188: O izgubljenosti mladih moških, ustvarjanju in prepoznavanju lepote notranjega sveta (Gal Billa - @redkobesedno)

 

POSLUŠAJ NA: APPLE PODCASTS | SPOTIFY | AMAZON | GOOGLE PODCAST YOUTUBE

V 188. epizodi podcasta Lovim ravnotežje je moj gost Gal Billa, avtor, pesnik in ustvarjalec, ki stoji za priljubljenim Instagram profilom @redkobesedno.

Gal se je v podcast oglašal z rajskega Balija, kjer živi zadnjih nekaj mesecev. V epizodi govoriva o njegovem delu in ustvarjanju @redkobesedno, na katerem vsak petek objavi novo objavo, na katero se odzove na stotine ljudi. V svojih objavah iskreno in ranljivo govori o svojih čustvih, pogledih na svet in odpira polje iskanja prostora pod sonce za mlade moške, ki se v današnjem svetu ne znajdejo najbolje.

V drugem delu pogovora govoriva o izgubljenosti mladih fantov in moških, o njihovi ujetosti in begu pred realnostjo in odgovornostjo.

Gala lahko spremljaš na Instagram profilu @redkobesedno. Njegovo delo lahko podpeš tudi z nakupom knjige Miljord, ki jo najdeš tukaj.

V epizodi sem omenila kolumno, ki sem jo pred časom na temo izgubljenih in osamljenih mladih moških, zapisala za siol.net. Prebereš jo lahko tukaj. Omenila sem tudi raziskavo Our Epidemic of Loneliness and Isolation 2023, ki so jo pred kratkim objavili v ZDA in govori o tej problematiki. Najdeš jo tukaj.

V epizodi sem omenila tudi mojo najljubšo matcho. Preprosto matcha je znamka, za katero stojita Gal in njegova mami. Najdeš jo tukaj.

UJEMI SVOJ IZVOD KNJIGE

Pravilno postavljen cilj je že na pol dosežen.

Zig Zaglar, pisatelj