199: Navdihujoče podjetniške zgodbe, ki premikajo meje - pogovor s slovenskimi podjetnicami

 

POSLUŠAJ NA: APPLE PODCASTS | SPOTIFY | AMAZON | GOOGLE PODCAST YOUTUBE

V 199. epizodi podcasta Lovim ravnotežje gostim drugi del pogovorov z navdihujočimi slovenskimi podjetnicami, ki s svojim delom premikajo meje.

Čeberol'ca

Podjetniško zgodbo Čeberol'ca vodi Tjaša Mesinger. Čeberol'ca je naravna in trajnostna alternativa vsem plastičnim folijam, alufolijam in vrečkam. Uporabljamo jo za ovijanje vseh vrst živil. Spremljaš jo lahko prek spletne strani, Instagrama in Facebooka.

Lisica in bober

Za Lisico in bobrom stoji Eva, ki svojo ljubezen do ustvarjanja prenesla v krasno podjetniško zgodbo - prikupnih oblačil za otroke. Njeno oziroma družinsko podjetniško zgodbo lahko spremljaš in podpreš na spletni strani, pokukaš pa lahko še na Instagram in Facebook.

Loomp

Družinsko podjetje Loomp vodijo tri sestre: Urška, Špela in Nina. Življenje s kosmatinci jih je pred 13 leti pripeljalo do poslovne ideje - personaliziranih izdelkov kot so ovratnice, oprsnice, povodce ter ostalo opremo za pse in mačke. 

V začetku letošnjega avgusta jim je poplavna voda v celoti zalila proizvodnjo, pisarne in jim v slabih desetih minutah odnesla ves material in zalogo. Loomp lahko podpreš z nakupom na spletni strani, spremljaš pa jih lahko še na Instagramu in Facebooku.

Za ljubezen

Za znamko Za ljubezen stojita Alison Kogoj in Martina Medved, ki sta oblikovali izdelke in programe za pare, ki so jim v pomoč pri skupni rasti, reoblikovanju nefunkcionalnih vzorcev in razvijanju odnosa, ki jih spodbuja, da vanj vlagajo čas, preden pride do partnerske krize. Njuno zgodbo lahko spremljaš prek spletne strani in Instagrama.

Kookidi

Manca stoji za podjetjem Kookidi, ki pripravlja naročniške pakete za starše z otroci do 3 let starosti. Vsak paket vsebuje okviren opis otročkovega razvoja za posamezno razvojno obdobje s starševskimi triki, ter igrače in pripomočke, ki so narejeni v Sloveniji iz naravnih ali recikliranih materialov, pri slovenskih ravno tako majhnih podjetjih, mizarjih, šivilijah. Spremljaš jih lahko prek spletne strani, Instagrama in Facebooka.

Atelje Q

Za podjetjem Atelje Q stojita mož in žena, Nena in Uroš Kajtner, ki ustvarja sladice. V zadnjem času so poznani predvsem po cimetovih rolcah. Njuno zgodbo lahko spremljaš na spletni strani, Facebooku in Instagramu.

Prvi del pogovorov s slovenskimi podjetnicami lahko poslušaš tukaj.

UJEMI SVOJ IZVOD KNJIGE

Pravilno postavljen cilj je že na pol dosežen.

Zig Zaglar, pisatelj