška, soustanovitelja podjetja Hooray Studios, ki ga bolje poznamo po priljubljenih personaliziranih knjigah pod znamko Mali junaki.

Mali junaki so morda mali, bodo pa letos stari 10 let in v tem času to slovensko podjetje, ki ima podružbice v Nemčiji, ZDA in Brazilije ter deluje v 16 državah po vsem svetu, natisnilo že prek 3 in pol milijona knjig.

Z Micem govoriva o začetkih podjetja, o sledenju intuiciji, rasti prodaja in izzivih, ki so jih v zadnjem času v njihov poslovni model prinesle spremembe kot so nova politika podjetja Apple, ki je leta 2021 močno vplivala na poslovni model družbenih omrežij, ki jih podjetjem otežila možnost pošiljanja oglasnih vsebin do uporabnikov družbenih omrežij. Pa vpliv pandemije in v zadnjih mesecih tudi vzpona tehnologije umetne inteligence, ki korenito posega v kreativno industijo, v kateri deluje tudi podjetje Hooray Studios.

Mic vam bo v epizodi tudi zaupal, kako so s knjigami Mali junaki osvojili tudi svetovne zvezde kot so Kim in Khloe Kardashian in DJ Khalid, in kako so na ljubljanskem koncertu spresenetili glasbenika Andresona Paaka.

V tem iskrenem pogovoru vam bo Mic prikazaj ozadnje izzivov, s katerimi se soočajo v podjetju, ki danes zaposluje okoli 70 ljudi, kakšni so njihovi načrti in kako to turbulentno poslovno okolje in delovanje v njem usklajuje z vlogami partnerja in očeta mali Lili in Artu.

 

Mica lahko spremljaš na njegovem Instagram profilu. S partnerko Katko objavljata tudi popotniški blog Povsod je lepo, ki ga lahko bereš tukaj.

Male junake najdeš na Instagramu, Facebooku in YouTubeu. Njihove personalizirane knjige lahko kupiš tukaj.

V podjetju Nelipot so se že na začetku svoje poti pred petimi leti zavezali k minimalističnemu pristopu »manj je več«. S skrbno izbranimi sestavinami, ki naravo pripeljejo v naše urbane domove, so v Nelipotu razvili prepoznan naravni deodorant v stiku. Narejen je iz sestavin, iz katerih bi lahko pripravili slastno pito in jo tudi pojedli.

Nelipotov deodorant v stiku je odličen sopotnik na tvojem naslednjem potovanju. Izdelan je iz naravnih sestavin in v Sloveniji, je certificirano organski, naravni in večinoma primerni tudi za vegane. Po novem jih poleg spletne strani in trgovin Spar, ujameš tudi v poslovalnicah DM po vsej Sloveniji. V njih ekskluzivno dobiš nov izdelek Bitnost z vanilijo in kokosom, ki ga trenutno uporabljam tudi jaz.

Ob nakupu na spletni strani pa vnesi kodo LOVIM 15%, ki ti bo dodala 15% popust na tvoj nakup.

Zgodbo podjetja Nelipot lahko spoznaš v 106. epizodi, v kateri sem gostila direktorico podjetja Tino Štrubelj. Najin pogovor lahko poslušaš tukaj.

UJEMI SVOJ IZVOD KNJIGE

Pravilno postavljen cilj je že na pol dosežen.

Zig Zaglar, pisatelj